Rollator kopen? Online en snel geleverd | ProBrace - ProBrace

Rollator kopen?

ProBrace heeft contact met verschillende leveranciers in binnen- en buitenland. Uit een breed scala aan rollators heeft ProBrace voor u de beste producten geselecteerd.

Advies nodig? Neem geheel vrijblijvend contact op met een specialist van ProBrace.

Rollator kopen?
×

Kleur

Materiaal

Thuasne Quatro Rollator

Quatro Rollator

De Thuasne Quatro rollator is het boegbeeld van de rollators in Europa. Al ruim 30 jaar is deze rollator de standaard onder de rollators en niet zonder reden.

€89,00

Bekijk en bestel
Thuasne Move Light Rollator

Move Light Rollator

De Thuasne Move Light rollator is een lichtgewicht rollator met comfortabele anatomisch gevormde handvatten. Standaard voorzien van een mandje, zitting en zachte rugsteun.

€129,95

Bekijk en bestel
Thuasne Thuasne New Design Quatro Rollator

Thuasne New Design Quatro Rollator

It's in the name: de Thuasne New Design Quatro Rollator. Deze rollator is het vernieuwde en verbeterde ontwerp van de zeer succesvolle Quatro Rollator van Thuasne. Een lichtgewicht, met rugband & zitvlak, opklapbaar en mét handige tas! Alles wat u zoekt!

€179,00

Bekijk en bestel
Incl. btw

Een rollator is een loophulpmiddel op wielen waardoor mensen in staat zijn zichzelf te verplaatsen zonder hierbij hulp nodig te hebben. Een rollator is het makkelijkste te beschrijven als een looprek met drie of vier wielen.

Er zijn meerdere redenen waarom mensen kiezen voor een rollator. Een rollator kan tijdelijk worden gebruikt na bijvoorbeeld:

  • Een operatie aan knie of heup
  • Een CVA (hersenbloeding)
  • Evenwicht stoornis

Soms zijn mensen langdurig aangewezen op een rollator. Dit zijn vooral de mensen die vanwege hun leeftijd langzaam slechter ter been raken, maar hun vrijheid nog niet willen opgeven. Maar liefst 1 op de 5 Nederlanders krijgt na zijn 65e problemen met lopen*. Voor deze groep kan een rollator een uitkomst zijn, door het gebruik van een rollator behouden deze mensen tot op latere leeftijd hun zelfstandigheid.
 

De juiste rollator kiezen:

Er zijn veel verschillende soorten rollators op de markt, van simpele buizenframes tot ware awardwinnende designrollators. Om voor u de juiste rollator te kunnen kiezen is het belangrijk om rekening te houden met de volgende zaken:

Rollators met 3 wielen - Rollators met 3 wielen zijn ideaal voor gebruik in kleine ruimtes, zijn lichtgewicht en bijzonder manoeuvreerbaar. Het nadeel is dat een rollator met 3 wielen minder stabiel is dan een rollator met 4 wielen.

Rollators met 4 wielen – Rollators met 4 wielen zijn veel stabieler dan een rollator met 3 wielen. Daarnaast zijn ze beter geschikt om buiten te gebruiken en over kleine obstakels te rijden.

Wielen – Rollators kunnen uitgevoerd zijn met grote en kleine wielen. Grote wielen zijn geschikt om over oneffen terrein te rijden, kleine wielen zijn meer geschikt voor gebruik binnenshuis.

Banden – Banden kunnen gevuld zijn met lucht of massief. Massieve banden zijn alleen geschikt voor gebruik binnenshuis. Het voordeel van massieve banden is uiteraard dat deze niet lek kunnen rijden. Banden gevuld met lucht zijn comfortabeler en geschikt voor buitengebruik, het nadeel is dat deze lek kunnen rijden.
 

De juiste instelling van uw rollator

Een rollator is correct te gebruiken als deze juist is ingesteld. Met een verkeerd ingestelde rollator loopt u het risico dat u met opgetrokken schouders loopt, dit kan resulteren in pijnklachten in nek en schouders. Het juist instellen van een rollator is gelukkig erg eenvoudig:

  1. Ga rechtop staan en laat uw armen langs uw lichaam hangen
  2. Het hart van de handvatten moet in deze houding gelijk zijn met uw polsen
  3. Wanneer dit niet het geval is kunt u de handvatten eenvoudig hoger of lager afstellen.

 

Vragen over uw rollator

Mocht u toch nog vragen hebben of twijfels over de juiste rollator voor u, neem dan contact op met ProBrace. Dit kan per telefoon, mail, chat of op een spreekuur. Een ervaren adviseur staat voor u klaar om uw vragen te beantwoorden.

*Bron: De Volkskrant, 30-11-2010