Slijmbeursontsteking? Koop een Schouderbandage! - ProBrace

Slijmbeursontsteking schouderbrace

Een slijmbeursontsteking, ook wel bursitis genoemd, kan hevige pijn in de schouder veroorzaken. Zowel vrouwen als mannen hebben evenveel kans op het krijgen van een slijmbeurs ontsteking. Mensen die ouder zijn dan 30 jaar hebben meer kans op het krijgen van een slijmbeursontsteking.

Om erachter te komen wat een slijmbeursontsteking is, is het van belang om te weten waar de slijmbeurs zich bevindt. Het lichaam bestaat uit botten, de botten zorgen voor stevigheid. Om te kunnen bewegen is het lichaam voorzien van gewrichten en spieren. De slijmbeurs ligt altijd bij een gewricht. De slijmbeurs ligt tussen het gewrichtsbot en de pees. De slijmbeurs is gevuld met vocht en dient als een kussen. De kussen zorgt ervoor dat jij je kunt bewegen zonder dat de pees tegen het bot en het gewricht komt.
Zodra deze slijmbeurs ontstoken is kan het warm, rood en pijnlijk aanvoelen. Het doet zeer om de schouder te bewegen.

Slijmbeursontsteking schouderbrace
×

Kleur

Materiaal

GO Medical Bovenrug Rechthouder

Bovenrug Rechthouder

Heeft u een slechte houding en/of last van een zeurende pijn in uw rug of nek? De GO Medical Bovenrug Rechthouder trekt uw schoudergordel naar achteren zodat u altijd rechtop blijft zitten en uw pijnklachten verdwijnen! Kan geleverd worden met optionele o

€47,95 €24,95

Bekijk en bestel
Bauerfeind OmoTrain Schouderbrace

OmoTrain Schouderbrace

De Bauerfeind OmoTrain steunt, stuurt bewegingen, bevordert de genezing en helpt de pijn in de schouder te verminderen zonder de bewegingsvrijheid te beperken. Dit is wetenschappelijk bewezen (lees hieronder het onderzoek).

€89,50

Bekijk en bestel
Thuasne Thuasne Sport Schouderbandage

Thuasne Sport Schouderbandage

Voorkom schouderpijn met de Thuasne Sport schouderbandage. Het neopreen materiaal zit zeer comfortabel, houdt de spieren van de schoudergordel warm en biedt stabiliteit aan de schoudergordel.

€34,95

Bekijk en bestel
Teyder Neopreen Schouderbrace

Neopreen Schouderbrace

Deze schouderbrace biedt optimale stabilisatie zonder de natuurlijke beweeglijkheid van uw schouder te belemmeren. Daarnaast is deze schouderbrace zeer eenvoudig aan en uit te trekken. Nergens goedkoper!

€57,95 €44,95

Bekijk en bestel
Reh4Mat Reh4Mat Schouderbrace Pro

Reh4Mat Schouderbrace Pro

Deze Pro versie schouderbrace van Reh4Mat is een neopreen schouderbrace die meer ondersteuning geeft, pijn vermindert en u de ruimte geeft om uw schouder weer als vanouds te gaan gebruiken!

€99,95

Bekijk en bestel
Reh4Mat Reh4Mat Gilchrist Schoudersling

Reh4Mat Gilchrist Schoudersling

Immobiliseer de schouder en ontlast het schoudergewricht eenvoudig volgens het klassieke Gilchrist principe. Verlicht eenvoudig hevige pijne pre- en post operatief!

€79,95

Bekijk en bestel
Incl. btw

Oorzaken slijmbeursontsteking in de schouder

Een slijmbeursontsteking ontstaan in de meeste gevallen geleidelijk aan. Dit komt vanwege dat de slijmbeurs lichtelijk wordt overbelast. Door sport of door werkzaamheden. De klachten worden hierdoor geleidelijk aan erger. Er wordt dan gesproken over een chronische slijmbeursontsteking. Ook wordt er gesproken over acute slijmbeursontsteking. Een acute slijmbeursontsteking ontstaat door een val. De persoon beschadigt hierbij zijn slijmbeurs. Vaak wordt de huid warm en kan het opgezwollen raken, maar dit verdwijnt ook weer na verloop van tijd.

Symptomen slijmbeursontsteking

  • Zwelling aan de schouder
  • Pijn aan de schouder
  • Stijfheid van de schouder
  • Moeizaam bewegen van de schouder
  • Warme plek bij de slijmbeurs in de schouder
  • Rode plek bij de slijmbeurs in de schouder

Diagnose slijmbeursontsteking

Bij een slijmbeursontsteking is het van belang om de schouder voldoende rust te geven. Vaak is de slijmbeurs de reactie van een ontsteking. Vandaar rust houden het belangrijkste is.

  1. Voor een slijmbeurs is de Ottobock Acro comfort de beste schouderbrace. De schouderbrace heeft een extra band welke zorgt voor extra ondersteuning in het schoudergewricht.
  2. Eenzelfde brace als de Ottobock Acro alleen dan ietsje voordeliger? Kijk dan naar de Bauerfeind OmoTrain schouderbrace. De brace is bijna identiek aan de Ottobock.
  3. Een alternatief voor de hierboven benoemde braces is de Push Med schouderbrace. De brace biedt stabiliteit van de arm zonder dat de nek wordt belast.
  4. Voor de beste prijs kwaliteit verhouding kan er gekozen worden voor de NovaMed Schouderbrace.