Liesbreukband (dubbelzijdig) kopen? | Novamed / Viofix - ProBrace

Viofix Dubbele liesbreukband

Deze liesbreukband wordt gebruikt als ondersteuning bij de conservatieve behandeling van een liesbreuk of een buikwandbreuk in de lies.

Adviesprijs: 72,95 47,95

Tijdelijk niet voorradig
Levertijd: In overleg

Liesbreukband Novamed - Breukband voor een liesbreuk!

De Viofix Liesbreukband (dubbel) wordt gebruikt bij mensen met een dubbele liesbreuk (hernia inguinalis), buikwandbreuk of een andere vorm van een breuk in het trigonum femorale / trigonum inguinale. 

Wat is een liesbreuk?

Een liesbreuk is een breuk / scheur / uitstulping (hernia) in de buikwand, dit meestal ter hoogte van de liesregio. Patienten die een buikbreuk krijgen hebben vaak óf een aangeboren zwakke buikwand, óf hebben door een (sport)trauma deze buikbreuk opgelopen. Een liesbreuk is vaak lastig te herkennen. Men herkent een liesbreuk met name door een zeurend / brandend gevoel in de lies. Het kan echter ook zijn dat men helemaal geen klachten heeft. Neem contact op met een arts om zeker te weten of u last heeft van een buikbreuk / liesbreuk. 

Waarom een liesbreukband?

Een liesbreukband wordt gebruikt als conservatieve behandeling bij een (status na operatie) liesbreuk. De liesbreukband ondersteunt via een pelotte de buikwand en zorgt ervoor dat de breuk (hernia) niet naar buiten treedt in het dagelijks leven. Dit kan al gebeuren bij hoesten, niezen, persen of simpelweg wanneer men opstaat of weer gaat zitten. Simpelweg wanneer de druk op de buikwand toeneemt. 

Naast de Ortel Liesbreukband van Thuasne is deze Viofix Liesbreukband een ietwat goedkopere en even makkelijke oplossing voor mensen met een liesbreuk. Bekijk ook het alternatief; de enkelzijdige liesbreukband van Viofix. 

 

Indicatiestellingen Viofix liesbreukband (dubbelzijdig)

  • Dubbelzijdige liesbreuk
  • Buikwand breuk
Ondersteuningsklasse 3

Eigenschappen en voordelen dubbele buikbreukband

  • Links en rechts gelijktijdig inzetbaar
  • Eenvoudig te dragen onder kleding
  • Zachte siliconen pelotte ter ondersteuning van de buikwand / lies
 

Hoe aan te meten 

De Viofix dubbele liesbreukband is verkrijgbaar in 1 maat. Daarnaast is het goed om te weten dat er 2 versies zijn; de enkelzijdige of dubbelzijdige liesbreukband. De kleur van het product is standaard beige.  

 

Viofix
Merk: Viofix
Artikelnummer: 420
Kleur:
Maat:
Materiaal:
0 sterren op basis van 0 beoordelingen

Je beoordeling toevoegen