Oefeningen om uw nek soepel te houden!

  • Geplaatst op
  • 0
Oefeningen om uw nek soepel te houden!

Pijnklachten van de nek kunnen bij iedereen, ongeacht leeftijd, sport of mate van belasting voorkomen. Pijn aan de nek kan ontstaan als gevolg van overbelasting, een val of ongeluk. Onderstaande oefeningen voor uw nek zorgen ervoor dat u minder snel klachten aan uw nek en bovenrug zult ervaren. 

 

  1. Ga op uw rug op bed liggen en leg uw armen langs het lichaam. Trek uw kin in en draai het hoofd langzaam zo ver mogelijk naar links en rechts. Doe deze zelfde oefening ook zittend op de rand van het bed. Herhaal 10 keer.

  2. Ga rechtop zitten en laat de armen ontspannen langs het lichaam hangen. Beweeg het rechteroor naar de rechterschouder totdat u de spanning voelt. Doe hetzelfde voor de linkerkant. Herhaal 10 keer.

  1. Ga rechtop zitten en laat de armen ontspannen langs het lichaam hangen. Trek uw kin iets in. Draai en buig hierbij het hoofd in één beweging naar links. Ga terug naar de uitgangspositie en doe de oefening naar rechts. Herhaal 10 keer.

  2. Ga rechtop op een stoel zitten en hou met uw linkerhand de zitting vast. Beweeg het hoofd naar rechts en volg met het bovenlichaam de beweging totdat u de spanning voelt in de hals. Hou dat zeker 5 tellen vast. Kom langzaam terug in de uitgangspositie. Hou nu met uw andere hand de zitting vast en doe deze oefening links. Herhaal 10 keer.

  3. Ga rechtop staan en trek u kin iets in. Vouw uw handen en zet ze op het voorhoofd. Schouders ontspannen en laten hangen. Buig het hoofd naar voren en geef daarbij met uw handen weerstand. Herhaal 10 keer.

Heeft u na het doen van deze nekoefeningen nog steeds klachten? Neem contact met ons.

Een nekkraag is in veel gevallen niet de juiste methode om van uw nekklachten af te komen.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.