Enkelbrace Kopen? | Groot Aanbod Enkelbraces | Probrace - ProBrace

Enkelbrace Kopen? Een geschikte enkelbrace voor iedereen.

Hieronder vindt u onze selectie van enkelbraces. Een goed passende enkelbrace of enkelbandage is erg belangrijk om drukplekken en irritaties rondom uw enkel te voorkomen. Onze enkelbraces worden veelvuldig ingezet bij sporten of gewoon in het dagelijks leven. Wij helpen u graag de juiste steun voor uw enkel te vinden.

Enkelbrace Kopen? Een geschikte enkelbrace voor iedereen.
×

Kleur

Materiaal

Teyder Teyder Enkelbrace - Open hiel

Teyder Enkelbrace - Open hiel

Zeer dunne enkelbrace met proprioceptieve en ondersteunende werking. Zeer geschikt ter revalidatie en preventie van een verstuikte enkel. Open hiel maakt de enkelbrace uitermate geschikt voor vloersporten zoals judo & turnen!

€29,95

Bekijk en bestel
Thuasne Sport Enkelbandage met Straps

Sport Enkelbandage met Straps

De Thuasne Sport enkelbandage met bandsluiting is een universeel inzetbare sportbrace. Deze bandage geeft ondersteuning zonder hierbij hinderlijk te zijn. De comfortabele compressie van het neopreen voorkomt vochtophoping rond de enkel.

€39,95

Bekijk en bestel
Teyder Teyder Premium Enkelbrace

Teyder Premium Enkelbrace

De Teyder Premium Enkelbrace is een elastische enkelbrace met gratis extra meegeleverde strap voor extra compressie en stabiliteit rondom het enkelgewricht. Nergens goedkoper!

€39,95

Bekijk en bestel
GO Medical GO Medical Enkelbrace

GO Medical Enkelbrace

De GO Medical enkelbrace biedt u de beste steun bij gemiddelde tot zware klachten aan de enkel. De beste keuze prijs-kwaliteit verhouding! Nergens goedkoper!

€72,95 €39,95

Bekijk en bestel
Bauerfeind Malleotrain S Enkelbrace

Malleotrain S Enkelbrace

De Bauerfeind Malleotrain S Titaan is speciaal ontwikkeld om de enkel actief te ondersteunen zonder de bewegingsvrijheid te beperken. De ondersteunende enkelbrace kan gebruikt worden als alternatief voor langdurig tapen.

€44,95

Bekijk en bestel
Reh4Mat Reh4Mat Enkelbrace

Reh4Mat Enkelbrace

De Reh4Mat Enkelbrace is een lichtgewicht veterbrace voor de enkel met cross-over banden en 4 uitneembare baleinen aan de binnen- én buitenzijde van de enkel, ter stabilisatie van het enkelgewricht.

€49,95

Bekijk en bestel
Bauerfeind Sports Ankle Support Enkelbrace

Sports Ankle Support Enkelbrace

Betrouwbare steun en maximale stabilisatie: de extreem lichte en onverslijtbare Sports Ankle Support beschermt uw enkelgewricht tegen verzwikken, verrekken of zijwaarts verdraaien dankzij een innovatieve tape-band die uw enkel steun biedt.

€69,00

Bekijk en bestel
Zamst Filmista Enkelbrace

Filmista Enkelbrace

De Zamst Filmista is de dunste (1.3 mm!) en de lichtste enkelbrace op de markt! Ideaal tijdens het sporten door haar optimale draagcomfort en maximale bewegingsvrijheid!

€58,00 €44,95

Bekijk en bestel
Basko Basko A.S.O. Enkelbrace

Basko A.S.O. Enkelbrace

De A.S.O. enkelbrace zorgt voor een effectieve ondersteuning en stabiliteit rondom de enkel en wordt succesvol therapeutisch ingezet bij enkelaandoeningen en problematieken, vaak veroorzaakt door sportactiviteiten.

€72,95 €89,95

Bekijk en bestel
Thuasne Thuasne Sport Enkelbrace met BOA

Thuasne Sport Enkelbrace met BOA

De Thuasne Sport Enkelbrace met BOA sluiting is een stevige enkelbrace en zeer geschikt om tijdens actieve sporten te dragen. De BOA sluiting maakt het erg makkelijk de enkelbrace voor de juiste mate van compressie in te stellen.

€64,95

Bekijk en bestel
Thuasne Malleo Dynastab Enkelbrace

Malleo Dynastab Enkelbrace

De lichtgewicht Thuasne Malleo Dynastab met vetersluiting is de nieuwste enkelbrace van Thuasne. Een extra dun profiel zodat deze gemakkelijk in de schoen gedragen kan worden.

€59,95

Bekijk en bestel
DJO Global Aircast A60 Enkelbrace

Aircast A60 Enkelbrace

De Aircast A60 enkelbrace wordt gedragen door tennis-ster Andy Murray! Het is de perfecte combinatie van ondersteuning en bescherming van het enkelgewricht en dé ideale oplossing voor sporters met enkelproblemen!

€89,95

Bekijk en bestel
Teyder Neopreen Watersport Enkelbrace

Neopreen Watersport Enkelbrace

Deze Neopreen Enkelbrace met open hiel is uitermate geschikt voor alle vormen van watersport. De open hiel zorgt voor grip, de extra afneembare strap zorgt voor instelmogelijkheden en meer stabiliteit. Nergens goedkoper!

€39,95

Bekijk en bestel
Reh4Mat Reh4Mat Kinder Enkelbrace

Reh4Mat Kinder Enkelbrace

Dit is een zeer stevige enkelbrace voor kinderen. De Reh4Mat Kinder Enkelbrace is een universele enkelbrace met vetersluiting, extra klittenband cross-over banden én stevige baleinen aan de binnen- en buitenkant van de enkel.

€59,95

Bekijk en bestel
Teyder Teyder Syndesmoseband

Teyder Syndesmoseband

De Teyder Syndesmoseband is een band voor rondom het onderbeen, ter ondersteuning van de syndesmose (bindweefselschot) tussen de enkelvork: de tibia (scheenbeen) en het fibula (kuitbeen).

€19,95

Bekijk en bestel
Incl. btw

Onze enkelbraces zijn met zorg geselecteerd

ProBrace staat voor kwaliteit. Ons ervaren team hebben een selectie gemaakt van de beste enkelbraces die op dit moment te verkrijgen zijn. Een goede enkelbrace knelt niet en is gemakkelijk aan te trekken. Door onze ervaring, vanuit de ziekenhuizen en revalidatiecentra, kunnen wij u veel opties bieden op het gebied van enkelbraces en enkelbandages.

Bij al onze braces kunt u een ondersteuningsklasse terugvinden die de zwaarte van ondersteuning weergeven. Gaat u over tot het kopen van een enkelbrace op onze site? Dan garanderen wij u de best mogelijke kwaliteit.

Advies nodig? Neem geheel vrijblijvend contact op met een specialist van ProBrace. Wij zoeken samen met u uit wat de meest geschikte enkelbrace voor u is.

Enkelbraces die passen bij uw klacht

Niet iedere enkelbrace is geschikt voor uw situatie. Een enkelbrace moet perfect passen en het juiste deel van uw voet/enkel ondersteunen. Heeft u last van uw achillespees, instabiliteit van uw enkel of het continu verzwikken van uw enkel? Dan biedt een brace voor uw enkel mogelijk uitkomst.

Een enkelbrace is een goede vervanger voor tape en geeft uw enkel rust bij het herstellen. Een kort overzicht van de meest voorkomende indicaties waarbij enkelbraces ingezet kunnen worden:

 • enkel instabiliteit
 • enkel/voet fracturen
 • preventie
 • enkel arthrose
 • enkeldistorsie/enkelverzwikking
 • achillespees irritatie
 • voetballersenkel
 • kapselirritatie
 • acute enkeltraumata 

Een enkelbrace bij enkelverstuiking of enkelkneuzing

Enkelverstuiking en enkelkneuzing is de meest voorkomende sportblessure in Nederland (Schmikkli e.a. sportblessures in het totale speelveld, NOC NSF 2002). 

Onderstaand overzicht geeft aan welke acties tijdens sporten het meest provocerend voor het ontstaan van sportblessures zijn:

 • Rennen, sprinten, hardlopen 290.000
 • Springen 170.000
 • Contact tegenspeler 290.000
 • Draaien 130.000
 • Contact voorwerp 250.000

In de huidige richtlijn van het KNGF (Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapeuten) wordt het dragen van een brace geadviseerd vanaf het moment dat de zwelling is afgenomen. De kans op volledig herstel is groter indien iemand de eerste 6 weken na letsel een enkelbrace gebruikt. Sneller hervatten van sportactiviteit is daarvan het gevolg.

Echter is het dragen van een enkelbrace geen garantie voor blessurevrij kunnen sporten. Het preventief inzetten van een enkelbrace zorgt voor een forse verlaging van de kans op een herhaald trauma. De EXO-L brace is daar een mooi voorbeeld van. Een maatwerk brace die enkel en alleen preventief ingezet kan worden.

De enkel/voet is een zeer complex gewricht. Via onderstaande link kunt u een wat duidelijker beeld krijgen van dit gewricht.

https://www.youtube.com/watch?v=z66QuF2S7cg

Advies bij het selecteren van uw enkelbrace!

ProBrace staat altijd voor haar klanten klaar en stelt service voorop. Via onze online chat kunt u in contact komen met een van onze medewerkers. Zodat u zich kan laten adviseren bij het kopen van een enkelbrace. Telefonisch kunt u ook om advies vragen, ons team staat altijd voor u klaar.

Wilt u de brace graag passen en even vasthouden. Maak dan telefonisch een afspraak op een van onze aanmeetpunten.

ProBrace biedt alleen de enkelbraces aan waar wij als specialisten honderd procent achter staan. Wilt u graag een ander type enkelbrace die niet op onze site staat? Neem dan gerust contact met ons op. wij zijn specialisten in ons vak! opgeleid om braces, sportbraces en andere medische voorzieningen aan te meten. 

Bij iedere brace op onze website kunt u een maattabel terugvinden. Selecteer de juiste maat en zijde. Sommige braces zijn universeel in te zetten en zal deze optie dus ook niet verschijnen.

Enkelbrace tips

 • Wij adviseren om een (sport)sok te dragen onder de brace, om de huid te beschermen tegen eventuele stiknaden
 • Heeft uw brace klittenbanden? Sluit na gebruik dan altijd de klittenbanden om klitten en vervuiling van de klittenbandsluiting te voorkomen
 • Was de enkelbrace met de hand en laat deze aan de lucht drogen