Kuitspier verrekt? | Compressiekous of kuitbrace kopen| Probrace - ProBrace

Spierverrekking van de kuit

Kuitspier verrekt? Bij een zware belasting is het mogelijk dat een spier verrekt of scheurt (zweepslag). Een verrekking kan erg vervelend zijn. Lees hier wat u er zelf aan kunt doen! 

Wat is een verrekking van de kuitspier?

Bij een verrekking van de kuitspier is de spier zover opgerekt dat deze nog net niet scheurt. Als er veel kracht en belasting op de spier wordt uitgeoefend, bijvoorbeeld tijdens een explosieve bewegingen als tennissen, voetballen, hockeyen, etc. is het mogelijk om een verrekking aan de spier op te lopen.  

Oorzaak van een verrekte kuitspier

De meest voorkomende verrekkingen van een kuitspier is tijdens het sporten. Het kan zijn dat de spieren nog niet warm genoeg zijn na een warming up. Ook kan het zijn dat er in ene te veel belasting op de spier wordt uitgeoefend, of dat de spier vermoeid of overbelast is. 

Spierverrekking van de kuit
×

Kleur

Materiaal

GO Medical GO Medical Nachtspalk Hielspoor + gratis wreefpad

GO Medical Nachtspalk Hielspoor + gratis wreefpad

Deze nachtspalk is het beste hulpmiddel voor behandeling van klachten veroorzaakt door hielspoor. De spalk draagt u gedurende de nacht. De gratis meegeleverde bal gebruikt u overdag voor het masseren van de peesplaat onder uw voet.

€34,95

Bekijk en bestel
GO Medical Hielspoor Nachtspalk Universeel

Hielspoor Nachtspalk Universeel

Deze universele nachtspalk is zeer geschikt voor de behandeling van Plantair Fasciitis, Hielspoor en/of een Achillespees ontsteking. De nachtspalk is eenvoudig in gebruik, zit comfortabel en is naar wens bij te buigen. Zowel rechts als links te dragen!

€39,95

Bekijk en bestel
Thuasne Hielspoor Nachtspalk

Hielspoor Nachtspalk

Deze nachtspalk is een geprefabriceerde nacht orthese voor de conservatieve / effectieve behandeling van Fasciitis Plantaris (hielspoor) en Achilles Tendinitis (achillespees ontsteking). Vandaag besteld, morgen in huis!

€49,95

Bekijk en bestel
Incl. btw

Symptomen verrekking kuitspier

  • Instabiliteit in de voet
  • Een verhoogde eeltvorming onder de voet
  • Pijn in de voet

Herstel met behulp van een compressiekous!

Om een verrekking van de kuitspier minder snel te laten plaatsvinden, kan het van belang zijn om de spier warm te houden. Dit kan gedaan worden door een goede warming up te doen en de spieren op rek te brengen door te rekken en te strekken. Ook is het mogelijk om de spieren warm te houden doormiddel van een sleeve aan te trekken. Hierdoor zal de spier minder snel afkoelen.

Probrace kan de volgende sleeves adviseren:  

Voor dames kunnen de volgende modellen een leuke aanrader zijn: