Oefeningen om uw enkelstabiliteit te verbeteren!

  • Geplaatst op
  • 0
Oefeningen om uw enkelstabiliteit te verbeteren!

Pijnklachten van de enkel kunnen bij iedereen, ongeacht leeftijd, sport of mate van belasting voorkomen. Pijn aan de enkel kan ontstaan als gevolg van overbelasting, een val of ongeluk. Onderstaande oefeningen voor uw enkel zorgen ervoor dat u minder snel klachten van uw enkel zult ervaren. 

 

Oefeningen enkelstabiliteit te verbeteren!

  1. Op 1 been staan. Door regelmatig te oefenen met op één been staan, train je de stabiliteit van je enkel. Als je je knie hierbij licht gebogen houdt, wordt de oefeningen nog wat effectiever.

  2. Op 1 been staan met dubbeltaken. Door op één been te staan en hierbij dubbeltaken uit te voeren, zoals het bewegen met je andere been, het gooien van een bal tegen de muur, het overschoppen van een bal of hardop van 100 naar 0 te tellen in stapjes van 3, kan je de oefening verzwaren en zo je stabiliteit nog meer verbeteren. Je verlegt tijdens de oefening je aandacht naar iets anders dan je enkel, wat het dagelijks leven beter nabootst.

  3. Kniebuiging op 1 been. Door een squat (kniebuiging) te maken op 1 been, moet de enkel stabiliseren om de knie en het been stabiel te houden. Herhaal de kniebuiging 10 x, neem 1 minuut pauze en doe nog twee van deze series.

  4. Kuiten trainen met trapoefening. De kuitspieren spelen een belangrijke rol bij het stabiliseren van de enkel. Wanneer u op een onderste traptrede van een trap gaat staan en de trapleuning vasthoudt, kunt u uw hakken laten zakken en vervolgens u weer afzetten op uw voorvoet en de hak omhoog drukken. Hierbij traint u uw kuitspieren. Voer deze oefening 15 keer uit, neem 1 minuut pauze en herhaal dit nog twee keer.

  5. Kuiten trainen met tenen lopen. Door af en toe een stukje op uw tenen te lopen, traint u ook uw kuitspieren. De spieren moeten dan flink aanspannen om de hak omhoog te houden.

Blijft u na het doen van deze oefeningen nog klachten houden? Misschien zijn dan onderstaande enkelbraces iets voor u. 

Go Medical enkelbrace

Thuasne Malleodynastab enkelbrace

Bauerfeind malleotrain S enkelbandage
Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.