Schouder uit de kom - schouderluxatie | brace kopen? ✅ - ProBrace

Schouder luxatie

Wat is een schouder luxatie?

Een schouderluxatie, ook wel een schouder uit de kom kan gebeuren. Er vinden zich binnen Nederland ongeveer een paar duizend schouderluxaties per jaar plaats. Een schouderluxatie is een zeer pijnlijk gevoel vanwege dat het gewrichtskapsel op maximale spanning uit elkaar wordt getrokken.

Het schoudergewricht, bestaat uit twee delen: een kop en een kom. De kop bevindt zich netjes in de kom, hierdoor kan de bovenarm draaien en roteren ten opzichte van de schouder en is er veel bewegingsvrijheid mogelijk. Bij een schouderluxatie bevindt de kop zich niet meer netjes in de kom. De kop is van de kom afgegleden. De omliggende kapsels en banden kunnen hierdoor beschadigd raken.

Schouder luxatie
×

Kleur

Materiaal

GO Medical Bovenrug Rechthouder

Bovenrug Rechthouder

Heeft u een slechte houding en/of last van een zeurende pijn in uw rug of nek? De GO Medical Bovenrug Rechthouder trekt uw schoudergordel naar achteren zodat u altijd rechtop blijft zitten en uw pijnklachten verdwijnen! Kan geleverd worden met optionele o

€47,95 €24,95

Bekijk en bestel
Thuasne Thuasne Immo Classic Mitella

Thuasne Immo Classic Mitella

De Thuasne Immo Classic Schouder Mitella is een schouder sling voor het ondersteunen en fixeren van de elleboog, de bovenarm en de schouder.

€29,95

Bekijk en bestel
Thuasne Thuasne Sport Schouderbandage

Thuasne Sport Schouderbandage

Voorkom schouderpijn met de Thuasne Sport schouderbandage. Het neopreen materiaal zit zeer comfortabel, houdt de spieren van de schoudergordel warm en biedt stabiliteit aan de schoudergordel.

€34,95

Bekijk en bestel
Bauerfeind OmoTrain Schouderbrace

OmoTrain Schouderbrace

De Bauerfeind OmoTrain steunt, stuurt bewegingen, bevordert de genezing en helpt de pijn in de schouder te verminderen zonder de bewegingsvrijheid te beperken. Dit is wetenschappelijk bewezen (lees hieronder het onderzoek).

€89,50

Bekijk en bestel
Teyder Neopreen Schouderbrace

Neopreen Schouderbrace

Deze schouderbrace biedt optimale stabilisatie zonder de natuurlijke beweeglijkheid van uw schouder te belemmeren. Daarnaast is deze schouderbrace zeer eenvoudig aan en uit te trekken. Nergens goedkoper!

€57,95 €44,95

Bekijk en bestel
Reh4Mat Reh4Mat Schouderbrace Pro

Reh4Mat Schouderbrace Pro

Deze Pro versie schouderbrace van Reh4Mat is een neopreen schouderbrace die meer ondersteuning geeft, pijn vermindert en u de ruimte geeft om uw schouder weer als vanouds te gaan gebruiken!

€99,95

Bekijk en bestel
Reh4Mat Reh4Mat Mitella

Reh4Mat Mitella

De mitella van Reh4Mat is gemaakt van comfortabel en lichtgewicht materiaal. Elk van de bevestigingspunten van de mitella kunnen onafhankelijk worden aangepast voor een optimale pasvorm in alle omstandigheden!

€24,95

Bekijk en bestel
Reh4Mat Reh4Mat Gilchrist Schoudersling

Reh4Mat Gilchrist Schoudersling

Immobiliseer de schouder en ontlast het schoudergewricht eenvoudig volgens het klassieke Gilchrist principe. Verlicht eenvoudig hevige pijne pre- en post operatief!

€79,95

Bekijk en bestel
Incl. btw

Oorzaken schouderluxatie

Een schouderluxatie bestaat in de meeste gevallen door een ongelukkige val. Hierbij komt er te veel kracht, vaak in de verkeerde richting, vrij in het schoudergewricht. Als de kracht te groot is zal de kop van de kom afgeleiden.

Symptomen schouderluxatie

  • Er wordt een hevige pijn in de schouder aangegeven
  • De schouder

Diagnose schouderluxatie

Bij een schouderluxatie heeft het omliggende weefsel veel te voorduren gehad. Alles is op rek gekomen en zal daarom moeten herstellen. Om een schouderluxatie goed te laten herstellen is het daarom van belang om de schouder te laten rusten. ProBrace kan u voorzien van de volgende bandages en schouder braces:

  1. Het kapsel en spieren komen flink op rek te staan. Vandaar dat je de schouder in de beginfase graag nog even wil laten rusten door ze te stabiliseren en mobiliseren. Voor optimale rust kan de Schoudersling Immo Vest helpen
  2. Ook de Push Med Schouderbrace zal ondersteuning bieden en de schouder laten rusten.

Dynamische brace:

  1. Ook kan er gekozen worden voor een dynamische brace. Het kan fijn zijn om een brace te dragen na het herstel van uw schouder en je de dagelijkse bezigheden en hobby’s weer wilt oppakken. De brace zorgt voor optimale bewegingsvrijheid en tegelijkertijd voor ondersteuning van het schoudergewricht. Kijk naar de Omotrain schouderbrace.