Reuma in de pols | Polsbrace kopen! - ProBrace

Reuma in de pols?

Reuma is een veel voorkomende aandoening. Reuma is een verzamelnaam van 100 verschillende chronische aandoeningen. Reuma veroorzaakt pijn en stijfheid in de spieren, gewrichten en pezen.
Ongeveer 2,5 miljoen Nederlanders krijgen te maken met langdurige (chronische) reumatische klachten. De meeste van deze klachten zijn idiopatisch, dat wat inhoudt dat de oorzaak onbekend is. Reuma is vandaag de dag nog niet te genezen, maar wel te behelpen met therapieën, medicijnen en diverse hulpmiddelen. Een mix van deze drie is zeker mogelijk.

Wat is Reuma aan de pols?

Als we het hebben over Reuma, wordt er ook wel gesproken over Reumatoïde Artritis. Reuma is een auto-immuun ziekte. Het lichaam maakt antistoffen aan om het lichaam te beschermen tegen ziekten. Echter wordt er bij een auto-immuun ziekte antistoffen aangemaakt die zich tegen het eigen lichaam keren, in dit geval binnen het polsgewricht. Hierdoor wordt het weefsel binnen de pols gezien als “lichaamsvreemd” en zal het gewricht beschadigd raken.

Reuma in de pols?
×

Kleur

Materiaal

CARE CARE Polssteun

CARE Polssteun

De CARE polssteun is een dunne polsbandage die uw pols tijdens het dagelijks leven of tijdens het sporten kan dragen ter ondersteuning van het polsgewricht.

€30,95 €14,95

Bekijk en bestel
Teyder Teyder Polsbandage Neopreen

Teyder Polsbandage Neopreen

Ondersteuning voor het polsgewricht en handwortelbeentjes zonder stugge baleinen. De unieke eigenschappen van het Teyder NEOthermik materiaal zorgen voor een beschermende en pijnverlichtende werking!

€22,95

Bekijk en bestel
Teyder Teyder Duimbandage Artrose / Reuma

Teyder Duimbandage Artrose / Reuma

Deze elastische duimbandage is hét hulpmiddel bij artrose en reuma aan pols en / of duim. Het elastische weefsel vormt zich perfect om uw hand. U ervaart direct verlichting!

€29,95

Bekijk en bestel
Teyder Teyder Polsbrace Neopreen

Teyder Polsbrace Neopreen

Deze polsbrace van neopreen sluit zeer goed aan om uw arm, mag volledig nat worden, is gemakkelijk met één hand aan te trekken én heeft een extra strap ter hoogte van de pols voor extra stabiliteit. Nergens goedkoper!

€34,95

Bekijk en bestel
Teyder Teyder Duimbrace / Polsspalk Neopreen

Teyder Duimbrace / Polsspalk Neopreen

De Teyder Neopreen Duimbrace en Polsspalk in één is een stabiele polsbrace met duim die naadloos aansluit. Deze mag nat worden, heeft 2 uitneembare baleinen en heeft een extra strap om de pols naar wens te stabiliseren. Nu extra voordelig geprijsd!

€39,95

Bekijk en bestel
Thuasne Ligaflex Classic Polsbrace

Ligaflex Classic Polsbrace

De Thuasne Ligaflex Classic Polsbrace is een comfortabele polsspalk en ideaal bij een polsverstuiking, traumatische polsproblemen, Carpaal Tunnel Syndroom (CTS) of instabiliteit van het polsgewricht.

€35,95

Bekijk en bestel
Thuasne Ligaflex Manu Duimbrace / Polsspalk

Ligaflex Manu Duimbrace / Polsspalk

De Ligaflex Manu Duimbrace / Polsspalk is een duim en polsbrace in één en geeft maximale steun en bescherming. De polsbrace is ideaal bij instabiliteit, peesontstekingen, m. quervain, skiduim of bij een carpaal tunnel syndroom.

€39,95

Bekijk en bestel
Ossur Össur FormFit Polsbrace

Össur FormFit Polsbrace

De FormFit Polsbrace van Ossur heeft de beste prijs-kwaliteitsverhouding van het moment! Zeer betaalbaar, comfortabel en duurzaam.

€44,95

Bekijk en bestel
Medspec Wrist lacer Polsbrace

Wrist lacer Polsbrace

De Wrist Lacer polsspalk is een comfortabele polsbrace en geeft optimale steun en bescherming voor het geïrriteerde polsgewricht. De brace is ideaal bij instabiliteit, peesontstekingen, arthrose, RSI en/of carpaal tunnel syndroom (CTS).

€64,95

Bekijk en bestel
Medspec Ryno Lacer Polsbrace

Ryno Lacer Polsbrace

De Med Spec Ryno Lacer Duimbrace / Polsspalk is een duim en polsbrace in één en geeft optimale steun en bescherming. Deze polsbrace is ideaal bij instabiliteit, peesontstekingen, Quervain, skiduim of een carpaal tunnel behandeling.

€64,95

Bekijk en bestel
Teyder Teyder Premium Polsbrace

Teyder Premium Polsbrace

De Teyder Premium Polsbrace is een anatomische, elastische en ademende polsbrace. De polsbrace bevat een PolyGel-pad, een uitneembare aluminium spalk en verwijderbare/verplaatsbare elastische band voor extra stabilisatie. Nergens goedkoper!

€39,95

Bekijk en bestel
Incl. btw

Oorzaak Reuma, hoe komt reuma tot stand?

Reuma bij de pols komt op veel verschillende leeftijden voor, van jong tot oud. Een veel voorkomende uitspraak is dat reuma erfelijk is. Echter komt het niet zomaar tot stand. Er zijn meerdere oorzaken waardoor reuma kan ontstaan. Echter zijn er nog vele onderzoeken gaande hoe Reuma “exact” ontstaat. Tot nu toe weten we dat het immuunsysteem ontregeld kan raken door bijvoorbeeld overmatige belasting aan de pols, bacteriële infecties of stress.

Symptomen reuma pols

  • Gevoelige pols
  • Pijnlijke pols, wordt erger bij beweging
  • Gezwollen pols/ Dikke gewrichten
  • Last van ochtendstijfheid
  • De pols kan warm en dik aanvoelen, door de ontsteking
  • Warme gewrichten
  • Langdurige pijn in de gewrichten of spieren
  • Pijn en stijfheid nadat je even stil hebt gezeten of gelegen (de zogeheten startpijn)

Reuma behandelen met polsbrace? 

Bij reuma is het van belang dat er advies wordt gevraagd aan een specialist, vaak de huisarts die u medicijnen kan voorschrijven. De huisarts zal u doorverwijzen naar een medische specialist voor bewegingsoefeningen.

Ook kan een brace extra ondersteuning bieden bij de dagelijkse handelingen met uw pols. Hierdoor zal de pols minder snel overbelast raken. Voor de bij u passende ondersteuning biedt ProBrace u de volgende voorkeur braces aan:

  1. Kies voor de Ryno Lacer Polsbrace als je opzoek bent naar een brace met ondersteuning van het pols en duimgewricht. Deze wordt aangereden voor mensen die last hebben in het pols en duimgewricht.
  2. Kies voor de Wrist lacer polsbrace als je opzoek bent naar een brace die ondersteuning biedt voor het polsgewricht maar volledige vrijheid biedt in de duim en vinger gewrichten.

De beste kwaliteit reuma polsbraces

Als u twijfelt over welke polsbrace het beste is bij reuma, dan neemt u contact op met een specialist van ProBrace. Wij zijn opgeleid om advies te geven en om aan te meten van (pols)braces en (pols)bandages. Dus, twijfelt u? Neem contact met ons op. Hier vindt u namelijk alleen geselecteerde polsbraces voor alle soorten en maten en wij begrijpen dat het overzicht snel zoek is en u niet 100% zekerheid hebt over welke polsbrace nu de juiste is.