Artrose pols | Brace kopen? - ProBrace

Artrose

Artrose, polsbrace?

Artrose in de pols is een van meest gehoorde blessures. Artrose is een vorm van reuma. Sterker nog; het is de meest voorkomende reumatische aandoening aan het bewegingsapparaat. Twee andere veelvoorkomende vormen van reuma zijn: wekedelen reuma en ontstekingsreuma. In 2015 werden 1,2 miljoen mensen door de huisarts gediagnosticeerd met ‘artrose’. Het polsgewricht was hier een van de meest voorkomende gewrichten. Artrose komt het vaakst voor bij: vrouwen, mensen boven de 45 jaar, mensen met overgewicht (obesitas), een te zware belasting voor het lichaam en mensen bij wie artrose veel in de familie voorkomt.

Wat is polsartrose?

(Pols)artrose is een reumatische ziekte aan het houding- en bewegingsapparaat. Dit is een op zichzelf staande aandoening, of ontstaat als gevolg van een gewrichtsontsteking of door zwakke gewrichtsbanden. Vaak denkt de mensheid bij artrose aan slijtage van gewrichten of botten. ‘Mijn gewricht is versleten’ of ‘ik heb een versleten pols’, zijn vaak gehoorde klachten bij de huisarts. Dit is niet helemaal correct. Het is geen versleten gewricht, maar er is een verandering in het gewricht opgetreden.

Artrose
×

Kleur

Materiaal

Teyder Teyder Polsbrace Neopreen

Teyder Polsbrace Neopreen

Deze polsbrace van neopreen sluit zeer goed aan om uw arm, mag volledig nat worden, is gemakkelijk met één hand aan te trekken én heeft een extra strap ter hoogte van de pols voor extra stabiliteit. Nergens goedkoper!

€34,95

Bekijk en bestel
Thuasne Ligaflex Classic Polsbrace

Ligaflex Classic Polsbrace

De Thuasne Ligaflex Classic Polsbrace is een comfortabele polsspalk en ideaal bij een polsverstuiking, traumatische polsproblemen, Carpaal Tunnel Syndroom (CTS) of instabiliteit van het polsgewricht.

€35,95

Bekijk en bestel
Ossur Össur FormFit Polsbrace

Össur FormFit Polsbrace

De FormFit Polsbrace van Ossur heeft de beste prijs-kwaliteitsverhouding van het moment! Zeer betaalbaar, comfortabel en duurzaam.

€44,95

Bekijk en bestel
Teyder Teyder Duimbrace / Polsspalk Neopreen

Teyder Duimbrace / Polsspalk Neopreen

De Teyder Neopreen Duimbrace en Polsspalk in één is een stabiele polsbrace met duim die naadloos aansluit. Deze mag nat worden, heeft 2 uitneembare baleinen en heeft een extra strap om de pols naar wens te stabiliseren. Nu extra voordelig geprijsd!

€39,95

Bekijk en bestel
Thuasne Ligaflex Manu Duimbrace / Polsspalk

Ligaflex Manu Duimbrace / Polsspalk

De Ligaflex Manu Duimbrace / Polsspalk is een duim en polsbrace in één en geeft maximale steun en bescherming. De polsbrace is ideaal bij instabiliteit, peesontstekingen, m. quervain, skiduim of bij een carpaal tunnel syndroom.

€39,95

Bekijk en bestel
Teyder Teyder Polsbandage Neopreen

Teyder Polsbandage Neopreen

Ondersteuning voor het polsgewricht en handwortelbeentjes zonder stugge baleinen. De unieke eigenschappen van het Teyder NEOthermik materiaal zorgen voor een beschermende en pijnverlichtende werking!

€22,95

Bekijk en bestel
Thuasne Dynastab Dual Compacte Polsbrace

Dynastab Dual Compacte Polsbrace

De Thuasne Dynastab Dual is een ideale polsbrace bij beginnende polsklachten of een verstuiking. Deze polsbrace is compact, eenvoudig in gebruik en de mate van ondersteuning is eenvoudig aan te passen middels verschillende meegeleverde baleinen.

€29,95

Bekijk en bestel
CARE CARE Polssteun

CARE Polssteun

De CARE polssteun is een dunne polsbandage die uw pols tijdens het dagelijks leven of tijdens het sporten kan dragen ter ondersteuning van het polsgewricht.

€30,95 €14,95

Bekijk en bestel
Thuasne Sport Polssteun

Sport Polssteun

De Thuasne Sport Polssteun is perfect te gebruiken bij een overbelaste pols. Het comfortabele weefsel en de eenvoudige klittenbandsluiting dragen bij aan het grote gebruikersgemak.

€19,95

Bekijk en bestel
Thuasne Thuasne Ligaflex Pro Polsbrace

Thuasne Ligaflex Pro Polsbrace

Deze comfortabele polsbrace heeft een 'quick lace system' (aantreksysteem) waarmee eenvoudig met één hand de mate van compressie traploos ingesteld kan worden. Nergens goedkoper!

€39,95

Bekijk en bestel
Thuasne Thuasne Ligaflex Pro Plus Pols- en Duimbrace in één

Thuasne Ligaflex Pro Plus Pols- en Duimbrace in één

De Thuasne Ligaflex Pro Plus Polsbrace heeft een handig aantreksysteem, die met één hand aan te trekken is. Daarnaast heeft deze polsbrace twee anatomische baleinen aan de onder- en zijkant zitten, ter ondersteuning van de pols én duim.

€49,95

Bekijk en bestel
Teyder Teyder Premium Polsbrace

Teyder Premium Polsbrace

De Teyder Premium Polsbrace is een anatomische, elastische en ademende polsbrace. De polsbrace bevat een PolyGel-pad, een uitneembare aluminium spalk en verwijderbare/verplaatsbare elastische band voor extra stabilisatie. Nergens goedkoper!

€39,95

Bekijk en bestel
Incl. btw

Een stukje theorie: een gewricht is een verbinding tussen twee botdelen. Tegen het gewrichtsvlak van het bot zit kraakbeen. Dit kraakbeen is een glad weefsel dat zorgt voor het ‘soepel’ bewegen van een gewricht. Bij (pols)artrose is dit kraakbeen vervormd; het is dunner en zachter geworden. Dit zorgt ervoor dat de gewrichten zich minder gemakkelijk bewegen, hetgeen inherent staat aan een pijnlijk en stijf gevoel in de gewrichten. In dit geval het polsgewricht.

Symptomen artrose pols

  • Last van stijfheid
  • Zwelling bij de pols
  • Pijn in de pols
  • Bewegingsbeperkingen

Artrose behandelen? Polsbrace kopen!

Het beloop van polsartrose is per persoon en per polsgewricht verschillend. Het kan zijn dat u veel klachten heeft, maar het kan ook zijn dat u weinig klachten ervaart. Hetgeen dat helpt om beter om te gaan met polsartrose is door te informeren en te laten adviseren door een specialist. Zij geven adviezen ten aanzien van medicatie (arts), oefentherapie (fysiotherapeut) en medische & orthopedische hulpmiddelen (ProBrace).

Ter ondersteuning van uw gewricht kunt u gebruik maken van een (artrose) polsbrace of een (artrose) polsbandage. Heeft u artrose in uw pols? Dan kiest u voor een polsbrace of een polsspalk van ProBrace. Wij adviseren graag.

De door ons aan te bieden polsbraces en polsbandages zijn:

  1. Voor mensen met een milde polsartrose is het aan te raden om een dynamische polsbandage te adviseren. Hierdoor biedt de polsbrace goede ondersteuning om activiteiten te stimuleren en de pijn te verlichten. Het gaat hierbij om de Zamst Pols Wrap.
  2. Graag blijven sporten en de dagelijkse handelingen blijven uitvoeren. Kijk dan naar de wat luxere uitvoering op de Zamst pols wrap, genaamd de De Bauerfeind ManuTrain levert extra stabiliteit maar levert meer dynamische performance.
  3. Heeft u veel last van artrose in de pols, waardoor bewegingen in de pols pijnlijk zijn? Kijk dan eventueel naar de Thuasne Ligaflex Classic of voor de meest stijve en beste keuze naar de ManuLoc Polsbrace  

Online artrose polsbrace kopen?

Als eerste kunt u zich laten informeren en adviseren door een specialist. Dit kan uw (huis)arts, paramedische specialist (fysio, ergo, etc.) of een specialist van ProBrace zijn. Zij zijn gediplomeerd, hebben ervaring en de know-how van artrose en wat de juiste behandeling is voor mensen met artrose. Wilt u specifiek iets weten ten behoeve van medische & orthopedische hulpmiddelen (braces, bandages, krukken, wandelstokken, rollators, etc.), dan raden wij u aan contact op te nemen met een van onze specialisten. Dit kan u doen door een e-mail te sturen naar [email protected] of te bellen naar +31 (0)85 4011 911.