Meniscus kniebrace kopen?

 • Geplaatst op
 • Door Maik van ProBrace
 • 5
Meniscus kniebrace kopen?

Heeft u last van uw knie? Dan kan het goed zijn dat uw meniscus beschadigd. Lees hier over wat een meniscus blessure inhoudt, wat de symptomen zijn en wat u er zelf aan kunt doen..

Meniscus blessure? Koop een kniebrace!

De meniscus heeft naast een dempende en proprioceptieve functie in de knie ook een beschermende functie. Zodra de meniscus beschadigd is door bijvoorbeeld een val of het verdraaien van de knie, dan kan dit tot (veel) pijn lijden. In dit geval praten we over acuut meniscusletsel. De botten van het boven- en onderbeen kunnen – na beschadiging van de meniscus – druk uitoefenen op de meniscii en dit geeft pijn in het kniegewricht. Heeft u last van uw kniegewricht? Dan kan het goed zijn dat uw meniscus is beschadigd.

Lees hier verder om meer te weten te komen over een acute blessure aan de meniscus en adviezen hoe hier mee om te gaan..


Oorzaken blessure aan de meniscus

Een meniscus raakt vaak beschadigd door een val of een kracht van buitenaf. Dit kan komen omdat u valt (met de fiets) of tijdens het sporten. Bij een meniscus blessure verdraait men de knie vaak of komt er een druk van buitenaf op het gewricht (trauma). Er ontstaat een knappend geluid of gevoel waarna de knie dik, rood en pijnlijk wordt.


Symptomen meniscus blessure

 • - Acuut trauma
 • - Vocht in het gewricht
 • - Pijn aan de knie
 • - Dikke knie / gezwollen knie
 • - Rode knie (dit duidt vaak op een ontsteking)
 • - Crepitaties (knisperend / krakend geluid in het kniegewricht)
 • - Traplopen is pijnlijk (m.n. het trap af lopen is pijnlijk)
 • - Gehurkt zitten is niet mogelijk of provoceert de klachten

Herkent u (een of meerdere) symptomen? Dan kan het goed zijn dat uw meniscus beschadigd is. Wij raden u in deze situatie aan contact met uw fysiotherapeut of (huis)arts op te nemen voor een onderzoek en het stellen van een diagnose.


Wat te doen bij meniscus klachten?

Een gezonde levensstijl is belangrijk voor het hele lichaam. Dit heeft betrekking op zowel de fysieke als de mentale gesteldheid. Dit doet u door geregeld gedoseerd te bewegen. Het feit dat u geblesseerd bent aan uw knie wil niet zeggen dat u helemaal niets meer hoeft te doen. Blijf altijd in beweging; want volledige rust is nooit goed. Blijf rustig lopen/wandelen, fietsen (binnen of buiten) of eventueel de knie bewegen zittend op een stoel of liggend op de bank. Er zijn altijd mogelijkheden om te blijven bewegen!


Meniscus kniebrace?

De meniscussen bieden stabiliteit aan de knie. Wanneer u geblesseerd bent aan uw meniscus ervaart u pijn, heeft u een gezwollen knie en dit leidt vaak tot minder stabiliteit in de knie. Probeer een kniebrace om uw knie de juiste steun te bieden!

 


Welke kniebrace bij een meniscus blessure?

Bent u op zoek naar een confectie (standaard maat) kniebrace voor de meniscus? Kijk dan eens op onze blessurepagina naar ons aanbod kniebraces. Een aanrader is de Genutrain S of de Genutrain met siliconen van Bauerfeind.

Of bekijk hier de goedkopere variant van dezelfde kniebrace: de Genu kniebrace van het merk CARE.

Bent u ernstig geblesseerd aan de meniscus? Kijk dan eens naar de SecuTec Genu van Bauerfeind. Deze kniebrace is een rigide kniebrace die aangemeten moet worden door een specialist (van ProBrace).

ProBrace verschaft geheel gratis advies (opgesteld door fysiotherapeuten) ten behoeve van kniebraces bij meniscus problemen. Wilt u ook passend en gratis advies? Neem dan contact op met ProBrace via onze chatfunctie, de mail of bel naar +31 (0)85 4011 911.

 

 

Reacties

 1. Martijn Mensch Martijn Mensch

  Beste Marianne!

  Bedankt voor je bericht! Een brace kan zeker helpen, maar het is onmogelijk om op basis van twee zinnen het beste advies te geven. Ik wil je graag uitnodigen om even contact op te nemen met onze helpdesk voor een uitgebreid en persoonlijk advies :)

  https://www.probrace.nl/nl/service/contact/

 2. Marianne Marianne

  Heb veel jaren geleden een buckethandle aan mijn meniscus gehad (+operatie). Ben nu een aantal jaren een hardloper maar dat geeft de laatste tijd problemen (door slijtage volgens orthopeed). Zou een brace helpen en zo ja, welke?

 3. Info ProBrace Info ProBrace

  Beste Toine,

  Bedankt voor uw bericht.

  De Genu Ligaflex is een uitstekende ondersteuning voor mensen met klachten aan de meniscus. Ik schat deze brace ook erg goed in voor uw werkzaamheden (het in- en uitstappen, laden en lossen, etc.). Ik adviseer u dit product dus zeker aan.

  Let bij het selecteren van de maat aub op de omvang van uw knie, maar óók op de lengte van de hele brace. Deze is er namelijk in een korte (30 cm) & een lange variant (40 cm).

  Mocht u verder nog vragen hebben dan kunt u ons mailen op [email protected] of telefonisch via 085-4011 911.

  Met vriendelijke groet,
  Maik, fysiotherapeut, team ProBrace!

 4. Toine Hermans Toine Hermans

  Goede dag had graag info over de knie brace Thuasne Genu Ligaflex. Ik heb mijn meniscus afgescheurd mediale meniscus achterhoofd ik ben vrachtwagen chauffeur moet veel in en uit stappen en zelf lossen en laden met lopen overstrek ik mijn knie vaak ik wil graag weten of deze knie brace goed is voor mijn hoop graag iets van u te horen.
  Vriendelijke gr Toine Hermans

 5. Martijn Mensch Martijn Mensch

  Beste Jurriën,

  Je kunt het beste een brace kiezen met baleinen / scharnieren. Neem gerust even contact met ons op om te bepalen welke braces met baleinen / scharnieren uit ons assortiment voor jou het meest geschikt is!

  Team ProBrace

 6. Jurrien Jurrien

  Goedemorgen,

  Mijn binnenste meniscus (L) is gescheurd. Welke brace kan ik hiervoor het beste kopen?

  Groet,

  Jurriën

 7. Marit Marit

  Goedendag,
  Ik heb een geirriteerde binnenkant meniscus.
  Op de tennisbaan wil ik ter ondersteuning een kniebrace gaan dragen.
  Welke brace kan ik het beste aanschaffen?
  Graag verneem ik,
  Marit Alkemade

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.