Klapvoet | Brace kopen? - ProBrace

Klapvoet

Een klapvoet ontstaat doordat het lichaam niet in staat is de juiste spieren aan te sturen. De spieren worden aangestuurd door zenuwen. De klapvoet heeft zijn naam te danken aan de “klap” die wordt gehoord als de persoon zijn voet op de grond zet, na het heffen van zijn voet.  

Wat is een klapvoet?  

Bij een klapvoet bent je niet meer in staat om de voet omhoog te bewegen. De klapvoet dankt zijn naam aan het feit dat mensen de voet niet goed meer kunnen heffen tijdens het lopen. De voet wordt opgetild en zal met een “klap” plat op de grond terecht komen. Vandaar de term klapvoet. Een klapvoet komt tot stand door minder goed functionerende zenuwen.

Een klapvoet ontstaat doordat het lichaam niet in staat is de juiste spieren aan te sturen. De spieren worden aangestuurd door zenuwen. Vaak kan er geen verbinding gemaakt worden met de spieren vanwege dat de zenuw aangedaan kan zijn. Als de zenuw is aangedaan zal de voet niet meer omhoogkomen.

×

Kleur

Materiaal

Ossur Ossur Rebound Foot Up Klapvoet Brace

Ossur Rebound Foot Up Klapvoet Brace

De Rebound Foot up klapvoet brace is een orthese die gebruikt wordt voor mensen met een (partiële) voetheffersparese (de voet niet kunnen heffen). De Rebound Foot up is de nieuwe en verbeterde versie van de Ossur Foot up Orthese.

€99,95

Bekijk en bestel
Ossur Ossur Rebound Foot Up Shoeless Bandage Klapvoetbrace

Ossur Rebound Foot Up Shoeless Bandage Klapvoetbrace

Dit shoeless accessoire is een extra product dat past bij de Ossur Rebound Foot-up Klapvoet Brace. Dit accessoire draagt u om uw voet en bevestigt u aan de Rebound Foot-up, zodat ook uw voet geheven wordt wanneer u zonder schoenen loopt.

€49,95

Bekijk en bestel
Reh4Mat Reh4Mat Klapvoetbrace

Reh4Mat Klapvoetbrace

De Reh4Mat Klapvoetbrace is een zeer comfortabele klapvoetbrace die u gemakkelijk vast- en losmaakt door gebruik te maken van de BOA-sluiting aan de voorzijde. Altijd de beste prijs via ProBrace.nl!

€94,95

Bekijk en bestel
Orliman Boxia Klapvoet Foot-up Orthese

Boxia Klapvoet Foot-up Orthese

De Boxia is een lichte en dynamische bandage voor mensen met een klapvoet (drop foot). Het ergonomische ontwerp en de optionele accessoires maakt dat de Boxia één van de meest comfortabele klapvoet bandages op de markt is.

€84,95

Bekijk en bestel
Orliman Boxia Shoeless Klapvoet Bandage

Boxia Shoeless Klapvoet Bandage

Dankzij deze shoeless bandage wordt het mogelijk om de Boxia klapvoetbrace ook zonder geveterde schoen of zelfs helemaal zonder schoen te dragen. Let op: dit is een accessoire voor de Boxia klapvoetbrace!

€44,95

Bekijk en bestel
Orliman Orliman Boxia Klapvoetbrace Kuitbandage

Orliman Boxia Klapvoetbrace Kuitbandage

Voor een nog hoger draagcomfort van uw Boxia klapvoetbandage is de Boxia Anti-migratie Kuitbandage ontwikkeld! Dit accessoire dient samen met de Boxia Klapvoet Foot-up Orthese gedragen te worden!

€44,95

Bekijk en bestel
Orliman Orliman Boxia Schoenbevestiging

Orliman Boxia Schoenbevestiging

Wilt u niet steeds uw Boxia schoenbevestiging van schoen naar schoen wisselen, of is deze simpelweg versleten? Bestel dan een extra exemplaar!

€37,50

Bekijk en bestel
Ossur Ossur Foot-up Klapvoet Orthese

Ossur Foot-up Klapvoet Orthese

De Foot-Up is een lichtgewicht enkel-voet orthese die dynamische ondersteuning geeft bij een voetheffersparese, klapvoet (dropfoot) of soortgelijke klachten waarbij de voetheffers minder effectief functioneren.

€74,95

Bekijk en bestel
Ossur Ossur Foot-Up Shoeless Bandage

Ossur Foot-Up Shoeless Bandage

Door middel van deze shoeless bandage wordt het mogelijk om de Foot-up brace ook zonder geveterde schoen of zelfs helemaal zonder schoen te dragen.

€44,95

Bekijk en bestel
Ossur Ossur Foot-Up Plastic Inlay

Ossur Foot-Up Plastic Inlay

Wilt u niet steeds uw plastic inlay van schoen naar schoen wisselen? Bestel dan een extra inlay om in ieder paar schoenen te plaatsen.

€29,95

Bekijk en bestel
Orliman Orliman Boxia Plus Klapvoetbrace

Orliman Boxia Plus Klapvoetbrace

De Boxia Plus van Orliman is een One-Hand-On klapvoetbrace die met één hand aan te trekken is. Zowel rechts als links gedragen te dragen! Nergens goedkoper te verkrijgen!

€129,95

Bekijk en bestel
Orliman Orliman Boxia Schoenbevestiging Haakjes

Orliman Boxia Schoenbevestiging Haakjes

Deze haakjes zijn speciaal ontwikkeld voor de Boxia Klapvoet Bandage. Deze haakjes worden gedragen in de vetergaten van uw schoen. Tevens ideaal voor instappers, dé oplossing bij een klapvoet.

€29,95

Bekijk en bestel
Thuasne SpryStep® Flex

SpryStep® Flex

De SpryStep® Flex EVO van Thuasne is het nieuwste op het gebied van lichtgewicht klapvoetorthese voor sport en hogere activiteitenniveau's.

€589,00

Bekijk en bestel
Incl. btw

Oorzaak klapvoet – hoe komt een klapvoet tot stand?

Een klapvoet kan de oorzaak zijn van verschillende factoren. De belangrijkste en hoofdfactor van een klapvoet zijn de aansturing van de zenuwen. Veelal ontstaat een klapvoet door beschadiging van de zenuw in het onderbeen (nervus peroneus). Dit gebeurt vaak door een trauma, het langdurig en vaak met de benen over elkaar zitten of het langdurig gehurkt zitten (tijdens het werken).
Wanneer de zenuw bekneld of vernauwd (stenose) raakt, kunnen de signalen niet worden voortgestuwd naar de voet en kan hierdoor ook een klapvoet ontstaan. Daarnaast is het mogelijk dat de zenuw is beschadigd tijdens een operatie.

Symptomen

  • Moeilijk of niet mogelijk de voet en tenen op te tillen
  • Pijn bij de voetwreef en de voorkant onderbeen
  • Tinteling in de voet
  • Doof gevoel in de voet

Behandeling klapvoet

De beste manier om een klapvoet te behandelen is de directe druk op de zenuw weg te nemen. Het aanpassen van de lichaamshouding en het veranderen van gewoontes is vaak al voldoende om beter met een drop-foot om te gaan. Verder zijn er verschillende oefeningen om de controle/ sensibiliteit over enkel / voet te trainen. Laat u informeren door een fysiotherapeut van ProBrace. Meestal herstelt de klapvoet binnen twee à drie maanden, maar in sommige gevallen zal de klapvoet nooit meer verdwijnen. Bij ernstige zwakte of complete verlamming biedt een combinatie van fysiotherapie met gerichte training in combinatie met een brace/ bandage dé uitkomst.

Een klapvoet spalk, brace, bandage of EVO is een hulpmiddel die ervoor zorgt dat uw voet niet gaat ‘hangen’ tijdens de zwaaifase van het looppatroon of neerklapt op het moment dat het hielbeen contact maakt met de grond (landingsfase hielbeen). Klapvoetbraces en bandages worden alleen ingezet bij mensen met verzwakte voetheffers en een milde klapvoet, de EVO’s (enkel voetorthese) daarentegen, worden meer ingezet bij een zware klapvoet, zwaardere letsels en combinaties met spasticiteit. Er zijn verschillende varianten beschikbaar; van zeer eenvoudig tot geavanceerd:

  • Ossur Foot up - Een voorbeeld van een extreem eenvoudig maar effectieve klapvoetbandage is de ÓssurFoot-Up. Dit is een bandage, geschikt voor milde voethefferspareses welke eenvoudig tussen de schoen en de enkel bevestigd kan worden. In tegenstelling tot andere producten welke in de schoen geplaatst moeten worden.
  • Daarnaast hebben we nog een Boxia Foot-Up. De Foot-up hoeft niet te worden aangemeten door orthopedisch instrumentmaker, maar kunt u dit heel eenvoudig zelf. Zie de maattabel bij het product. 
  • Een andere mogelijkheid is de Boxia klapvoet orthese van het merk Orliman. Deze klapvoetbrace hoeft u, net zoals de ossur foot-up, niet aan te laten meten door een orthopedisch instrumentmaker, maar kunt u simpelweg zelf opmeten met behulp van de maattabel onderaan deze pagina.