Gebroken sleutelbeen | Schouderbrace kopen? | Probrace - ProBrace

Gebroken sleutelbeen - sleutelbeenbreuk

Wat is een sleutelbeenbreuk/ clavicula breuk?

Binnen het menselijk lichaam is één van de meest voorkomende botbreuken een gebroken sleutelbeen. Het sleutelbeenbot zorgt voor de verbinding tussen de schouder, schouderblad en het borstbeen. Onder het sleutelbeen bevinden zich zenuwen en bloedvaten die beschermd worden door het sleutelbeen.

Het sleutelbeen, in het latijn ook wel clavicula genoemd kan na een val breken. De clavicula is oppervlakkig gelegen. Bij veel mensen is de clavicula goed te zien en voelen. Hij zit ter hoogte van de schouder en lijkt op een rib. De clavicula zorgt voor stabiliteit van de schouder en zorgt voor krachtoverbrenging over de arm.
Bovendien zorgt een breuk van de clavicula voor bescherming van de zenuwen en bloedvaten die daar vlak onder gelegen zijn.

Gebroken sleutelbeen  - sleutelbeenbreuk
×

Kleur

Materiaal

GO Medical Bovenrug Rechthouder

Bovenrug Rechthouder

Heeft u een slechte houding en/of last van een zeurende pijn in uw rug of nek? De GO Medical Bovenrug Rechthouder trekt uw schoudergordel naar achteren zodat u altijd rechtop blijft zitten en uw pijnklachten verdwijnen! Kan geleverd worden met optionele o

€47,95 €24,95

Bekijk en bestel
Thuasne Ligaflex Clavicula Sleutelbeenbrace

Ligaflex Clavicula Sleutelbeenbrace

Sleutelbeenbrace Ligaflex Clavicula, ter immobilisatie van het sleutelbeen. Deze sleutelbeen brace wordt gebruikt bij de behandeling van sleutelbeenbreuken en bij glenohumerale instabiliteit (kop en kom instabiliteit van de schouder).

€49,95

Bekijk en bestel
Orliman Postuurhouder en Sleutelbeenbandage

Postuurhouder en Sleutelbeenbandage

De Orliman Kinder sleutelbeen bandage is een comfortabele brace en houdingscorrector met ondersteuningen speciaal ontwikkeld voor kinderen tot 12 jaar. Dankzij deze schouderbandage heeft uw kind minder last van een gebroken sleutelbeen!

€62,95 €59,95

Bekijk en bestel
Thuasne Sleutelbeenbrace voor Kinderen

Sleutelbeenbrace voor Kinderen

Deze Ligaflex Clavicula Junior claviculabandage is een houdingcorrector, schouderbrace en brace voor het sleutelbeen in een. Heeft uw kind zijn of haar sleutelbeen gebroken? Deze sleutelbeenbrace immobiliseert het sleutelbeen voor een snel herstel.

€52,95 €59,95

Bekijk en bestel
Teyder Teyder Kinder Sleutelbeenbrace

Teyder Kinder Sleutelbeenbrace

Heeft uw kind zijn of haar sleutelbeen gebroken? De Teyder Kinder Sleutelbeenbrace immobiliteert het sleutelbeen door het sleutelbeen en de schoudergordel iets naar achteren te houden. Dit zorgt voor pijnverlichting en snel herstel in de juiste positie.

€39,95

Bekijk en bestel
Reh4Mat Reh4Mat Gilchrist Schoudersling

Reh4Mat Gilchrist Schoudersling

Immobiliseer de schouder en ontlast het schoudergewricht eenvoudig volgens het klassieke Gilchrist principe. Verlicht eenvoudig hevige pijne pre- en post operatief!

€79,95

Bekijk en bestel
Incl. btw

Oorzaken sleutelbeen breuk

Een breuk van het sleutelbeen komt het meest voor bij een val op de schouder. Bij wielrenners wordt deze breuk het meest gezien. Zij vallen met hoge snelheid direct op de schouder, waarbij de kracht opgevangen wordt door het sleutelbeen. Ook contactsporten waar de schouders met hoge krachten tegen elkaar komen hebben een verhoogd risico. Denk hierbij aan rugbyers en vechtsporten.

Het kan ook zijn dat iemand lelijk ten val komt met gestrekte armen, hierbij zal de clavicula ook breken. 

Symptomen gebroken sleutelbeen

  • Afhangende arm
  • Hevige pijn rondom de schouder
  • Het niet kunnen heffen van de schouder
  • Bult op de sleutelbeen (botbreuk)

Diagnose sleutelbeen en behandeling

Het diagnosticeren van een sleutelbeenbreuk is relatief eenvoudig. De persoon zal veel pijn hebben en zal zijn arm niet of nauwelijks kunnen heffen.
Om de sleutelbeen netjes te laten genezen is het van belang om de arm te laten rusten. Daarbij kan er gebruik worden gemaakt van een mitella. Echter is het wel van belang dat de arm zo af en toe, desnoods onder begeleiding van een fysiotherapeut beweging krijgt. Anders kan de schouder vast komen te zitten.

Wij als Probrace kunnen u voorzien van een vervanging voor de mitella:

  1. Om het herstel van een sleutelbeen te verbeteren is de Schoudersling Immo Vest een aanrader. Deze fixeert de arm en de schouder komt meer in retractie, een natuurlijke stand van het schouderblad. Dit stimuleert het herstel clavicula.
  2. Bent u opzoek naar een brace met iets meer bewegingsvrijheid van de arm? Kies dan voor de Liga flex clavicula Sleutelbeen brace. Ook deze brace zorgt voor een passief retractie moment waardoor de sleutelbeen in zijn natuurlijke positie kan herstellen.
  3. Opzoek naar een betere prijs-kwaliteit verhouding? Kijk dan naar de Novamed Sleutelbeenbrace. De brace is vergelijkbaar met de LigaFlex clavicula sleutelbeen.

Voor kinderen zijn dezelfde braces beschikbaar:

  1. Postuurhouder en sleutelbeenbandage
  2. Thuasne Sleutelbeenbrace