Quervain Brace/Spalk Kopen? Ziekte van Quervain - ProBrace

Ziekte van Quervain brace kopen?

Binnen de pols bevinden zich veel spieren en pezen die er allen voor zorgen dat wij in het dagelijks leven objecten kunnen beetpakken. Bij de ziekte van Quervain zijn het de pols- en duimbewegingen die erg pijnlijk zijn.

Wat is de ziekte van Quervain?

De pols en duim kunnen worden bewogen aan de hand van spieren die in de onderarm liggen. De spieren die de beweging in de pols en duim mogelijk maken, zitten met behulp van pezen aan de duim bevestigd.

Bij de ziekte van Quervain is het de peesschede in combinatie met de pezen welke geïrriteerd of ontstoken zijn. Dit kan klachten veroorzaken aan de duimzijde in de onderarm. Het bewegen van de duim en de pols kan hierdoor pijnlijk zijn.

Oorzaak ziekte van Quervain?

De ziekte van Quervain komt veelvuldig voor bij het vaak herhalen van één zelfde bewegingen. Denk hierbij aan het bijvoorbeeld de handelingen: knijpen, tillen. Ook kan er gedacht worden aan de sporten: hockey, tennis of volleybal. Door het uitoefenen van steeds een en dezelfde beweging kan de pees geïrriteerd en overbelast raken.

Ook komt de ziekte van Quervain meer voor bij jonge moeders. Zij maken veel nieuwe en herhaalbare oefeningen bij het verzorgen van de baby. Wat tot overbelasting en irritatie kan leiden van de pezen in de onderarm of duim.

×

Kleur

Materiaal

GO Medical GO Medical Duimspalk

GO Medical Duimspalk

De GO Medical duimspalk is een stevige duimspalk die uw duim immobiliseert en ervoor zorgt dat uw duim snel geneest en uw pijnklachten verdwijnen! Met gratis 2 uitneembare baleinen! Nu tijdelijk erg scherp geprijsd!

€24,95

Bekijk en bestel
Teyder Teyder Duimbandage Artrose / Reuma

Teyder Duimbandage Artrose / Reuma

Deze elastische duimbandage is hét hulpmiddel bij artrose en reuma aan pols en / of duim. Het elastische weefsel vormt zich perfect om uw hand. U ervaart direct verlichting!

€29,95

Bekijk en bestel
Thuasne Sport Duimbandage / Polsbandage

Sport Duimbandage / Polsbandage

De Thuasne Sport Duimbandage: een functionele en comfortabele duim- en polsbandage in één met veerkrachtige kunststof versteviging bij de duim voor extra steun van het CMC en MCP-gewricht.

€34,95

Bekijk en bestel
Thuasne Thuasne Rhizo Pro Duimbrace

Thuasne Rhizo Pro Duimbrace

Rigide duimbrace om de duim te immobiliseren met ademend en anatomisch gevormde duimschaal. Geschikt voor verstuikingen, artrose en tendinopathiën (zoals Quervain) aan de duim!

€37,95

Bekijk en bestel
Teyder Teyder Duimbrace / Polsspalk Neopreen

Teyder Duimbrace / Polsspalk Neopreen

De Teyder Neopreen Duimbrace en Polsspalk in één is een stabiele polsbrace met duim die naadloos aansluit. Deze mag nat worden, heeft 2 uitneembare baleinen en heeft een extra strap om de pols naar wens te stabiliseren. Nu extra voordelig geprijsd!

€39,95

Bekijk en bestel
Thuasne Ligaflex Manu Duimbrace / Polsspalk

Ligaflex Manu Duimbrace / Polsspalk

De Ligaflex Manu Duimbrace / Polsspalk is een duim en polsbrace in één en geeft maximale steun en bescherming. De polsbrace is ideaal bij instabiliteit, peesontstekingen, m. quervain, skiduim of bij een carpaal tunnel syndroom.

€39,95

Bekijk en bestel
Medspec Ryno Lacer Polsbrace

Ryno Lacer Polsbrace

De Med Spec Ryno Lacer Duimbrace / Polsspalk is een duim en polsbrace in één en geeft optimale steun en bescherming. Deze polsbrace is ideaal bij instabiliteit, peesontstekingen, Quervain, skiduim of een carpaal tunnel behandeling.

€64,95

Bekijk en bestel
Thuasne Thuasne Ligaflex Pro Plus Pols- en Duimbrace in één

Thuasne Ligaflex Pro Plus Pols- en Duimbrace in één

De Thuasne Ligaflex Pro Plus Polsbrace heeft een handig aantreksysteem, die met één hand aan te trekken is. Daarnaast heeft deze polsbrace twee anatomische baleinen aan de onder- en zijkant zitten, ter ondersteuning van de pols én duim.

€49,95

Bekijk en bestel
Incl. btw

Symptomen en klachten bij de ziekte van Quervain

  • Pijn bij het bewegen van de duim
  • Pijn bij het wringen of knijpen
  • Pijnlijk gevoel bij het ronddraaien van de pols
  • Een dof gevoel rondom de duim en wijsvinger, wordt veroorzaakt door de geïrriteerde zenuw die bij de peesschede aanwezig is.

Behandeling met een duimbrace

De ziekte van Quervain valt te testen met de test van Finkelstein. Leg je vingers over de duim en strek de duim vervolgens van je af. Hierbij wordt, door personen met de ziekte van Quervain, een onaangenaam/ zeer pijnlijk gevoel geconstateerd bij de pols.

Om volledig te herstellen is het van belang om de duim en het polsgewricht voldoende rust te geven. Hierbij kan een spalk of brace van toepassing zijn. De opties die wij als ProBrace kunnen bieden zijn:

  1. Op zoek naar een duimbrace welke zorgt voor ideale ondersteuning, comfort en een fijne pasvorm? Kijk dan naar de Ligaflex Manu van Thuasne. De polsbrace geef de benodigde ondersteuning en zorgt voor voldoende rust aan de pols.
  2. De Ryno lacer polsbrace van Medspec levert de meeste ondersteunde als er gekozen wordt voor de lengte van 22.5 cm, deze bied extra ondersteuning over het polsgewricht.
  3. Opzoek naar een brace die zorgt voor de juiste ondersteuning en welke meer vrijheid bied om de dagelijkse bezigheden nog eenvoudig uit te voeren? Hobby of sport? Kies dan voor de Thuasne Sport Duimbrace.

Zit hier niet de gewenste duimbrace of duimbandage tussen die u zoekt, neem dan contact op met een van onze specialisten voor een GRATIS advies op maat.

 

Quervain brace kopen? Speciale duimbraces voor Quervain!

Heeft u last aan de duimzijde van uw pols? Moeite om spullen vast te houden? Moeite met thee of koffie inschenken? Dit zijn vaak gehoorde klachten bij de ziekte van Quervain. Wij, team van fysiotherapeuten, bewegingstechnologen en orthopedisch instrumentmakers horen deze klachten dagelijks aan de telefoon, chat, e-mail of tijdens onze spreekuren. 

Morbus Quervain / tendovaginitis wordt veroorzaakt door een ontsteking / irritatie in de peeskoker aan de duimzijde van de pols. Kenmerken van een ontsteking zijn: warmte, rode huid, pijnlijk, zwelling / verdikking van de aangedane structuur en bewegingen zijn vaak pijnlijk. 

Herkent u deze klachten? Neemt u dan vrijblijvend contact op met ProBrace via +31 (0)85- 4011 911 of [email protected]