RSI - Muisarm? | Polsbandage kopen | Probrace - ProBrace

RSI - Muisarm | Pols

Wat is RSI? 

RSI, tegenwoordig ook wel CANS genoemd is een verzamelnaam voor spierklachten in de arm, nek, pols of schouder. RSI is een blessure welke afkomstig is door herhaalbare bewegingen. Een bekende voor de pols is de zogenoemde muisarm.

Wat is een muisarm?

Door het in stand houden of herhalen van één zelfde beweging kan de pols pijn gaan doen. Dit is een aandoening waarbij herhaling centraal staat. Bij RSI zal de aandoening erin sluipen. De klachten in de vingers of pols zullen verdwijnen na het uitvoeren van de belasting. Echter zullen de klachten na verloop van tijd aanhouden en zal krachtverlies optreden in combinatie met irritatie, zwelling en pijn.

RSI - Muisarm | Pols
×

Kleur

Materiaal

Teyder Teyder Polsbandage Neopreen

Teyder Polsbandage Neopreen

Ondersteuning voor het polsgewricht en handwortelbeentjes zonder stugge baleinen. De unieke eigenschappen van het Teyder NEOthermik materiaal zorgen voor een beschermende en pijnverlichtende werking!

€22,95

Bekijk en bestel
Thuasne Dynastab Dual Compacte Polsbrace

Dynastab Dual Compacte Polsbrace

De Thuasne Dynastab Dual is een ideale polsbrace bij beginnende polsklachten of een verstuiking. Deze polsbrace is compact, eenvoudig in gebruik en de mate van ondersteuning is eenvoudig aan te passen middels verschillende meegeleverde baleinen.

€29,95

Bekijk en bestel
Teyder Teyder Polsbrace Neopreen

Teyder Polsbrace Neopreen

Deze polsbrace van neopreen sluit zeer goed aan om uw arm, mag volledig nat worden, is gemakkelijk met één hand aan te trekken én heeft een extra strap ter hoogte van de pols voor extra stabiliteit. Nergens goedkoper!

€34,95

Bekijk en bestel
Thuasne Ligaflex Classic Polsbrace

Ligaflex Classic Polsbrace

De Thuasne Ligaflex Classic Polsbrace is een comfortabele polsspalk en ideaal bij een polsverstuiking, traumatische polsproblemen, Carpaal Tunnel Syndroom (CTS) of instabiliteit van het polsgewricht.

€35,95

Bekijk en bestel
Ossur Össur FormFit Polsbrace

Össur FormFit Polsbrace

De FormFit Polsbrace van Ossur heeft de beste prijs-kwaliteitsverhouding van het moment! Zeer betaalbaar, comfortabel en duurzaam.

€44,95

Bekijk en bestel
Teyder Teyder Duimbrace / Polsspalk Neopreen

Teyder Duimbrace / Polsspalk Neopreen

De Teyder Neopreen Duimbrace en Polsspalk in één is een stabiele polsbrace met duim die naadloos aansluit. Deze mag nat worden, heeft 2 uitneembare baleinen en heeft een extra strap om de pols naar wens te stabiliseren. Nu extra voordelig geprijsd!

€39,95

Bekijk en bestel
Thuasne Ligaflex Manu Duimbrace / Polsspalk

Ligaflex Manu Duimbrace / Polsspalk

De Ligaflex Manu Duimbrace / Polsspalk is een duim en polsbrace in één en geeft maximale steun en bescherming. De polsbrace is ideaal bij instabiliteit, peesontstekingen, m. quervain, skiduim of bij een carpaal tunnel syndroom.

€39,95

Bekijk en bestel
Incl. btw

Oorzaken RSI in de pols

De meest voorkomende oorzaak van RSI of een muisarm komt door het uitvoeren van eenzelfde herhalende beweging voor gedurende een langere tijd. Hierbij wordt bijvoorbeeld onvoldoende pauze genomen en is een slechte werkhouding de oorzaak van een muisarm.  

Symptomen RSI / Polsklachten

  • Lichte pijn bij de pols
  • Koud gevoel in de pols
  • Tintelingen in de vingers
  • Vermoeidheid van de vinger

Muisarm behandelen pols? Polsbrace kopen?

Een muisarm is het beste om te voorkomen dan te genezen. Mochten de klachten helaas langdurig aanhouden en niet verminderen, dan kan het zomaar zijn dat een brace voor de ideale steun zorgt en eventueel de klachten kan verminderen. ProBrace adviseert de volgende braces, de braces zijn bijna identiek van elkaar.

  1. De Thuasne Dynoastab Dual Compacte
  2. Push Med polsbrace 

Daarnaast is ook de Pols Bandagze van Zamst te adviseren. De bandage is net even wat eenvoudiger aan te trekken en levert wat meer bewegingsvrijheid ten opzichte van de hierboven genoemde braces.

  1. Pols Bandage zamst