Basketbal pijnlijk? Bestel een brace! - ProBrace

Pijn tijdens basketballen? Probeer een brace!

Basketbal is een snelle en intensieve sport. Het versnellen, stoppen, pivoteren, springen en landen zorgt voor veel druk op de spieren en gewrichten. Een blessure ligt daarom snel op de loer. Een goede warming-up is essentieel, maar ook een goede brace kan bijdragen aan de preventie van een blessure. Ook kan een brace er tijdens het revalidatieproces ervoor zorgen dat u sneller op uw oude niveau terug komt. Onder de basketballers zijn dit veel voorkomende basketbalblessures:

  • Verzwikte enkel
  • Hamstringblessure
  • Knieblessure
×

Kleur

Materiaal

Basko Basko A.S.O. Enkelbrace

Basko A.S.O. Enkelbrace

De A.S.O. enkelbrace zorgt voor een effectieve ondersteuning en stabiliteit rondom de enkel en wordt succesvol therapeutisch ingezet bij enkelaandoeningen en problematieken, vaak veroorzaakt door sportactiviteiten.

€89,95

Bekijk en bestel
Ossur Össur FormFit Enkelbrace

Össur FormFit Enkelbrace

Vergelijkbaar met de bekende A.S.O. enkelbrace is deze FormFit rigide Enkelbrace geschikt om de ernstig verzwikte enkel te ondersteunen. Deze enkelbrace wordt veel gebruikt na een enkelfractuur om de eerste weken na het gips de enkel te ondersteunen.

€59,95

Bekijk en bestel
Thuasne Malleo Dynastab Enkelbrace

Malleo Dynastab Enkelbrace

De lichtgewicht Thuasne Malleo Dynastab met vetersluiting is de nieuwste enkelbrace van Thuasne. Een extra dun profiel zodat deze gemakkelijk in de schoen gedragen kan worden.

€59,95

Bekijk en bestel
Bauerfeind Sports Ankle Support Enkelbrace

Sports Ankle Support Enkelbrace

Betrouwbare steun en maximale stabilisatie: de extreem lichte en onverslijtbare Sports Ankle Support beschermt uw enkelgewricht tegen verzwikken, verrekken of zijwaarts verdraaien dankzij een innovatieve tape-band die uw enkel steun biedt.

€69,00

Bekijk en bestel
Bauerfeind Malleotrain S Enkelbrace

Malleotrain S Enkelbrace

De Bauerfeind Malleotrain S Titaan is speciaal ontwikkeld om de enkel actief te ondersteunen zonder de bewegingsvrijheid te beperken. De ondersteunende enkelbrace kan gebruikt worden als alternatief voor langdurig tapen.

€44,95

Bekijk en bestel
Thuasne Neopreen Kniebandage met Baleinen

Neopreen Kniebandage met Baleinen

De neopreen kniebandage van Thuasne is een kniebrace die veelal ingezet wordt tijdens het (water)sporten. De baleinen aan de zijkant van de brace ondersteunen het kniegewricht in haar functie voor een optimale sportieve prestatie!

€47,95 €39,95

Bekijk en bestel
CARE CARE Genu Kniebrace

CARE Genu Kniebrace

De Genu Kniebrace van het merk CARE is een kniebrace met een siliconen ring rondom de knieschijf en baleinen aan de zijkanten van de knie voor extra versteviging! De beste prijs-kwaliteit verhouding! Nergens goedkoper!

€57,95 €34,95

Bekijk en bestel
Bauerfeind Sports Knee Support Kniebrace

Sports Knee Support Kniebrace

De beste bescherming tegen overbelasting: De Sports Knee Support geeft compressie, steun en stabiliteit aan het kniegewricht tijdens langdurig sporten.

€79,00

Bekijk en bestel
Bauerfeind Genutrain met Siliconen Kniebrace

Genutrain met Siliconen Kniebrace

De Bauerfeind GenuTrain® met Siliconenboord Kniebrace is al jaren de best verkochte kniebrace. Zij ondersteunt het gewricht in haar functie, vermindert pijn en stimuleert een snellere mobilisatie. Al sinds de jaren '70 toonaangevend!

€64,95

Bekijk en bestel
Bauerfeind Genutrain S Kniebrace

Genutrain S Kniebrace

De Genutrain S is een stevige kniebrace met verstelbare klittenbanden boven en onder de knie (aan te raden bij een instabiele / onzekere knie) en kunststof baleinen aan de zijkanten van de knie, ter stabilisatie van het kniegewricht.

€139,95

Bekijk en bestel
Push Sports Push Sport Duimbrace

Push Sport Duimbrace

De Push Sports Duimbrace is een veel toegepaste duimbrace tijdens sporten als volleybal, handbal en korfbal. Deze sport duimbrace is zo ontworpen dat u geen bewegingsbeperking ervaart, maar uw duim wel goed beschermd wordt.

€57,95 €44,95

Bekijk en bestel
Push Sports Push Sport Polsbrace

Push Sport Polsbrace

De Push Sports Polsbrace wordt gezien als een van de beste polsbraces tijdens het sporten. Deze polsbrace biedt een optimale bewegingsvrijheid tijdens sportactiviteiten en ondersteunt wanneer nodig!

€62,95 €44,95

Bekijk en bestel
Reh4Mat Reh4Mat Sport Duimbrace

Reh4Mat Sport Duimbrace

De Reh4Mat Sport Duimbrace is een lichtgewichte duimbrace bedoeld voor tijdens het sporten.. De duimbrace is voorzien van een thermovormend duimkussen dat gewrichtsschade of blessures voorkomt; ideaal voor een actief leven.

€34,95

Bekijk en bestel
Incl. btw

Door de stroeve ondergrond en het feit dat basketbal een contactsport is krijgen veel basketbalspelers in hun sportieve carrière te maken met een verzwikte enkel of soms zelfs een gescheurde enkelband. Om een enkel weer volledig stabiel te krijgen moet veel en vaak getraint worden. Om de enkel in reguliere trainingen en wedstrijden te beschermen kan een goede enkelbrace uitkomst bieden. Veel sporters zijn bang dat een enkelbrace de spieren verzwakt, in zekere mate is dit ook waar, maar alleen wanneer een brace constant gedragen wordt. Wanneer een brace alleen gebruikt wordt tijdens wedstrijden, trainingen of wanneer een enkel pijnlijk is zal dit niet het geval zijn. De enkelbrace geeft dan alleen stabiliteit en voorkomt een nieuwe blessure. We hebben hieronder een aantal enkelbraces geselecteerd welke stevig genoeg zijn en goed te gebruiken in combinatie met een basketbalschoen.

Een goed passende kniebrace geeft ondersteuning en kan verlichting geven tijdens het basketballen zonder u hierbij te hinderen. Kniebraces zijn in te delen in twee soorten:

Een rigide kniebrace kenmerkt zich door een rigide frame (zoals koolstof of aluminium) en scharnieren. Deze braces zijn voor korfbal niet geschikt. Een zachte kniebrace geeft compressie en ondersteuning middels (siliconen) pelottes en/of flexibele baleinen. Daarnaast kan een zachte kniebrace dienen als een kniebeschermer bij een valpartij, op deze manier kunnen eenvoudig schaafwonden of brandblaren aan de knie voorkomen worden.

Bij een hamstringblessure of spierscheur kan bewegen en sporten erg pijnlijk zijn. Een goede comprimerende bandage neemt de functie van de spiervliezen deels over en zorgt voor een comfortabele druk en compressie op de spierbuik. Hierdoor zal het minder pijnlijk zijn om weer te gaan sporten en bewegen. Dit soort bovenbeenbandages moeten behoorlijk strak zitten, maar mogen de doorbloeding niet verhinderen. Een juiste maatvoering is daarbij dus erg belangrijk, wanneer u twijfelt over de maat kunt u altijd contact opnemen met onze adviseurs. Zij zitten voor u klaar om uw vragen te beantwoorden!