Carpaal tunnel syndroom | Polsbrace kopen? | Probrace - ProBrace

Carpaal tunnelsyndroom | Polsbrace kopen!

Het carpaal tunnelsyndroom is een beknelling van een van de zenuwen in de pols. Een beknelling van een zenuw in het polsgewricht kan zeer pijnlijk zijn. Vaak heb je last van tintelingen, krachtverlies of dove vingers in de hand.  

Wat is een carpaal tunnelsyndroom?

De carpale tunnel is de ruimte bij het polsgewricht waar meerdere zenuwen, bloedvaten en buigpezen van de arm doorheen lopen. Wanneer de druk binnen de carpaal tunnel vergroot wordt raken deze structuren -binnen de pols- bekneld. Bij een carpaal tunnel syndroom (CTS) heeft u te maken met een beklemming van de zenuw (nervus medianus) die vanuit de arm door de pols loopt, in de richting van de hand en vingers.

×

Kleur

Materiaal

GO Medical Carpaal Tunnel Syndroom Spalk

Carpaal Tunnel Syndroom Spalk

Heeft u een spalk nodig in verband met een carpaaltunnel syndroom? Deze universele spalk is de ideale oplossing speciaal ontworpen voor mensen met klachten door een carpaal tunnel syndroom!

€32,95 €24,95

Bekijk en bestel
Teyder Teyder Polsbrace Neopreen

Teyder Polsbrace Neopreen

Deze polsbrace van neopreen sluit zeer goed aan om uw arm, mag volledig nat worden, is gemakkelijk met één hand aan te trekken én heeft een extra strap ter hoogte van de pols voor extra stabiliteit. Nergens goedkoper!

€34,95

Bekijk en bestel
Thuasne Ligaflex Classic Polsbrace

Ligaflex Classic Polsbrace

De Thuasne Ligaflex Classic Polsbrace is een comfortabele polsspalk en ideaal bij een polsverstuiking, traumatische polsproblemen, Carpaal Tunnel Syndroom (CTS) of instabiliteit van het polsgewricht.

€35,95

Bekijk en bestel
Ossur Össur FormFit Polsbrace

Össur FormFit Polsbrace

De FormFit Polsbrace van Ossur heeft de beste prijs-kwaliteitsverhouding van het moment! Zeer betaalbaar, comfortabel en duurzaam.

€44,95

Bekijk en bestel
Ossur Össur Spectra Polsbrace

Össur Spectra Polsbrace

De Össur Spectra polsbrace is ideaal bij instabiliteit, peesontstekingen, arthrose, RSI en/of carpaal tunnel syndroom. De eenvoudige sluiting en comfortabele voering maken de brace erg populair voor langdurig gebruik.

€59,95 €54,95

Bekijk en bestel
Medspec Wrist lacer Polsbrace

Wrist lacer Polsbrace

De Wrist Lacer polsspalk is een comfortabele polsbrace en geeft optimale steun en bescherming voor het geïrriteerde polsgewricht. De brace is ideaal bij instabiliteit, peesontstekingen, arthrose, RSI en/of carpaal tunnel syndroom (CTS).

€64,95

Bekijk en bestel
Teyder Teyder Duimbrace / Polsspalk Neopreen

Teyder Duimbrace / Polsspalk Neopreen

De Teyder Neopreen Duimbrace en Polsspalk in één is een stabiele polsbrace met duim die naadloos aansluit. Deze mag nat worden, heeft 2 uitneembare baleinen en heeft een extra strap om de pols naar wens te stabiliseren. Nu extra voordelig geprijsd!

€39,95

Bekijk en bestel
Thuasne Ligaflex Manu Duimbrace / Polsspalk

Ligaflex Manu Duimbrace / Polsspalk

De Ligaflex Manu Duimbrace / Polsspalk is een duim en polsbrace in één en geeft maximale steun en bescherming. De polsbrace is ideaal bij instabiliteit, peesontstekingen, m. quervain, skiduim of bij een carpaal tunnel syndroom.

€39,95

Bekijk en bestel
Teyder Teyder Premium Polsbrace

Teyder Premium Polsbrace

De Teyder Premium Polsbrace is een anatomische, elastische en ademende polsbrace. De polsbrace bevat een PolyGel-pad, een uitneembare aluminium spalk en verwijderbare/verplaatsbare elastische band voor extra stabilisatie. Nergens goedkoper!

€39,95

Bekijk en bestel
Incl. btw

Oorzaken carpaal tunnel syndroom?

De druk binnen de carpaal tunnel kan zich verhogen door bijvoorbeeld een verkeerde werkhouding of een herhaaldelijke verkeerde beweging van de hand en pols. Ook kan de druk verhoogd worden door hormonale invloeden (zwangerschap), maar ook door bijvoorbeeld een trauma, operaties, artrose, etc. Deze klachten kunnen zich overdag tonen, maar met name ook gedurende de nacht!

Symptomen carpaaltunnel syndroom

Er zijn meerdere klachten die u kunt ervaren:

  • Tintelingen in de hand/ vingers
  • Krachtsverlies in de hand/ vingers
  • Uitstralingspijn richting de hand
  • Gevoelloosheid in de arm, hand of vingers

Carpaal tunnel syndroom behandelen?

Zodra de klachten gering zijn is er niet altijd een specifieke behandeling nodig. Als u de pols voldoende laat rusten kunnen de klachten afnemen of totaal verdwijnen. Bij het gebruik van een polsbrace kan de pols voldoende rusten.

De polsbraces die ProBrace u kan aanbieden zijn:

  1. De Ligaflex Classic polsbrace, voor de meeste ondersteuning waardoor u uw pols optimaal rust kun geven voor een goed herstel.
  2. De Medspec Wrist lacer polsbrace met baleinen is voorzien van een vervormbare aluminiumplaat, wat ervoor zorgt dat de brace stabiliteit en ondersteuning van gips benaderd.
  3. Voor de beste prijs kwaliteit verhouding kan er gekeken worden naar de Ossur Form Fit Polsbrace. De polsbrace is voorzien van klittenband waardoor deze eenvoudig met één hand te bevestigen is, en voldoet aan voldoende stijfheid.