Schouder impingement | schouderbrace kopen? - ProBrace

Schouder impingement

Wat is schouder impingement?

Schouder impingement komt tegenwoordig steeds vaker voor. Schouder impingement betekend letterlijk een schouder botsing maar in het dagelijks leven wordt het vertaald naar een schouder inklemming. Het kan pijnlijk aanvoelen bij het heffen van de arm.

De schouder bestaat uit een schouderblad welke doorloopt tot boven de kop van de bovenarm, dit wordt ook wel het schouder dak genoemd. Tussen het schouder dak en de schouder kop bevindt zich een opening waartussen weefsel (botten, spieren, pezen slijmbeurzen, kapsels etc.) lopen.
Bij een schouder impingement is de ruimte tussen de schouder kop en het schouderdak verkleind waardoor er een inklemming plaats vindt. Dit kan als pijnlijk ervaren worden bij het heffen van de arm. Vaak is het pijnlijk als de arm een hoek van 900 graden maakt.

Schouder impingement
×

Kleur

Materiaal

GO Medical Bovenrug Rechthouder

Bovenrug Rechthouder

Heeft u een slechte houding en/of last van een zeurende pijn in uw rug of nek? De GO Medical Bovenrug Rechthouder trekt uw schoudergordel naar achteren zodat u altijd rechtop blijft zitten en uw pijnklachten verdwijnen! Kan geleverd worden met optionele o

€47,95 €24,95

Bekijk en bestel
Thuasne Thuasne Sport Schouderbandage

Thuasne Sport Schouderbandage

Voorkom schouderpijn met de Thuasne Sport schouderbandage. Het neopreen materiaal zit zeer comfortabel, houdt de spieren van de schoudergordel warm en biedt stabiliteit aan de schoudergordel.

€34,95

Bekijk en bestel
Bauerfeind OmoTrain Schouderbrace

OmoTrain Schouderbrace

De Bauerfeind OmoTrain steunt, stuurt bewegingen, bevordert de genezing en helpt de pijn in de schouder te verminderen zonder de bewegingsvrijheid te beperken. Dit is wetenschappelijk bewezen (lees hieronder het onderzoek).

€89,50

Bekijk en bestel
Teyder Neopreen Schouderbrace

Neopreen Schouderbrace

Deze schouderbrace biedt optimale stabilisatie zonder de natuurlijke beweeglijkheid van uw schouder te belemmeren. Daarnaast is deze schouderbrace zeer eenvoudig aan en uit te trekken. Nergens goedkoper!

€57,95 €44,95

Bekijk en bestel
Reh4Mat Reh4Mat Schouderbrace Pro

Reh4Mat Schouderbrace Pro

Deze Pro versie schouderbrace van Reh4Mat is een neopreen schouderbrace die meer ondersteuning geeft, pijn vermindert en u de ruimte geeft om uw schouder weer als vanouds te gaan gebruiken!

€99,95

Bekijk en bestel
Incl. btw

Waardoor ontstaat een schouder impingement?

Er zijn meerdere oorzaken waardoor een inklemming bij de schouder kunnen ontstaan.

  1. Het kan zijn dat de ruimte tussen het schouderdak en de schouder kop verkleind wordt vanwege een slijmbeursontsteking. Hierdoor wordt de ruimte tussen het schouderdak verkleind en kan er inklemming plaatsvinden.
  2. Ook kunnen de structuren, denk aan pezen of spieren, opgezwollen of ontstoken zijn waardoor de ruimte onder het schouderdak verkleind wordt. Hierdoor raken zij eerder bekneld bij het heffen van de arm.
  3. De ruimte tussen de schouderkop van de schouder en het schouderdak kan verkleind zijn.

Oorzaken schouder impingement

Eén van de belangrijkste oorzaken, wat tot impingement in de schouder kan leiden is overbelasting. Als er op het werk veel boven het hoofd moet gebeuren kan dit leiden tot irritatie aan de schouder. Als de klacht niet overgaat en er wordt veel geheven en er moet veel worden gereikt, worden de klachten daar niet minder op. Des te meer beweging in de pijnlijke schouder hoe erger de overbelasting wordt.

Symptomen schouderimpingement 

  • Abductie (schouder heffing) doet zeer vanaf een hoek van 900
  • Pijn aan de buitenzijde van de schouder

Diagnose

Bij een schouder impingement heeft het weefsel tussen het schouderdak en kop van de schouder irritatie gehad. Een behandeling is erop gericht de ontsteking en de pijn te verminderen. Daarnaast wordt de bewegelijkheid en spierfunctie van de schouder verbeterd en versterkt. Het is belangrijk om rust en lichte beweging af te wisselen. Hierbij is het van belang dat er binnen de pijngrens bewogen wordt (niet boven de 90 graden abduceren). Een brace is hiervoor niet altijd van toepassing. De enige toepasbare brace welke ProBrace u kan adviseren is een dynamische brace. Een brace waarbij de schouder volledige bewegingsvrijheid heeft maar wel de schouderkom naar binnen drukt. Het naar binnen drukken van de schouderkom is nodig voor een goed herstel van Shoulder Impingement.

Vandaar dat ProBrace de Bauerfeind Omotrain schouderbrace kan adviseren.