Gebroken pols | Pols brace - ProBrace

Gebroken pols | Polsbrace

Wat is een polsbreuk?

Iedereen kan iets breken na een harde val. Een breuk in de pols is veel voorkomend. Zodra je valt is het eerste waarmee jij je probeert op te vangen de armen. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren tijdens het sporten, fietsen, struikelen etc. Er komt tijdens een val veel kracht op de pols vrij. Het kan dan ook voorkomen dat jij hierbij je pols verstuikt, verzwikte of soms breekt.

Bij een polsbreuk is het meestal het spaakbeen welke gebroken is. In de meeste gevallen zit er een scheur in het spaakbeen. Een fractuur van het spaakbeen kan pijnlijk aanvoelen bij het bewegen van de hand en pols.

Oorzaken polsbreuk

De armen worden in het dagelijks leven bij bijna elke handeling gebruikt. De armen worden ook gebruikt bij het opvangen van het lichaam zodra jij valt. Dit kan gebeuren tijdens alledaagse activiteiten en sporten. Door de hoeveelheid kracht tijdens een valpartij kan het zijn dat de pols verstuikt raakt of zelfs breekt.

Gebroken pols | Polsbrace
×

Kleur

Materiaal

Teyder Teyder Polsbrace Neopreen

Teyder Polsbrace Neopreen

Deze polsbrace van neopreen sluit zeer goed aan om uw arm, mag volledig nat worden, is gemakkelijk met één hand aan te trekken én heeft een extra strap ter hoogte van de pols voor extra stabiliteit. Nergens goedkoper!

€34,95

Bekijk en bestel
Thuasne Ligaflex Classic Polsbrace

Ligaflex Classic Polsbrace

De Thuasne Ligaflex Classic Polsbrace is een comfortabele polsspalk en ideaal bij een polsverstuiking, traumatische polsproblemen, Carpaal Tunnel Syndroom (CTS) of instabiliteit van het polsgewricht.

€35,95

Bekijk en bestel
Medspec Wrist lacer Polsbrace

Wrist lacer Polsbrace

De Wrist Lacer polsspalk is een comfortabele polsbrace en geeft optimale steun en bescherming voor het geïrriteerde polsgewricht. De brace is ideaal bij instabiliteit, peesontstekingen, arthrose, RSI en/of carpaal tunnel syndroom (CTS).

€64,95

Bekijk en bestel
Teyder Teyder Duimbrace / Polsspalk Neopreen

Teyder Duimbrace / Polsspalk Neopreen

De Teyder Neopreen Duimbrace en Polsspalk in één is een stabiele polsbrace met duim die naadloos aansluit. Deze mag nat worden, heeft 2 uitneembare baleinen en heeft een extra strap om de pols naar wens te stabiliseren. Nu extra voordelig geprijsd!

€39,95

Bekijk en bestel
Thuasne Ligaflex Manu Duimbrace / Polsspalk

Ligaflex Manu Duimbrace / Polsspalk

De Ligaflex Manu Duimbrace / Polsspalk is een duim en polsbrace in één en geeft maximale steun en bescherming. De polsbrace is ideaal bij instabiliteit, peesontstekingen, m. quervain, skiduim of bij een carpaal tunnel syndroom.

€39,95

Bekijk en bestel
Incl. btw

Symptomen polsfractuur

  • Zwelling pols
  • Gevoelig bij aanraking van de pols
  • Pijnlijk bij beweging van de pols
  • Blauwe plek
  • Standsafwijking van het bot
  • Koude of gevoelloosheid in de hand

Behandeling polsbreuk met een polsbrace

Zodra er met behulp van röntgenfoto’s geconstateerd is dat een pols gebroken is zal de breuk gegipst moeten worden. In het ergste geval zal een operatie aan te pas komen.

Nadat de pols met gips is behandeld kan een fysiotherapeut helpen met een eventuele nabehandeling of kan ProBrace u voorzien van een brace welke voor extra stevigheid zorgt en toch de bewegingsvrijheid biedt om de alledaagse handelingen weer op te pakken. Hieronder is een top 4 polsbrace samengesteld voor het herstel van een polsbreuk:

  1. De MedSpec Wrist lacer polsbrace, is een brace die geschikt is voor stabiliteit van het polsgewricht.
  2. Opzoek naar een polsbrace met de maximale bewegingsvrijheid van de vingers? Kijk dan naar de Ligaflex Classic polsbrace.

Eventueel alweer willen beginnen met sporten, vlak na het herstel van je gebroken pols? Kijk dan naar de hier onderstaande braces. 

  1. Kijk naar de Push Sports polsbrace
  2. Of kijk naar de Push Med polsbrace