Rugbrace / Rugband / Corset Kopen? Bestel nú - ProBrace
Door de coronacrisis kan het voorkomen dat uw bestelling langer onderweg is dan u van ons gewend bent. Wij doen er alles aan om uw bestelling zo snel mogelijk te leveren!

Rugbrace of rugband kopen?

Hieronder vindt u een selectie van rugbraces en rugbanden aangeboden door de specialisten van ProBrace. ProBrace heeft contact met verschillende leveranciers in binnen- en buitenland. Uit een breed scala van rugbraces heeft ProBrace voor u de beste rugbraces geselecteerd.

Advies nodig? Neem geheel vrijblijvend contact op met een specialist van ProBrace. Wij voorzien u graag van meer advies!

Rugbrace of rugband kopen?
×

Kleur

Materiaal

CARE CARE Rugband

CARE Rugband

Dé rugband voor houdingsondersteuning aan de onderrug! ✔ Dun profiel ✔ Makkelijk onder de kleren te dragen ✔ Met flexibele baleinen voor stabiliteit ✔ Elastisch en ademend materiaal ✔ De beste prijs kwaliteit verhouding!

€49,95 €29,95

Bekijk en bestel
CARE CARE Rugbrace

CARE Rugbrace

De CARE Rugbrace is geschikt voor veel soorten rugklachten. Door de dubbele klittenbandsluiting heeft deze Rugbrace een uitstekend verstelbare pasvorm! Super prijs-kwaliteit verhouding en nergens goedkoper!

€59,95 €34,95

Bekijk en bestel
Teyder Teyder Premium Rugbrace met Baleinen

Teyder Premium Rugbrace met Baleinen

De Teyder Premium Rugbrace ondersteunt en stabiliseert uw onderrug door de flexibele baleinen. Verkrijgbaar in beige en zwart! Nergens goedkoper!

€69,95 €44,95

Bekijk en bestel
Thuasne Thuasne Dynacross Rugband

Thuasne Dynacross Rugband

Wanneer u niet de hele dag rond wilt lopen met een zware brace om de rug, maar wel behoefte hebt aan de verlichtende voordelen van een rugbandage! Gemaakt van ademend en comfortabel Combitex materiaal, waardoor deze direct op de huid is te dragen!

€49,95

Bekijk en bestel
Thuasne Thuasne Dynacross Activity Rugband

Thuasne Dynacross Activity Rugband

Voor de inspannende momenten is er de Dynacross Activity Rugband. De extra elastische strap geen nét dat beetje extra ondersteuning op de pijnlijke plek wanneer uw rug daarom vraagt. Bevat flexibele baleinen en is gemaakt van ademend Combitex materiaal.

€54,95

Bekijk en bestel
Thuasne Thuasne Lombaskin Ruggordel

Thuasne Lombaskin Ruggordel

Functionele compacte, zeer elastische en ondersteunende rugbrace voor de lage rug. Deze rugbrace beschikt over flexibele baleinen aan de achterzijde om uw rug goed te ondersteunen tijdens zittende of staande werkzaamheden.

€69,95

Bekijk en bestel
Bauerfeind LordoLoc Stabiliserende Rugorthese

LordoLoc Stabiliserende Rugorthese

De LordoLoc is een stabiliserende orthese voor de lumbale wervelkolom. De LordoLoc bevat een dubbele crossover 3D-strap voor optimale stabiliteit voor de rug. Ideaal bij lage rugklachten.

€99,95 €83,50

Bekijk en bestel
Thuasne Lombacross Activity Rugsteun

Lombacross Activity Rugsteun

De Thuasne Lombacross Activity Rugsteun is de perfecte ondersteuning bij uw rugklachten! Deze rugsteun biedt u altijd de gewenste steun in de rug door de extra banden die u zelf losser en strakker kunt zetten!

€119,99 €89,95

Bekijk en bestel
Bauerfeind Sports Back Support Rugbandage

Sports Back Support Rugbandage

De effectieve bescherming tegen overbelasting: de Sports Back Support biedt steun en compressie aan de romp. Daarnaast masseert en stimuleert deze rugbandage de rugspieren middels geïntegreerde noppen. Ideaal tijdens het sporten!

€119,00

Bekijk en bestel
Bauerfeind SacroLoc Onderrug Brace

SacroLoc Onderrug Brace

Door de optimale steun en stabiliteit van deze rugbrace wordt de Bauerfeind SacroLoc gezien als dé brace bij rughernia’s, SI problemen en bij het ondersteunen van van de bekkengordel.

€199,95 €159,00

Bekijk en bestel
Bauerfeind LumboLoc Forte Rugbrace

LumboLoc Forte Rugbrace

Stabiliserende orthese ter ontlasting van pijnklachten rond de lendenwervelkolom. Door het gebruik van de extra banden fixeer en stabiliseer je de onderrug maximaal.

€184,95

Bekijk en bestel
GO Medical Bovenrug Rechthouder

Bovenrug Rechthouder

Heeft u een slechte houding en/of last van een zeurende pijn in uw rug of nek? De GO Medical Bovenrug Rechthouder trekt uw schoudergordel naar achteren zodat u altijd rechtop blijft zitten en uw pijnklachten verdwijnen!

€44,95 €19,95

Bekijk en bestel
GO Medical GM Houding Corrector

GM Houding Corrector

Wilt u graag een rechtere houding aannemen maar vind u dat lastig te bereiken? De GM Houding Corrector ondersteunt uw schoudergordel waardoor u meteen rechtop gaat zitten en staan!

€44,95 €19,95

Bekijk en bestel
Thuasne Lombax Activity Rugbrace voor werk

Lombax Activity Rugbrace voor werk

Veel mensen worden geconfronteerd met een pijnlijke rug tijdens het werken. Vooral diegene met een fysiek zwaar beroep. Speciaal voor deze groep is de Lombax Activity ontworpen!

€99,95

Bekijk en bestel
Teyder Teyder Ribbrace / Rompbandage

Teyder Ribbrace / Rompbandage

Draag deze ribbrace / rompbandage ter ondersteuning en bescherming van uw romp bij een kwetsuur aan de ribben, bij oedeemvorming van de romp en bescherming van de huid. Nergens goedkoper!

€29,95

Bekijk en bestel
Incl. btw

Rugbraces en rugbanden met zorg geselecteerd!

De rugbraces en rugbanden van ProBrace zijn met zorg geselecteerd en van een hoogstaande kwaliteit. Een goed passende rug ondersteuning is erg belangrijk om irritaties en ongewenste druk op de buik of rug te voorkomen. Een rugbrace is niets minder dan een band ter ondersteuning van de rug of buik. Onze rugbraces en banden voor de rug worden veelvuldig ingezet bij diverse problematieken zoals artrose, scoliose, lage rugpijn, kyphoses (kyfose) en hernia’s. Koopt u een rugbrace of rugband bij ProBrace dan bent u zeker van de beste ondersteuning voor uw rug. ProBrace levert rugbraces en rugbanden voor iedere situatie en leeftijd. Op onze site kunt u direct de juiste maat voor uw brace selecteren en bestellen. Heeft u een verwijzing voor een maatwerk rugbrace of rugband van een medisch specialist, maak dan een afspraak op een van onze spreekuurlocaties om een maatwerk korset te laten aanmeten, of u te laten adviseren. 

Rugbraces van topkwaliteit

ProBrace staat voor haar kwaliteitsbraces en rug banden. Door onze ervaring vanuit de ziekenhuizen, revalidatiecentra en andere spreekuren hebben we een duidelijk beeld van de opties die wij u kunnen bieden op het gebied van rug en bekken ondersteuning. Onze rugbraces en rugbanden worden met zorg geselecteerd en zijn wetenschappelijk onderbouwd of blijken vanuit de praktijk zeer effectief.

Die past bij uw klacht

Wanneer een rugband wordt voorgeschreven bij rugklachten is dit bedoelt om de rug van extra steun te voorzien. Op deze manier kan verergering van klachten voorkomen worden, kan een rugband de genezing bevorderen of een verbetering van het lichamelijk functioneren mogelijk maken. Een steunband voor de rug of buik is een algemenere term die wat minder gebruikt wordt. Zo wordt bijvoorbeeld na een buikwandcorrectie voor 1 tot 4 weken een steunende buik / rugband voorgeschreven om de buikwand tijdelijk te ondersteunen. Hieronder een overzicht van meerdere indicaties waarbij effectief een brace voor de rug ingezet kan worden voor zowel tijdelijk als chronisch gebruik.

Indicaties voor gebruik:

 • Hernia nuclei pulposi (uitstulping van de inhoud discus intervertebralis).
 • Arthritis (ontsteking reuma).
 • Kyfose (voor of achterwaartse verkromming) kan op jonge leeftijd tijdelijk zijn.
 • Scoliose (zijdelingse of laterale verkromming) kan op jonge leeftijd tijdelijk zijn.

Indicaties voor chronisch/permanent gebruik:

 • Osteoporose (botontkalking).
 • Spondylolisthesis (wervelafschuiving) kan soms ook tijdelijk zijn.
 • Spondylosis (defect in het boogvoetje van de wervel).
 • Spondylitis (wervelontsteking).
 • Discopathie (degeneratie proces).  

Functies:

 • Stabiliseren van de wervelkolom.
 • Corrigeren van de wervelkolom.
 • Immobiliseren van de wervelkolom.
 • Tractie van de wervelkolom (door af steunen via het bekken).
 • Derotatie (negatieve rotatie in de wervelkolom corrigeren).

Verzwakt mijn rug bij het dragen van een medische rugbrace/corset?

Dat het dragen van rugband of -brace leidt tot spierverzwakking met chronische gevolgen is niet waar. Een rugband dragen zorgt voor bescherming maar niet voor verzwakking van de spieren. Het klopt dat bij het chronisch gebruik van een rugband het lichaam went aan de ondersteuning. Echter geeft een rugband vaak zoveel verlichting van de rugpijn waardoor het activiteitenniveau omhoog kan en dus de spieren actiever zijn dan voorheen. Dat betekent dus dat een rugband in de meeste gevallen juist de spieren versterkt. Indien het activiteitenniveau niet omhoog gaat en u de rugband geheel inactief gebruikt kan het inderdaad voorkomen dat de spieren rond de rug en buik verzwakken. Daarom is het van belang een rugband gedoseerd te gebruiken en u te laten adviseren door een medisch specialist

Het aantrekken van een rugband of rugbrace 

Het correct aantrekken van de rugbrace is belangrijker dan veel mensen denken. Voor het goed functioneren van de rugbrace moet deze op de juiste manier aangedaan worden. Het beste kunt u een rugbrace aantrekken door deze uit te leggen op uw bed of de bank. U gaat met uw rug op de rugbrace liggen en buigt uw benen. Op deze manier kantelt uw bekken iets en kunt u de rugbrace gemakkelijker vastmaken omdat uw buik minder naar voren komt. Wanneer u gaat staan voelt u dat de rugband zijn werking doet.  

Een rugkorset of rugbrace bestellen die niet op onze site staat?

Wilt u graag een ander type rugband of rugbrace voor de rug kopen die niet op onze site staat, neem dan gerust contact op. wij zijn specialisten in ons vak! Opgeleid om braces, sportbraces en rugbanden aan te meten. Ons online aanbod is maar een kleine greep van de corsetten die wij kunnen leveren.   

Koop snel online!

Hoe kunt u uw bestelling plaatsen op ProBrace.nl?

Nadat u de door u gewenste rugbrace of rugband op ProBrace.nl gevonden heeft, dient u indien mogelijk de maat, kleur en zijde te selecteren. Vervolgens klikt u op de knop 'In winkelwagen'. 

Hiermee heeft u het product eenmalig toegevoegd aan uw digitale winkelwagen. Vervolgens kunt u terugkeren naar de webshop om nog een product te selecteren of om af te rekenen.

Zodra u op 'afrekenen' klikt wordt u stapsgewijs door het 'check out' proces geleidt. Als eerste wordt aan u de gewenste verzendmethode gevraagd:

 • Rembours
 • Verzenden
 • Ophalen

Vervolgens dient u een aantal noodzakelijke gegevens op te geven zoals naam, adres en woonplaats. Hierna kunt u kiezen uit verschillende betalingsmogelijkheden:

 • Mr. Bancontact
 • Handmatig overboeken
 • Ideal
 • Creditcard
 • PayPal
 • Afterpay 

Zodra u uw keuze heeft gemaakt wordt u gevraagd de Algemene Voorwaarden te lezen en goed te keuren. Tot op het moment dat u naar de door u gewenste beveiligde betaalomgeving gestuurd wordt is het mogelijk de inhoud van uw winkelwagen te wijzigen of de bestelling te annuleren.

Nadat u heeft betaald ontvangt u per mail een bevestiging van uw bestelling met in de bijlage het factuur  voor uw persoonlijk administratie. Eventuele antwoorden op vragen over het verzenden en/of retourneren van uw bestelde rugbrace of rugband kunt u hier vinden.  

Rugbrace of rugband kopen?