Frozen shoulder | schouderbrace kopen? ✅ - ProBrace

Frozen shoulder

Wat is een frozen shoulder?

Als je last hebt van een frozen shoulder, de naam verklapt het eigenlijk al; bevroren schouder, zorgt voor bewegingsverlies in de arm en schouder. Hierdoor zal je last hebben van een schouder en arm die niet vrijuit bewogen kan worden.
Een frozen shoulder komt gemiddeld bij zo’n 3% van de Nederlandse bevolking voor. Vooral mensen tussen de 40 en 60 jaar worden het meest getroffen door een frozen shoulder. Ook komen de klachten verrassend vaak voor bij diabetespatiënten.

De schouder bestaat uit een kop en een kom. Hierdoor sluit de bovenarm netjes aan op de schouder. Om het gewricht te voorzien van stabiliteit en om het gewricht bij elkaar te houden, ligt er om het gewricht een kapsel. Het kapsel zorgt onder andere ook voor de bewegingsvrijheid van je arm. Echter is bij een frozenshoulder het kapsel ontstoken. Het ontstoken kapsel ontstaat er verdikking en verkleving in het gewrichtskapsel. Hierdoor zal de bewegingsvrijheid afnemen en kan beweging met de schouder zeer pijnlijk en moeizaam zijn. De flexibiliteit van het gewricht neemt af en zal daarom de bewegingsvrijheid beperken.

Frozen shoulder
×

Kleur

Materiaal

GO Medical Bovenrug Rechthouder

Bovenrug Rechthouder

Heeft u een slechte houding en/of last van een zeurende pijn in uw rug of nek? De GO Medical Bovenrug Rechthouder trekt uw schoudergordel naar achteren zodat u altijd rechtop blijft zitten en uw pijnklachten verdwijnen! Kan geleverd worden met optionele o

€47,95 €24,95

Bekijk en bestel
Thuasne Thuasne Sport Schouderbandage

Thuasne Sport Schouderbandage

Voorkom schouderpijn met de Thuasne Sport schouderbandage. Het neopreen materiaal zit zeer comfortabel, houdt de spieren van de schoudergordel warm en biedt stabiliteit aan de schoudergordel.

€34,95

Bekijk en bestel
Bauerfeind OmoTrain Schouderbrace

OmoTrain Schouderbrace

De Bauerfeind OmoTrain steunt, stuurt bewegingen, bevordert de genezing en helpt de pijn in de schouder te verminderen zonder de bewegingsvrijheid te beperken. Dit is wetenschappelijk bewezen (lees hieronder het onderzoek).

€89,50

Bekijk en bestel
Teyder Neopreen Schouderbrace

Neopreen Schouderbrace

Deze schouderbrace biedt optimale stabilisatie zonder de natuurlijke beweeglijkheid van uw schouder te belemmeren. Daarnaast is deze schouderbrace zeer eenvoudig aan en uit te trekken. Nergens goedkoper!

€57,95 €44,95

Bekijk en bestel
Reh4Mat Reh4Mat Schouderbrace Pro

Reh4Mat Schouderbrace Pro

Deze Pro versie schouderbrace van Reh4Mat is een neopreen schouderbrace die meer ondersteuning geeft, pijn vermindert en u de ruimte geeft om uw schouder weer als vanouds te gaan gebruiken!

€99,95

Bekijk en bestel
Incl. btw

Oorzaken frozenshoulder

Een frozenshoulder heeft kan op verschillende manieren tot stand komen. De voornaamste reden is een ontstoken kapsel. Een ontstoken kapsel kan op meerdere manieren tot stand komen.
Zo kan een frozenshoulder tot stand komen na een val. Hierdoor kan er letsel zijn opgedaan in het schoudergewricht waarna het kapsel na verloop van tijd kan ontsteken.
Ook kan het kapsel ontsteken door eenzelfde beweging of houding aan te houden waarna er irritatie ontstaat van het gewricht.

Symptomen frozen shoulder

  • Beperkte bewegingsvrijheid van de arm
  • Pijn aan de buitenzijde van de bovenarm
  • De arm voelt stijf
  • Er wordt meer pijn gevoelt tijdens het heffen en naar buiten draaien van de arm.

Diagnose en behandeling frozen shoulder

In de meeste gevallen lost een frozenshoulder zich vanzelf op. Het is hierbij van belang om de schouder rust te geven. Hiermee wordt bedoeld dat de schouder wel mag bewegen (anders wordt hij stijf) maar niet zoveel dat hij overbelast raakt. Anders zal de ontsteking en irritatie alleen maar toenemen.

Eerste 6 maanden rust houden, alle bewegingen mogen gemaakt worden maar niet boven de pijngrens uitkomen.

Om voldoende rust te geven aan de schouder, moet u gedoceerd kunnen bewegen. Dat betekend dat er gewoon bewogen moet worden maar niet over de pijnklachten heen. ProBrace u voorzien van het volgende advies:

  1. Bauerfeind Ommo Train
  2. Ottobock schouderbrace acro comfort