Rugbrace / Rugband / Corset Kopen? | Probrace - ProBrace

Rugbrace of rugband kopen?

Hieronder vindt u een selectie van rugbraces en rugbanden aangeboden door de specialisten van ProBrace. ProBrace heeft contact met verschillende leveranciers in binnen- en buitenland. Uit een breed scala van rugbraces heeft ProBrace voor u de beste rugbraces geselecteerd.

Advies nodig? Neem geheel vrijblijvend contact op met een specialist van ProBrace. Wij voorzien u graag van meer advies!

Rugbrace of rugband kopen?
×

Kleur

Materiaal

Teyder Teyder Premium Rugbrace met Baleinen

Teyder Premium Rugbrace met Baleinen

De Teyder Premium Rugbrace ondersteunt en stabiliseert uw onderrug door de flexibele baleinen. Verkrijgbaar in beige en zwart! Nergens goedkoper!

€72,95 €44,95

Bekijk en bestel
Bauerfeind LordoLoc Stabiliserende Rugorthese

LordoLoc Stabiliserende Rugorthese

De LordoLoc is een stabiliserende orthese voor de lumbale wervelkolom. De LordoLoc bevat een dubbele crossover 3D-strap voor optimale stabiliteit voor de rug. Ideaal bij lage rugklachten.

€102,95 €99,95

Bekijk en bestel
Thuasne Lombacross Activity Rugsteun

Lombacross Activity Rugsteun

De Thuasne Lombacross Activity Rugsteun is de perfecte ondersteuning bij uw rugklachten! Deze rugsteun biedt u altijd de gewenste steun in de rug door de extra banden die u zelf losser en strakker kunt zetten!

€122,99 €99,95

Bekijk en bestel
Bauerfeind Sports Back Support Rugbandage

Sports Back Support Rugbandage

De effectieve bescherming tegen overbelasting: de Sports Back Support biedt steun en compressie aan de romp. Daarnaast masseert en stimuleert deze rugbandage de rugspieren middels geïntegreerde noppen. Ideaal tijdens het sporten!

€119,00

Bekijk en bestel
Bauerfeind SacroLoc Onderrug Brace

SacroLoc Onderrug Brace

Door de optimale steun en stabiliteit van deze rugbrace wordt de Bauerfeind SacroLoc gezien als dé brace bij rughernia’s, SI problemen en bij het ondersteunen van van de bekkengordel.

€202,95 €158,95

Bekijk en bestel
Bauerfeind LumboLoc Forte Rugbrace

LumboLoc Forte Rugbrace

Stabiliserende orthese ter ontlasting van pijnklachten rond de lendenwervelkolom. Door het gebruik van de extra banden fixeer en stabiliseer je de onderrug maximaal.

€179,95

Bekijk en bestel
GO Medical Bovenrug Rechthouder

Bovenrug Rechthouder

Heeft u een slechte houding en/of last van een zeurende pijn in uw rug of nek? De GO Medical Bovenrug Rechthouder trekt uw schoudergordel naar achteren zodat u altijd rechtop blijft zitten en uw pijnklachten verdwijnen! Kan geleverd worden met optionele o

€47,95 €24,95

Bekijk en bestel
GO Medical GM Houding Corrector

GM Houding Corrector

Wilt u graag een rechtere houding aannemen maar vind u dat lastig te bereiken? De GM Houding Corrector ondersteunt uw schoudergordel waardoor u meteen rechtop gaat zitten en staan!

€47,95 €24,95

Bekijk en bestel
Thuasne Lombax Activity Rugbrace voor werk

Lombax Activity Rugbrace voor werk

Veel mensen worden geconfronteerd met een pijnlijke rug tijdens het werken. Vooral diegene met een fysiek zwaar beroep. Speciaal voor deze groep is de Lombax Activity ontworpen!

€99,95

Bekijk en bestel
Teyder Teyder Ribbrace / Rompbandage

Teyder Ribbrace / Rompbandage

Draag deze ribbrace / rompbandage ter ondersteuning en bescherming van uw romp bij een kwetsuur aan de ribben, bij oedeemvorming van de romp en bescherming van de huid. Nergens goedkoper!

€39,95

Bekijk en bestel
Teyder Teyder Rugrechthouder

Teyder Rugrechthouder

Zakt u ook altijd in elkaar als u achter uw bureau zit? Vanaf nu niet meer! Deze rugrechthouder zorgt ervoor dat u altijd rechtop zit, staat en loopt. Deze rugbrace corrigeert uw bovenrug, schouders en nek.

€34,95

Bekijk en bestel
Teyder Teyder Buikband / Buikbreukband

Teyder Buikband / Buikbreukband

De Teyder Buikband / Buikbreukband is een vier-pandige buikbandage die om de romp gedragen wordt, ter ondersteuning van de buik (bij een buikbreuk), ter bescherming (van de huid) of simpelweg ter correctie van overtollig bindweefsel. Nergens goedkoper!

€44,95

Bekijk en bestel
Thuasne Thuasne Lombafirst Rugbrace

Thuasne Lombafirst Rugbrace

Wanneer u niet de hele dag rond wilt lopen met een zware brace om de rug, maar wel behoefte hebt aan de verlichtende voordelen van een rugbandage! Gemaakt van ademend en comfortabel Combitex materiaal, waardoor deze direct op de huid te dragen is!

€54,95

Bekijk en bestel
Thuasne Thuasne Lombastart Rugbrace

Thuasne Lombastart Rugbrace

Voor de inspannende momenten is er Lombastart Rugbrace. De extra elastische straps geven nét dat beetje extra ondersteuning op de pijnlijke plek wanneer uw rug daarom vraagt. Bevat flexibele baleinen en is gemaakt van ademend materiaal.

€64,95

Bekijk en bestel
Reh4Mat Reh4Mat Lumbale Rugbrace

Reh4Mat Lumbale Rugbrace

De Reh4Mat Lumbale Rugbrace is een zeer stevige rugbrace, ter ondersteuning van de lumbale wervelkolom (lage rug). Het anatomisch gevormde baleinen beschermen en ondersteunen de wervels. De straps kunnen aangetrokken worden voor extra compressie en steun.

€124,95

Bekijk en bestel
Incl. btw

Rugbraces en rugbanden met zorg geselecteerd!

De rugbraces en rugbanden van ProBrace zijn met zorg geselecteerd en van een hoogstaande kwaliteit. Een goed passende rug ondersteuning is erg belangrijk om irritaties en ongewenste druk op de buik of rug te voorkomen. Een rugbrace is niets minder dan een band ter ondersteuning van de rug of buik. Onze rugbraces en banden voor de rug worden veelvuldig ingezet bij diverse problematieken zoals artrose, scoliose, lage rugpijn, kyphoses (kyfose) en hernia’s. Koopt u een rugbrace of rugband bij ProBrace dan bent u zeker van de beste ondersteuning voor uw rug. ProBrace levert rugbraces en rugbanden voor iedere situatie en leeftijd. Op onze site kunt u direct de juiste maat voor uw brace selecteren en bestellen. Heeft u een verwijzing voor een maatwerk rugbrace of rugband van een medisch specialist, maak dan een afspraak op een van onze spreekuurlocaties om een maatwerk korset te laten aanmeten, of u te laten adviseren. 

Rugbraces van topkwaliteit

ProBrace staat voor haar kwaliteitsbraces en rug banden. Door onze ervaring vanuit de ziekenhuizen, revalidatiecentra en andere spreekuren hebben we een duidelijk beeld van de opties die wij u kunnen bieden op het gebied van rug en bekken ondersteuning. Onze rugbraces en rugbanden worden met zorg geselecteerd en zijn wetenschappelijk onderbouwd of blijken vanuit de praktijk zeer effectief.

Een rugsteun past bij uw klacht

Wanneer een rugband wordt voorgeschreven bij rugklachten is dit bedoelt om de rug van extra steun te voorzien. Op deze manier kan verergering van klachten voorkomen worden, kan een rugband de genezing bevorderen of een verbetering van het lichamelijk functioneren mogelijk maken. Een steunband voor de rug of buik is een algemenere term die wat minder gebruikt wordt. Zo wordt bijvoorbeeld na een buikwandcorrectie voor 1 tot 4 weken een steunende buik / rugband voorgeschreven om de buikwand tijdelijk te ondersteunen. Hieronder een overzicht van meerdere indicaties waarbij effectief een brace voor de rug ingezet kan worden voor zowel tijdelijk als chronisch gebruik.

Indicaties voor gebruik:

 • Hernia nuclei pulposi (uitstulping van de inhoud discus intervertebralis).
 • Arthritis (ontsteking reuma).
 • Kyfose (voor of achterwaartse verkromming) kan op jonge leeftijd tijdelijk zijn.
 • Scoliose (zijdelingse of laterale verkromming) kan op jonge leeftijd tijdelijk zijn.

Indicaties voor chronisch/permanent gebruik:

 • Osteoporose (botontkalking).
 • Spondylolisthesis (wervelafschuiving) kan soms ook tijdelijk zijn.
 • Spondylosis (defect in het boogvoetje van de wervel).
 • Spondylitis (wervelontsteking).
 • Discopathie (degeneratie proces).  

Functies:

 • Stabiliseren van de wervelkolom.
 • Corrigeren van de wervelkolom.
 • Immobiliseren van de wervelkolom.
 • Tractie van de wervelkolom (door af steunen via het bekken).
 • Derotatie (negatieve rotatie in de wervelkolom corrigeren).