Medisch en Orthopedisch Blog

Kinesio taping; wat is het en hoe werkt het? 

  • Geplaatst op
  • 0
Kinesio taping; wat is het en hoe werkt het? 

Kinesio taping of ook wel Medical taling genoemd is een methode waarbij elastische tape wordt gebruikt om spieren te ondersteunen zonder daarbij de bewegingsvrijheid te beperken. De tape ondersteunt het  lichaamseigen genezingsprocessen en beïnvloedt de neurologische- en circulatoire systemen. De gedachte hierbij is dat spieren niet alleen invloed hebben op de bewegingen van het lichaam, maar ook op de bloedsomloop, het lymfestelsel en de lichaamstemperatuur beïnvloeden. Op het moment dat spieren niet meer goed functioneren, zal dit resulteren in klachten en symptomen. Door het gebruik van elastische tape, zal dit het zelf herstellend vermogen van het lichaam stimuleren.

5 tips bij schouderklachten

  • Geplaatst op
  • 0
5 tips bij schouderklachten

De schouder is een belangrijk gewricht in ons lichaam, het verbindt de arm met de romp. Vaak wordt gedacht dat de schouder één gewricht is. Dit is echter niet correct. Een aantal tips kunnen u helpen om snel van uw klacht af te komen of juist te voorkomen.

Welke hulpmiddelen kun je gebruiken tegen artrose?

  • Geplaatst op
  • Door Rianne (gastblog)
  • 0

Er zijn verschillende hulpmiddelen die de activiteiten in het dagelijks leven van een artrose patiënt makkelijker kunnen maken. Een stok, elleboogkruk, looprek, rollator en braces zijn hier enkele voorbeelden van. Soms kunnen aangepaste schoenen of een steunzool nuttig zijn, omdat hierdoor de stand van de gewrichten iets verbeterd. In deze blog leggen we je uit wat artrose is en gaan we dieper in op de hulpmiddelen die er zijn!

Tips voor het voorkomen van klachten tijdens het thuiswerken

  • Geplaatst op
  • 0
Tips voor het voorkomen van klachten tijdens het thuiswerken

Inmiddels is zo veel mogelijk thuiswerken de norm geworden. Waar dit voor de één misschien even wennen is, kan het voor de ander juist een uitkomst bieden. Echter beschikt niet iedereen over een vaste werkplek aan huis en zullen veel keukentafels dienen als bureau in deze tijd. Omdat we niet willen dat u door deze situatie last krijgt van nek- en/of rugklachten, hebben we hieronder een aantal belangrijke tips voor u op een rijtje gezet.