Orthopedisch hoofdkussen kopen? Kussen online kopen? | Snel bezorgd - ProBrace

Anatomisch & orthopedisch hoofdkussen kopen? 

ProBrace heeft veel verschillende hoofdkussens onderzocht en uitgebreid laten testen door fysiotherapeuten. Onderstaande selectie heeft geleid tot de beste anatomische hoofdkussens die er momenteel op de markt zijn. Deze hoofdkussens zijn niet alleen comfortabel, maar zijn bovendien ook nog eens goed geprijsd!

Twijfelt u? Laat u volledig gratis adviseren door een van onze fysio's

Anatomisch & orthopedisch hoofdkussen kopen? 
×

Kleur

Materiaal

Thuasne Cervi + Traagschuim G3 Hoofdkussen

Cervi + Traagschuim G3 Hoofdkussen

Het Cervi + orthopedisch hoofdkussen van Thuasne is een zeer comfortabel hoofdkussen wat de hals en nekwervels ondersteunt zonder hierbij de schouders te belasten. Ideaal bij (hoge) hernia- of whiplash klachten.

€39,95

Bekijk en bestel
Thuasne Cervi+ kussenhoes

Cervi+ kussenhoes

Om hygiënische redenen is het wenselijk de hoes van een kussen te wassen. Door de voorgevormde vorm van het orthopedische Cervi+ hoofdkussen gaat een normale kussensloop plooien wat het comfort niet ten goede komt.

€14,95

Bekijk en bestel
Incl. btw

Wat is de beste slaaphouding? 

Slapen is erg belangrijk voor je, dat weten we allemaal. Daarnaast slapen we zo ongeveer 30% van ons leven. Om deze reden is het natuurlijk uiterst belangrijk dat je een goede houding hebt als je slaapt. Maar wat is nou een goede slaaphouding? En welk kussen is nou een goed kussen?

  

Op je rug slapen 

Het slapen op je rug is een natuurlijke houding voor je lichaam en tevens een neutrale houding voor je wervelkolom (mits je een kussen gebruikt). Door het liggen op je rug belast je minder de wervels van je wervelkolom en is er zo goed als geen druk op je organen aanwezig. Je lichaam zegt; ideaal! Nadeel is echter dat mensen die op hun rug slapen wel vaak snurken. Voor jezelf geen ramp, maar wel vervelend voor je partner.

  

Op je buik slapen 

Het slapen op je buik is een houding die absoluut niet goed is voor je wervelkolom. Door het liggen op je buik vergroot je de druk op de lumbale wervelkolom (lage rug) en lig je vaak met een getordeerd cervicale wervelkolom (een gedraaide nek). Deze draaiing in je nek is naar links of rechts en is vaak een eindstand van je rotatie in de nek. Deze houding zorgt voor veel druk en belasting op je nekwervels, wat uiteraard veel pijn en klachten tot gevolg kan hebben. Niet doen dus!

  

Op je zij slapen

De meeste mensen slapen op hun zij. Naast het feit dat dit een anatomisch prima houding is voor je lichaam en de druk minimaal is op de wervelkolom, is het ook nog eens een erg vriendelijke en sociale houding. Zijslapers schijnen ook echte mensenmensen te zijn.

  

De perfecte slaaphouding: welk hoofdkussen moet ik kiezen?

De perfecte slaaphouding bestaat helaas niet, maar wel kun je er voor zorgen dat je er zo dicht als mogelijk bij in de buurt komt. Dit doe je met een Cervi + hoofdkussen van Thuasne. Thuasne heeft een ‘normaal’ formaat en een ‘maxi’ formaat ontwikkeld voor mensen die liever een kleiner of een groter hoofdkussen willen hebben.