Liesbreuk? | Koop een liesbreukband | Probrace - ProBrace

Liesbreuken

Liesbreuk

Bij een liesbreuk ontstaat er een scheur of breuk in de buikwand, ter hoogte van de lies. Vandaar de benaming 'liesbreuk' of 'buikwandbreuk'. De opening die ontstaat in de buikwand kan erg gevaarlijk zijn. Mocht deze opening vergroten dan kan het zijn dat eventueel de darmen richting de lies zakken. Dit gaat gepaard met veel pijn en diverse complicaties. Een liesbreukband biedt middels een siliconen pelotte ondersteuning aan de buikwand en zorgt ervoor dat de druk op de liesregio minder wordt. 

Liesbreuken
×

Kleur

Materiaal

Teyder Teyder Liesbreukband Enkelzijdig

Teyder Liesbreukband Enkelzijdig

Deze Enkelzijdige Liesbreukband van Teyder is in te zetten bij een behandeling van een enkelzijdige liesbreuk. Deze liesbreukband draagt u als conservatieve behandeling bij een liesbreuk of ter ondersteuning voor óf na een operatie.

€59,95

Bekijk en bestel
Teyder Teyder Liesbreukband Dubbelzijdig

Teyder Liesbreukband Dubbelzijdig

De Dubbelzijdige Liesbreukband van Teyder is in te zetten bij een behandeling van een dubbelzijdige liesbreuk. Deze liesbreukband draagt u als conservatieve behandeling bij een liesbreuk of ter ondersteuning voor- of na een operatie.

€64,95

Bekijk en bestel
Thuasne Ortel Liesbreukband

Ortel Liesbreukband

De breukband kan worden gebruikt voor een liesbreuk aan de linker- of rechterzijde of aan allebei de kanten. Door de siliconen pelotte heeft de liesbreukband een hoog draagcomfort.

€82,95 €69,95

Bekijk en bestel
Orliman Orliman Enkelzijdige Liesbreukband

Orliman Enkelzijdige Liesbreukband

De Orliman enkelzijdige liesbreukband is een band die al vele jaren succesvol wordt toegepast bij een buikwand- of liesbreuk aan de rechter- of linkerzijde in de liesregio. U kunt de liesbreukband zowel vóór als ná een eventuele operatie dragen.

€74,95

Bekijk en bestel
Orliman Orliman Dubbelzijdige Liesbreukband

Orliman Dubbelzijdige Liesbreukband

Dé klassieke dubbelzijdige liesbreukband die al jaren het meest ingezet wordt bij een dubbele liesbreuk! U kunt de liesbreukband zowel vóór als ná een eventuele operatie dragen.

€79,95

Bekijk en bestel
Teyder Teyder Ribbrace / Rompbandage

Teyder Ribbrace / Rompbandage

Draag deze ribbrace / rompbandage ter ondersteuning en bescherming van uw romp bij een kwetsuur aan de ribben, bij oedeemvorming van de romp en bescherming van de huid. Nergens goedkoper!

€39,95

Bekijk en bestel
Incl. btw

Wat is een liesbreuk?

Een liesbreuk kan zowel aangeboren zijn of ontstaan door een trauma.

  • Aangeboren liesbreuk

Een aangeboren liesbreuk is de meest voorkomende oorzaak voor een liesbreuk. Dit gebeurt met name bij mannen, niet zo vaak bij vrouwen. Dit heeft te maken met het indalen van de ballen. Wanneer deze ingedaald zijn, kan het zijn dat de buikwand zichzelf niet compleet sluit. Een liesbreuk/ buikwand breuk is dan vaak het gevolg.

  • Liesbreuk door een trauma

Een liesbreuk door trauma begint vaak eerder dan het daadwerkelijke trauma. Er zijn verschillende factoren van belang die van invloed zijn op het hebben van een zwakke buikwand. Belangrijke factoren zijn; overgewicht, persen, niesen, hoesten, zwaar tillen en andere vormen van interne druk op de buikwand. 

Oorzaken van een liesbreuk

Een liesbreuk of buikwandbreuk kan meerdere oorzaken hebben, maar de meest voorkomende liesbreuk is een aangeboren liesbreuk.
Ook kan het spierweefsel rondom minder sterk worden en in combinatie met druk of spanning op de buikwand kan er een liesbreuk ontstaan. Een liesbreuk kan ontstaan door bijvoorbeeld te roken, veel te hoesten of bij bijvoorbeeld langdurig in te spannen tijdens het tillen, sporten of op de wc. 

Symptomen van een liesbreuk

Een liesbreuk is erg lastig te herkennen. Wat u eventueel kunt zien is:

  • Bobbel (hernia) in uw liesregio of onderbuik.
  • Pijnlijk gevoel bij de lies
  • Zeurend gevoel in de lies
  • Branderig gevoel in de lies.

Bij het verdenken op een liesbreuk raden wij ten alle tijden aan eerst contact te zoeken met een arts of fysiotherapeut voor het stellen van een diagnose.

De behandeling van een liesbreuk

Adviezen kunnen zijn om gezond te eten en te leven. Stop met roken en zorg ervoor dat er voldoende vitaminnen (fruit en groenten) en vezels het lichaam binnenkomen.

Bij jonge kinderen kan het zijn dat een liesbreuk vanzelf weer dichtgroeit. In andere gevallen ontkomt de patiënt meestal niet aan een operatie. Een geruststelling is dat een dergelijke operatie relatief simpel is. Er wordt een klein gaasje over de breuk in de buikwand geplaatst, ter ondersteuning van de buikwand. Pas zowel voor als na de operatie op met zwaar tillen, bukken, sporten en andere activiteiten waarbij er druk op de buikwand komt te staan.

Ook is het mogelijkheid om te overwegen en te kijken naar een liesbeukband? Een liesbreukband ondersteunt de buikwand middels een siliconen pelotte. Door een liesbreukband heeft de breuk daadwerkelijk de mogelijkheid om volledig te herstellen. Zonder liesbreukband krijgt de buikwand vaak niet genoeg rust en kan het zijn dat de buikwand opnieuw scheurt. Er zijn meerdere mogelijkheden qua producten voor het behandelen van een liesbreuk. Kijk bijvoorbeeld eens naar:

  • Ortel liesbreukbandvan Thuasne
  • Ook kan het fijn zijn om compressie te leveren en de spieren warm te houden. Dit kan bijvoorbeeld fijn zijn tijdens het sporten. Kijk dan naar de Warm Pants compressiebroek.

Wilt u passend advies over welke liesbreukband voor u de beste is? Neem dan contact op met een specialist van ProBrace!