Breukband of Liesbreukband kopen? | Probrace - ProBrace

Breukband kopen? Online keuze uit liesbreukbanden!

Hieronder vindt u een selectie van liesbreukbanden en buikbreukbanden. ProBrace heeft contact met verschillende leveranciers in buiten- en binnenland. Uit een breed scala van liesbreukbanden en buikbreukbanden heeft ProBrace voor u de beste producten geselecteerd.

Advies nodig? Neem geheel vrijblijvend contact op met een specialist van ProBrace.

Breukband kopen? Online keuze uit liesbreukbanden!
×

Kleur

Materiaal

Teyder Teyder Liesbreukband Enkelzijdig

Teyder Liesbreukband Enkelzijdig

Deze Enkelzijdige Liesbreukband van Teyder is in te zetten bij een behandeling van een enkelzijdige liesbreuk. Deze liesbreukband draagt u als conservatieve behandeling bij een liesbreuk of ter ondersteuning voor óf na een operatie.

€59,95

Bekijk en bestel
Teyder Teyder Liesbreukband Dubbelzijdig

Teyder Liesbreukband Dubbelzijdig

De Dubbelzijdige Liesbreukband van Teyder is in te zetten bij een behandeling van een dubbelzijdige liesbreuk. Deze liesbreukband draagt u als conservatieve behandeling bij een liesbreuk of ter ondersteuning voor- of na een operatie.

€64,95

Bekijk en bestel
Thuasne Ortel Liesbreukband

Ortel Liesbreukband

De breukband kan worden gebruikt voor een liesbreuk aan de linker- of rechterzijde of aan allebei de kanten. Door de siliconen pelotte heeft de liesbreukband een hoog draagcomfort.

€82,95 €69,95

Bekijk en bestel
Orliman Orliman Enkelzijdige Liesbreukband

Orliman Enkelzijdige Liesbreukband

De Orliman enkelzijdige liesbreukband is een band die al vele jaren succesvol wordt toegepast bij een buikwand- of liesbreuk aan de rechter- of linkerzijde in de liesregio. U kunt de liesbreukband zowel vóór als ná een eventuele operatie dragen.

€74,95

Bekijk en bestel
Orliman Orliman Dubbelzijdige Liesbreukband

Orliman Dubbelzijdige Liesbreukband

Dé klassieke dubbelzijdige liesbreukband die al jaren het meest ingezet wordt bij een dubbele liesbreuk! U kunt de liesbreukband zowel vóór als ná een eventuele operatie dragen.

€79,95

Bekijk en bestel
Reh4Mat Reh4Mat Navelbreukband

Reh4Mat Navelbreukband

De Reh4Mat Navelbreukband geeft middels een siliconen pelotte druk op het zwakke bindweefsel rondom de buik- of navelbreuk. Dit vermindert ongemakken zoals pijn, een zichtbare uitstulping en bovendien zorgt het voor een spoediger herstel!

€69,95

Bekijk en bestel
Incl. btw

Liesbreuk of buikwandbreuk?

Buikwandbreuk (hernia eigastrica): Een buikwandbreuk is een bult of uitstulping van het buikvlies door een zwakke plek of een opening in uw buikwand. In deze uitstulping kan een deel van uw buikinhoud terechtkomen (buikvet of een stuk darm). Wanneer de buikbreuk groter wordt, dan is een operatie vaak noodzakelijk. Ze hechten dan een ‘matje’ in de opening. Daarnaast kan het voor of na de operatie noodzakelijk zijn om een buikbreukband te dragen. Deze elastische band geeft tegendruk tegen de ‘bult’ waardoor deze minder eenvoudig kan uitbreiden. 

Liesbreuk (hernia inguinalis): Een liesbreuk is net als een buikwandbreuk een breuk in het buikvlies. Alleen de locatie van deze breuk is anders en zit in de linker en / of rechter lies. Een liesbreuk is een uitstulping in de lies en deze kan verergeren wanneer er meer druk op komt te staan. Een liesbreuk is vaak relatief onschuldig maar kan wel uitbreiden en een zeurend of branderig gevoel geven. In sommige uitzonderlijke gevallen kan het voorkomen dat een liesbreuk bekneld raakt. Deze beknelling zorgt voor erg veel pijn. Bij een beknelling kan de inhoud van de buikvlies, bijvoorbeeld de darmen, wat door de breuk komt bekneld raken. Hierdoor kan het zijn dat het afgeknelde stuk afsterft, daarom moet bij een beknelling altijd met spoed geopereerd worden! Om te voorkomen dat de uitstulping bij een liesbreuk groter wordt kan een liesbreukband of liesbreukbandage gedragen worden.

Er zijn verschillende oorzaken waardoor een buikwand- of liesbreuk erger kan worden:

  • Zwaar tillen
  • Forse gewichtstoename
  • Hoesten
  • Persen (bijvoorbeeld bij een moeilijke stoelgang)

Breukband bij een lies- of buikwandbreuk

In sommige gevallen kan een liesbreuk of een buikwandbreuk optreden. Om te voorkomen dat deze breuk zich snel kan uitbreiden is het belangrijk om voldoende tegendruk te geven tegen het verzwakte buikvlies waar de breuk zit. Een breukband is hiervoor ideaal!  

Breukband voor de lies of voor de buik?

Een breukband voor de buik is vaak een comfortabele ademende elastische bandage. Deze buikbreukband wordt circulair om het lichaam gedragen ter plaatse van de breuk. Door de circulaire druk krijgt de uitstulping een comfortabele tegendruk waardoor de uitstulping niet verder kan uitbreiden. Neem contact op met ProBrace voor een goed advies over een correcte breukband. Het type kan afhankelijk zijn van de locatie en grootte van de breuk.

Een breukband voor de lies is een elastisch gordel met 1 of 2-zijdig een siliconen pelotte die in de lies op de breuk te plaatsen is. Ook deze siliconen pelotte(n) zorgt voor de benodigde tegendruk om de uitstulping tegen te gaan. De siliconen pelotte is traploos verstelbaar en daarom ook veel universeler in gebruik. Een model waar wij erg goede ervaringen mee hebben opgedaan is de Ortel Breukband van Thuasne.

Voorkom erger en schaf uw liesbreukband aan

Als u het juiste product heeft gevonden, kunt u bij ProBrace heel eenvoudig uw breukband kopen. Onze afreken module wijst zichzelf en dankzij de uitgebreide betaalmogelijkheden kunt u betalen op de manier waar u het meeste mee bekend bent! Mocht u toch nog vragen of twijfels hebben dan kunt u altijd contact op nemen met onze ProBrace helpdesk.