Korset kopen? De beste korsetten kopen kan bij ProBrace! - ProBrace

Korset kopen? Korsetten online te koop bij ProBrace!

ProBrace is de specialist op het gebied van korsetten. Zowel maatwerk als confectie korsetten, zonder of met verwijzing van uw huisarts of specialist.

Een korset is een hulpmiddel wat gebruikt kan worden ter correctie, ondersteuning of bescherming van de romp. Voor maatwerk wordt gekozen wanneer een confectiekorset onvoldoende pasvorm of steun geeft. Vaak voldoet een standaard korset. Indien de pasvorm erg afwijkt kan er gekozen worden voor een maatwerk korset. Vraag een van onze specialisten om advies.

Korset kopen? Korsetten online te koop bij ProBrace!
×

Kleur

Materiaal

GO Medical Bovenrug Rechthouder

Bovenrug Rechthouder

Heeft u een slechte houding en/of last van een zeurende pijn in uw rug of nek? De GO Medical Bovenrug Rechthouder trekt uw schoudergordel naar achteren zodat u altijd rechtop blijft zitten en uw pijnklachten verdwijnen! Kan geleverd worden met optionele o

€47,95 €24,95

Bekijk en bestel
GO Medical GM Houding Corrector

GM Houding Corrector

Wilt u graag een rechtere houding aannemen maar vind u dat lastig te bereiken? De GM Houding Corrector ondersteunt uw schoudergordel waardoor u meteen rechtop gaat zitten en staan!

€47,95 €24,95

Bekijk en bestel
Basko Elcross 138 Rugrechthouder

Elcross 138 Rugrechthouder

Bij hoge rugklachten of pijn tussen de schouderbladen zorgt een 'rugrechthouder' voor de ondersteuning en pijnverlichting. Dit hulpmiddel is eenvoudig onder kleding te dragen.

€89,95

Bekijk en bestel
Basko Korsethemd met Okselbeschermer - Coolmax

Korsethemd met Okselbeschermer - Coolmax

Korsethemden worden onder korsetten en romporthesen gedragen en bieden een aangenaam draagcomfort. De hemden zijn naadloos gebreid en passen zich optimaal aan de lichaamsvormen aan, zonder plooien te vormen.

€39,95

Bekijk en bestel
Basko Korsethemd Strapless Model

Korsethemd Strapless Model

Korsethemden worden onder korsetten en romporthesen gedragen en bieden een aangenaam draagcomfort. De hemden zijn naadloos gebreid en passen zich optimaal aan de lichaamsvormen aan, zonder plooien te vormen. Strapless model.

€46,95

Bekijk en bestel
Thuasne Lombacross Activity Rugsteun

Lombacross Activity Rugsteun

De Thuasne Lombacross Activity Rugsteun is de perfecte ondersteuning bij uw rugklachten! Deze rugsteun biedt u altijd de gewenste steun in de rug door de extra banden die u zelf losser en strakker kunt zetten!

€122,99 €99,95

Bekijk en bestel
Teyder Teyder Ribbrace / Rompbandage

Teyder Ribbrace / Rompbandage

Draag deze ribbrace / rompbandage ter ondersteuning en bescherming van uw romp bij een kwetsuur aan de ribben, bij oedeemvorming van de romp en bescherming van de huid. Nergens goedkoper!

€39,95

Bekijk en bestel
Ihle Ihle Korsethemd met V-Hals en Okselflap

Ihle Korsethemd met V-Hals en Okselflap

De korsethemden van de Duitse leverancier Ihle GmbH worden gedragen onder een korset gedragen voor extra comfort en ter voorkoming van drukplekken. Nergens goedkoper!

€29,95

Bekijk en bestel
Ihle Ihle Korsethemd met Spaghettibandjes en Okselflap

Ihle Korsethemd met Spaghettibandjes en Okselflap

Dit korsethemd wordt onder een korset gedragen om drukplekken op de huid te voorkomen, ter comfort en om ervoor te zorgen dat het korset niet direct in contact komt met de huid. Nergens goedkoper!

€29,95

Bekijk en bestel
Teyder Teyder Rugrechthouder

Teyder Rugrechthouder

Zakt u ook altijd in elkaar als u achter uw bureau zit? Vanaf nu niet meer! Deze rugrechthouder zorgt ervoor dat u altijd rechtop zit, staat en loopt. Deze rugbrace corrigeert uw bovenrug, schouders en nek.

€34,95

Bekijk en bestel
Teyder Teyder Ribbrace

Teyder Ribbrace

De Teyder Ribbrace is een twee-pandige elastische bandage die uw ribben ondersteunt. Dit is wenselijk wanneer u uw ribben gekneusd of gebroken heeft. Dit product kan overdag, 's nachts, tijdens het werken of tijdens het sporten/bewegen gedragen worden.

€34,95

Bekijk en bestel
Teyder Teyder Buikband / Buikbreukband

Teyder Buikband / Buikbreukband

De Teyder Buikband / Buikbreukband is een vier-pandige buikbandage die om de romp gedragen wordt, ter ondersteuning van de buik (bij een buikbreuk), ter bescherming (van de huid) of simpelweg ter correctie van overtollig bindweefsel. Nergens goedkoper!

€44,95

Bekijk en bestel
Incl. btw

Korset kopen? Bestel direct of vraag ons om advies!

De Korsetten van ProBrace zijn met zorg geselecteerd en van hoogstaande kwaliteit. Een goed passend stoffen (confectie) korset is erg belangrijk om irritaties en ongewenste druk op de buik of rug te voorkomen. Een korset is niets minder dan een band ter ondersteuning van de rug of buik. Onze korsetten worden veelvuldig ingezet bij diverse problematieken zoals artrose, scoliose, lage rugpijn, kyphoses en hernia’s. Koopt u een korset bij Probrace dan bent u zeker van de beste ondersteuning voor uw rug. ProBrace levert korsetten voor iedere situatie en leeftijd. Op onze site kunt u direct de juiste maat voor uw korset selecteren en bestellen. Heeft u een verwijzing voor een maatwerk korset van een medisch specialist, maak dan een afspraak op een van onze spreekuurlocaties om een maatwerk korset te laten aanmeten, of u te laten adviseren.

 

Medisch korset met zorg geselecteerd!

ProBrace staat voor haar kwaliteit braces en korsetten. Door onze ervaring vanuit de ziekenhuizen, revalidatiecentra en andere spreekuren hebben we een duidelijk beeld van de opties die wij u kunnen bieden op het gebied rug en bekken ondersteuning. Onze korsetten worden met zorg geselecteerd en zijn wetenschappelijk onderbouwd of blijken vanuit de praktijk zeer effectief. Bij al onze voorzieningen kunt u een ondersteuningsklasse terugvinden die de zwaarte van ondersteuning weergeven. Gaat u over tot het kopen van een korset op onze site dan garanderen wij u de best mogelijke kwaliteit. Twijfelt u wat het beste bij uw situatie past? Vraag ons via de chat, email of telefonisch om advies.

 

Korset bestellen die past bij uw klacht?

Wanneer een korset wordt voorgeschreven bij rugklachten is dit bedoelt om de rug / romp van extra steun te voorzien. Op deze manier kan verergering van klachten voorkomen worden, kan een korset de genezing bevorderen of een verbetering van het lichamelijk functioneren mogelijk maken. Steunbanden voor de rug vallen ook onder de categorie korsetten. Een steunband voor de rug of buik is een algemenere term die wat minder gebruikt wordt. Zo wordt bijvoorbeeld na een buikwandcorrectie voor 1 tot 4 weken een steunende buik / ruggordel voorgeschreven om de buikwand tijdelijk te ondersteunen. Een andere optie is: een liesbreukband. Hieronder een overzicht van meerdere indicaties waarbij effectief een corset voor de rug ingezet kan worden voor zowel tijdelijk als chronisch gebruik.

 

Indicaties voor gebruik van een korset:

 • Hernia nuclei pulposi (uitstulping van de inhoud discus intervertebralis: hernia)
 • Arthritis (ontsteking reuma)
 • Kyphose (voor of achterwaartse verkromming) kan op jonge leeftijd tijdelijk zijn
 • Scoliose (zijdelingse of laterale verkromming) kan op jonge leeftijd tijdelijk zijn

 

Indicaties voor chronisch / permanent gebruik:

 • Osteoporose (botontkalking)
 • Spondylolisthesis (wervelafschuiving) kan soms ook tijdelijk zijn
 • Spondylosis (defect in het boogvoetje van de wervel)
 • Spondylitis (wervelontsteking)
 • Discopathie (degeneratie proces)

 

Functies van het korset:

 • Stabiliseren van de wervel kolom
 • Corrigeren van de wervel kolom
 • Immobiliseren van de wervel kolom
 • Tractie van de wervel kolom (door af steunen via het bekken)
 • Derotatie (negatieve rotatie in de wervelkolom corrigeren)

 

Verzwakken mijn rugspieren door het dragen van een korset?

Dat het dragen van korset leidt tot spierverzwakking met chronische gevolgen is niet waar. Een korset dragen zorgt voor bescherming maar niet direct voor verzwakking van de spieren. Het klopt dat bij het chronisch gebruik van een rugkorset het lichaam went aan de ondersteuning. Echter geeft een korset vaak zoveel verlichting van de rugpijn waardoor het actviteitenniveau omhoog kan en dus de spieren actiever zijn dan voorheen. Dat betekent dus dat een korset in sommige gevallen juist de spieren kunnen versterken. Indien het activiteitenniveau niet omhoog gaat en u het korset geheel inactief gebruikt kan het inderdaad voorkomen dat de spieren rond de rug en buik verzwakken. Daarom is het van belang een korset gedoseerd te gebruiken en u te laten adviseren door een medisch specialist.

 

Een korset bestellen die niet op online staat?

Wilt u graag een ander type korset of brace voor de rug kopen die niet op onze site staat, neem dan gerust contact op. wij zijn specialisten in ons vak! opgeleid om braces, sportbraces en korsetten aan te meten. Ons online aanbod is maar een kleine greep van de korsetten die wij kunnen leveren.

 

Rugkorset kopen?

Het correct aantrekken van het rugcorset is belangrijker dan veel mensen denken. Voor het goed functioneren van het rugcorset moet deze op de juiste manier aangedaan worden. Het beste kunt u een rugcorset aantrekken door deze uit te leggen op uw bed of de bank. U gaat met uw rug op het corset liggen en buigt uw benen. Op deze manier kantelt uw bekken iets en kunt u het rugcorset gemakkelijker vastmaken omdat uw buik minder naar voren komt. Wanneer u gaat staan voelt u dat het rugcorset zijn werking doet.   

Medisch korset als verlichting bij rugpijn klachten

Bij (lage) rugklachten of klachten aan de lumbale wervelkolom kan een ondersteuning in de vorm van een medisch korset of lumbale korsetbrace verlichting geven. Net als een Orthopedisch korset geeft een medisch korset circulair druk en stabiliseert en ondersteund op die manier de onderrug. Het verschil tussen een orthopedisch korset en een medisch korset zit hoofdzakelijk in de maatvoering en de gebruikte materialen.

Medisch Korset: Een medisch korset is vaak confectie en gemaakt van elastisch materialen met flexibele baleinen. Het voordeel hiervan is dan een medisch korset veel bewegingsvrijheid geeft, het nadeel is dat een medisch korset in sommige gevallen onvoldoende steun kunnen geven.

Orthopedisch Korset: Het orthopedische korset is een maatwerk korset en is gemaakt uit ‘Egyptisch Katoen’. Dit is een textielsoort die dubbel gewoven is waardoor er in geen enkele richting rek op de stof mogelijk is. Door deze eigenschap is het zeer geschikt om een stevig orthopedisch korset te maken, in de rug kunnen rigide aluminium baleinen geplaatst worden of flexibele baleinen.

Beide soorten korsetten moet u zien als een hulpmiddel, dus u kunt het korset beter niet permanent preventief dragen om te zorgen dat de rugspieren niet verslappen. Dat wil zeggen dat u de momenten waarom u het korset wel wilt dragen selectief kiest. Dit kan bijvoorbeeld zijn op de momenten dat u al rugpijn ervaart of bij handelingen waarvan u weet dat u rugpijn kan krijgen.


 

Het juiste korset voor de onderrug kopen? Plaats een bestelling!

Hoe kunt u uw bestelling plaatsen op ProBrace.nl?

Nadat u het door u gewenste korset op ProBrace.nl gevonden heeft, dient u indien mogelijk de maat, kleur en zijde te selecteren. Vervolgens klikt u op de knop 'In winkelwagen'. Hiermee heeft u het product eenmalig toegevoegd aan uw digitale winkelwagen. Vervolgens kunt u terugkeren naar de webshop om nog een product te selecteren of om af te rekenen. Zodra u op 'afrekenen' klikt wordt u stapsgewijs door het 'check out' proces geleidt. Als eerste wordt aan u de gewenste verzendmethode gevraagd:

 • Rembours
 • Verzenden
 • Ophalen

Vervolgens dient u een aantal noodzakelijke gegevens op te geven zoals naam, adres en woonplaats. Hierna kunt u kiezen uit verschillende betalingsmogelijkheden:

 • Mr. Bancontact
 • Handmatig overboeken
 • Ideal
 • Creditcard
 • PayPal
 • Afterpay  

Zodra u uw keuze heeft gemaakt wordt u gevraagd de Algemene Voorwaarden te lezen en goed te keuren. Tot op het moment dat u naar de door u gewenste beveiligde betaalomgeving gestuurd wordt is het mogelijk de inhoud van uw winkelwagen te wijzigen of de bestelling te annuleren.

Nadat u heeft betaald ontvangt u per mail een bevestiging van uw bestelling met in de bijlage het factuur voor uw persoonlijk administratie. Eventuele antwoorden op vragen over het verzenden en/of retourneren van uw bestelde korset kunt u hier vinden.