Lumbale kanaalstenose | korset kopen? - ProBrace

Kanaal stenose

Wat is een kanaalstenose

Een stenose is een vernauwing, in dit geval in het ruggenmerg. Een vernauwing van het ruggenmerg komt met name voor bij mensen die ouder zijn dan 50 jaar.

Een kanaalstenose is een vernauwing in het ruggenmerg. In het ruggenmerg zit een opening, hiernaast is het ruggenmerg van bovenaf te zien. De opening wordt ook wel vertebral foramen genoemd. In de opening lopen allerlei zenuwen, van boven naar beneden door de gehele vertebral foramen. Deze zenuwen worden beschermd door het ruggenmerg. Wanneer er sprake is van een kanaalstenose wordt de opening (vertebral foramen) van het wervelkanaal steeds kleiner. De zenuwen komen hierdoor klem te zitten wat voor irritatie kan zorgen.

Rug brace bestellen? Via ProBrace vandaag besteld en morgen thuis! Achteraf betalen mogelijk! Het beste advies van een therapeut online! Niet goed, geld terug!

Kanaal stenose
×

Kleur

Materiaal

Bauerfeind Bauerfeind LumboTrain Rugbandage

Bauerfeind LumboTrain Rugbandage

De Bauerfeind LumboTrain actieve ondersteunende en proprioceptieve rugbandage voor mannen is ideaal voor alle vormen van rugpijn. Het masserende kussen helpt de rug ontspannen, verlicht de pijn en helpt u weer actief te worden!

€129,95

Bekijk en bestel
Teyder Teyder Premium Rugbrace met Baleinen

Teyder Premium Rugbrace met Baleinen

De Teyder Premium Rugbrace ondersteunt en stabiliseert uw onderrug door de flexibele baleinen. Verkrijgbaar in beige en zwart! Nergens goedkoper!

€72,95 €44,95

Bekijk en bestel
Thuasne Lombacross Activity Rugsteun

Lombacross Activity Rugsteun

De Thuasne Lombacross Activity Rugsteun is de perfecte ondersteuning bij uw rugklachten! Deze rugsteun biedt u altijd de gewenste steun in de rug door de extra banden die u zelf losser en strakker kunt zetten!

€122,99 €99,95

Bekijk en bestel
Thuasne Lombax Activity Rugbrace voor werk

Lombax Activity Rugbrace voor werk

Veel mensen worden geconfronteerd met een pijnlijke rug tijdens het werken. Vooral diegene met een fysiek zwaar beroep. Speciaal voor deze groep is de Lombax Activity ontworpen!

€99,95

Bekijk en bestel
Bauerfeind SacroLoc Onderrug Brace

SacroLoc Onderrug Brace

Door de optimale steun en stabiliteit van deze rugbrace wordt de Bauerfeind SacroLoc gezien als dé brace bij rughernia’s, SI problemen en bij het ondersteunen van van de bekkengordel.

€202,95 €158,95

Bekijk en bestel
Bauerfeind LumboLoc Forte Rugbrace

LumboLoc Forte Rugbrace

Stabiliserende orthese ter ontlasting van pijnklachten rond de lendenwervelkolom. Door het gebruik van de extra banden fixeer en stabiliseer je de onderrug maximaal.

€179,95

Bekijk en bestel
Bauerfeind Bauerfeind LumboTrain Lady Rugbandage

Bauerfeind LumboTrain Lady Rugbandage

De Bauerfeind LumboTrain Lady Rugbandage is een actieve bandage voor de rug, speciaal voor het activeren van de rugspieren bij klachten aan de (lage) rug. Deze rugbandage is geschikt bij alle type rugklachten.

€129,95

Bekijk en bestel
Thuasne Thuasne Lombastart Rugbrace

Thuasne Lombastart Rugbrace

Voor de inspannende momenten is er Lombastart Rugbrace. De extra elastische straps geven nét dat beetje extra ondersteuning op de pijnlijke plek wanneer uw rug daarom vraagt. Bevat flexibele baleinen en is gemaakt van ademend materiaal.

€64,95

Bekijk en bestel
Reh4Mat Reh4Mat Lumbale Rugbrace

Reh4Mat Lumbale Rugbrace

De Reh4Mat Lumbale Rugbrace is een zeer stevige rugbrace, ter ondersteuning van de lumbale wervelkolom (lage rug). Het anatomisch gevormde baleinen beschermen en ondersteunen de wervels. De straps kunnen aangetrokken worden voor extra compressie en steun.

€124,95

Bekijk en bestel
Incl. btw

Oorzaak kanaalstenose

Ouderdom is de meest voorkomende oorzaak van stenose. Het ontstaat geleidelijk aan maar kan ook aangeboren zijn, zij worden vaak met smalle of kleine vertebrale foramen geboren. Door ouderdom kan er artrose of een verdikking in het ruggenmerg ontstaan. Hierdoor zal de vertebral foramen vernauwen en is er niet genoeg ruimte meer voor de zenuwen die er doorheen lopen.

Ook infecties, tumoren of gebroken wervels kunnen later aanleiding geven voor het ontstaan van vernauwingen in het wervelkanaal.

Symptomen kanaal stenose

  • Meest voorkomende symptoom zal zijn dat er pijn wordt geconstateerd in de benen
  • Tijdens het lopen voelen de benen zwaar, zwak en pijnlijk aan.
  • Tinteling in de benen
  • Gevoelloosheid in de benen
  • Een lange periode van staan zal pijnlijk aanvoelen in de rug en benen
  • De pijn neemt af wanneer er gezeten en rust gehouden wordt door bijvoorbeeld te gaan zitten

Behandeling van kanaal stenose met behulp van een brace

Wanneer de klachten geleidelijk aan ontstaan door ouderdom of artrose is het aan te bevelen om de ruggenwervel conservatief te behandelen. Het is hierbij van belang om de houding van het lichaam aan te passen. Klachten en pijn in de ruggenwervel zal sowieso veel mogelijk vermeden moeten worden. Lange wandelingen en het langdurig staan zal hierbij afgeraden worden.
De houding van de rug is zeer belangrijk. Het is van belang dat de houding van de rug goed is. Houdingsadviezen kunnen hierbij van belang zijn.

Ook kan het dragen van een korset of brace ondersteuning bieden bij stabiliteit van de houding.