Kniebrace kopen? Dé Beste Kniebraces - ProBrace

Kniebrace kopen? De beste kniebraces online te koop!

Hieronder vindt u een selectie van onze kniebraces. Onze aangeboden kniebraces zijn zorgvuldig door ons geselecteerd en bewezen effectief (evidence based). Getest in onze praktijken en van de allerbeste kwaliteit! Bestel uw kniebrace online of kom naar één van onze aanmeetpunten

Persoonlijk advies nodig? Neem geheel vrijblijvend contact op met een specialist van ProBrace op.

Kniebrace kopen? De beste kniebraces online te koop!
×

Kleur

Materiaal

GO Medical Universele Kniebrace

Universele Kniebrace

Deze kniebrace is een universele verstelbare kniebandage die bij veel verschillende indicaties toepasbaar is. De brace wordt met name ingezet ter preventie van knieblessures, instabiliteit van het kniegewricht en artrose klachten.

€34,95 €24,95

Bekijk en bestel
Teyder Teyder Premium Elastische Kniebrace

Teyder Premium Elastische Kniebrace

Deze elastische compressiebrace is hét hulpmiddel voor lichte knieklachten! Bent u op zoek naar nét dat beetje extra steun? De Teyder Premium Elastische Kniebrace is de beste keuze!

€44,95 €39,95

Bekijk en bestel
CARE CARE Genu Kniebrace

CARE Genu Kniebrace

De Genu Kniebrace van het merk CARE is een kniebrace met een siliconen ring rondom de knieschijf en baleinen aan de zijkanten van de knie voor extra versteviging! De beste prijs-kwaliteit verhouding! Nergens goedkoper!

€57,95 €34,95

Bekijk en bestel
Teyder Teyder Premium Kniebrace met Flexibele Baleinen

Teyder Premium Kniebrace met Flexibele Baleinen

Deze flexibele kniebrace van Teyder is de beste allround kniebrace in ons assortiment. Deze dunne kniebrace trekt u gemakkelijk zelfstandig aan, is onzichtbaar onder kleding en bovendien momenteel zeer voordelig geprijsd!

€60,95 €44,95

Bekijk en bestel
Thuasne Thuasne Genu ProMaster Kniebrace

Thuasne Genu ProMaster Kniebrace

De Genu ProMaster is een allround kniebrace -bekroond met de German Design Award!- die men kan gebruiken voor lichte tot middelzware klachten bij pijn, artrose, meniscusbeschadigingen, kraakbeenletsel en instabiliteit in de knie.

€82,95 €59,95

Bekijk en bestel
Bauerfeind Genutrain met Siliconen Kniebrace

Genutrain met Siliconen Kniebrace

De Bauerfeind GenuTrain® met Siliconenboord Kniebrace is al jaren de best verkochte kniebrace. Zij ondersteunt het gewricht in haar functie, vermindert pijn en stimuleert een snellere mobilisatie. Al sinds de jaren '70 toonaangevend!

€64,95

Bekijk en bestel
Teyder Neopreen Kniebrace met Baleinen

Neopreen Kniebrace met Baleinen

De Teyder Neopreen Kniebrace met Flexibele Baleinen is het ideale hulpmiddel bij lichte tot middelzware knieklachten! Geschikt voor alle soorten knieklachten! Nergens goedkoper!

€87,95 €53,95

Bekijk en bestel
Thuasne Thuasne Genu Dynastab Kniebrace met Baleinen

Thuasne Genu Dynastab Kniebrace met Baleinen

De Thuasne Genu Dynastab Kniebrace met baleinen is de ideale kniebrace bij matige tot zware knieklachten. De baleinen met tweeassige scharnieren bieden u de optimale steun en stabiliteit!

€59,95

Bekijk en bestel
Teyder Neopreen Kniebrace met Scharnieren

Neopreen Kniebrace met Scharnieren

De Teyder Neopreen Kniebrace met Scharnieren is hét hulpmiddel bij middelzware tot zware knieklachten. Het neopreen materiaal sluit nauwsluitend aan op uw knie, met scharnieren en banden boven en onder de knie! Nu tijdelijk erg scherp geprijsd!

€102,95 €58,95

Bekijk en bestel
Teyder Teyder Premium Kniebrace met Scharnieren

Teyder Premium Kniebrace met Scharnieren

De Teyder premium kniebrace met scharnieren is hét hulpmiddel voor u als u last heeft van gemiddeld tot zware knieklachten. Deze kniebrace stabiliseert uw kniegewricht, vermindert uw klachten en zorgt ervoor dat u weer pijnvrij kunt bewegen!

€99,95 €64,95

Bekijk en bestel
Thuasne Thuasne Kniebrace met Banden

Thuasne Kniebrace met Banden

Deze Thuasne Kniebrace is een fijne en dunne kniebrace met extra banden boven en onder de knieschijf, om de mate van compressie in te stellen. Nergens goedkoper!

€59,95

Bekijk en bestel
Bauerfeind Sports Knee Support Kniebrace

Sports Knee Support Kniebrace

De beste bescherming tegen overbelasting: De Sports Knee Support geeft compressie, steun en stabiliteit aan het kniegewricht tijdens langdurig sporten.

€79,00

Bekijk en bestel
Thuasne Genu Ligaflex Kniebrace

Genu Ligaflex Kniebrace

Bij een instabiele knie, bandletsel en/of meniscusletsel zorgt de Thuasne Genu Ligaflex met het gepatenteerde TM5 scharnier voor de juiste ondersteuning van uw knie, zonder uw bewegingsvrijheid te hinderen!

€114,95

Bekijk en bestel
Push Push Med Kniebrace

Push Med Kniebrace

De Push Med Kniebrace biedt ondersteuning bij voor- en achterwaartse bewegingen en geeft niet mee bij een zijwaartse beweging, hetgeen zorgt voor stabiliteit van de knie. Het Sympress-materiaal van de Push Med Kniebrace voelt aan als een tweede huid.

€129,95

Bekijk en bestel
Bauerfeind Genutrain S Kniebrace

Genutrain S Kniebrace

De Genutrain S is een stevige kniebrace met verstelbare klittenbanden boven en onder de knie (aan te raden bij een instabiele / onzekere knie) en kunststof baleinen aan de zijkanten van de knie, ter stabilisatie van het kniegewricht.

€139,95

Bekijk en bestel
Bauerfeind SecuTec Genu Rigide Kniebrace

SecuTec Genu Rigide Kniebrace

De Bauerfeind SecuTec Genu is een beproefde methode in vele ziekenhuizen voor de conservatieve behandeling van de diverse knieband rupturen. Het lichtgewicht aluminium frame is anatomisch gevormd en prettig om te dragen.

€479,95

Bekijk en bestel
Reh4Mat Reh4Mat Kniebrace met Bladveer Scharnieren

Reh4Mat Kniebrace met Bladveer Scharnieren

De Reh4Mat Kniebrace met Bladveer Scharnieren is echt een fantastische kniebrace met een revolutionaire bladveertechnologie in de orthopedische wereld. Een perfecte combinatie van comfort en stabiliteit! 

€99,95

Bekijk en bestel
Incl. btw

Kniebraces kopen van de beste kwaliteit?

Heeft u een kniebrace nodig om uw pijnklachten te verminderen? Of u wenst een kniebrace ter ondersteuning of preventie bij het sporten? ProBrace zorgt ervoor dat u de beste kniebrace kunt kiezen die het beste aansluit bij uw wensen.

U kunt veilig uw brace ter ondersteuning van uw knie bij ons online bestellen. In ons ruime assortiment vindt u altijd de juiste kniebrace voor uw situatie!

Voor elke indicatie en situatie bestellen?

Niet iedere kniebrace is hetzelfde en heeft dezelfde functie. Zo zijn er veel verschillende indicaties waarvoor een kniebrace ingezet kan worden. Een kleine selectie van deze pathologieën zijn:

 • Instabiliteit
 • Kruisband ruptuur
 • Distorsies
 • Artrose / slijtage
 • Patellofemorale pijn klachten
 • Runners knee
 • Jumpers knee
 • Etc.

Voor elke indicatie is er weer een brace die hiervoor specifiek gemaakt is. Op elke productpagina van onze kniebraces kunt u vinden voor welke indicaties de braces geschikt zijn. Daarnaast is het heel eenvoudig om de juiste ondersteuningsklasse te bepalen dankzij onze ondersteuningsklasse wijzer.

Kniebrace en slappe / zwakke spieren: fabel of feit?

Veel mensen zijn bang dat door het dragen van een kniebrace de spieren ‘zwak’ worden. Dit is gelukkig een fabeltje. Een kniebrace van ProBrace wordt aangeboden als een hulpmiddel. Dus u dient deze kniebrace te dragen op het moment dat u deze hulp nodig heeft.

Bij pijn, piekbelastingen of langdurige belastingen kan de kniebrace pijn verlichtend en ondersteunend werken.

De spieren rondom de knie krijgen altijd voldoende prikkels door dagelijkse bezigheden. Heeft u pijn aan uw knie en kunt u hierdoor minder goed bewegen? Dan zal het spierverlies vele malen groter zijn.

Inzetten bij een patellofemorale pijnklacht

Een patellofemorale pijnklacht is een pijn welke ontstaat tussen de patella (knieschijf) en het femur (bovenbeen). Dit is een veelvoorkomende klacht bij meisjes in de groei. Doordat het skelet en de zachte structuren op een verschillend tempo groeien, kan er een onbalans ontstaan in de sporing van de knieschijf.

Een kniebrace met een omega pelotte, zoals de Genutrain P3 of de T-Strap van de Q-Brace, zorgen voor een goede ondersteuning van de knieschijf. Ook helpen ze bij pijnverlichting van de plijnklachten. Ook bij volwassenen kan een patellofemorale pijnklacht ontstaan.

Door artrose, reuma of een trauma kan het kraakbeen aan de achterzijde van de knieschijf geïrriteerd raken met dezelfde pijnklachten als gevolg. Ook voor deze indicaties kunnen de Genutrain P3 of Q-Brace ingezet worden tegen deze specifieke pijnklachten. 

Rigide of elastische brace

Grofweg zijn kniebraces onder te brengen in drie categorieën.

 • Rigide braces
 • Elastische braces
 • Kniebandages

Rigide braces zijn uitgevoerd met een stevig frame, vaak van aluminium of carbon. Deze braces zijn altijd voorzien van scharnieren om een normale bewegingsvrijheid van de knie te garanderen.

Rigide kniebraces worden alleen ingezet bij de zwaarste blessures en of belastingen. Bijvoorbeeld na een conservatieve of operatieve behandeling van een kruisbandruptuur. Een mooi voorbeeld van een rigide brace is de SecuTec Genu van Bauerfeind.

Elastische braces zijn zoals de naam al doet vermoeden gemaakt van een elastisch materiaal. Daarnaast zijn ze uitgevoerd met siliconen pelotte(s) en een versteviging in de vorm van een balein.

Elastische kniebraces kunnen ook worden uitgevoerd met een scharnier. Echter dit scharnier vormt geen rigide verbinding met het andere scharnier. Dit is bij een rigide brace wel het geval.

Elastische kniebraces zijn soms leverbaar in een ‘wikkel’model met klittenbandsluiting. Maar meestal zijn deze elastische kniebraces circulair gesloten en kunt u ze aantrekken als een kous. De Genutrain van Bauerfeind is een voorbeeld van een zeer succesvol ingezette elastische brace.

Kniebandages zijn het instapmodel onder de kniebraces. Kniebandages hebben geen pelottes, baleinen of scharnieren. Deze kunnen toegepast worden om de knie warm te houden (thermische werking). Ook geven ze een lichte ondersteuning.