Kuitblessure? Kuitbrace kopen! - ProBrace

Kuit blessure? Kuitbrace kopen!

Spierscheur

Spierscheur? Een brace kopen voor uw kuit? Laat u adviseren door een fysiotherapeut van ProBrace via [email protected] of +31 (0)85 4011 911. Lees meer
Kuit blessure? Kuitbrace kopen!

Verrekking kuitspier

Verrekking van de kuitspier? Stijve kuitspier? Overbelasting? ProBrace staat voor u klaar met de beste kuitbraces en scheenbeenbandages! Neem contact met ons op via [email protected] of +31 (0)85 4011 911. Lees meer
Kuit blessure? Kuitbrace kopen!

Zweepslag kuit

Last van een zweepslag? Pijn aan uw kuitspier? ProBrace haar specialisten staan voor u klaar met alle soorten en maten kuit en scheen (been) braces!! Neem contact op via [email protected] of +31(0)85 4011 911. Lees meer

Het onderbeen bestaat uit een tibia (scheenbeen) en fibula (kuitbeen). Aan alle twee de botten zitten aan beide uiteinden gewrichten, het kniegewricht en het enkelgewricht. Om gebruik te kunnen maken van de gewrichten liggen er spieren rondom het onderbeen. Door de 12 spieren die in het onderbeen liggen kunnen wij onze knieën en voeten bewegen in verschillende richtingen.

Onderbeen kuit blessure

Het komt weleens voor dat we bezig zijn met onze alledaagse handelingen en hobby’s en dat er pijn optreedt in ons onderbeen. De pijn kan zo hevig aanvoelen dat de handeling en hobby niet meer uitgevoerd kan worden. Lopen kan pijnlijk of zelfs onmogelijk geworden zijn.

Tijdens het intensief bewegen, bijvoorbeeld tijdens het sporten komen er veel krachten vrij op de voeten en benen. Tijdens het aanspannen van de spieren kan er zoveel kracht op de spier komen te staan dat de spier het kan begeven. De spier is dan verrekt of gescheurd.

Oorzaken onderbeen blessure

Er zijn meerdere oorzaken mogelijk voor het ontstaan van een spierblessure. Zo kan het zijn dat de spier acuut scheurt, dit kan komen vanwege een plotselinge extreme belasting op de spier. Ook kan het voorkomen dat de spier overbelast of vermoeid is geraakt. Aan het eind van een training is de spier vermoeid en is de kans op spierscheuring groter.

Ook kan een spier chronische klachten met zich mee brengen. Wanneer er gedurende een bepaalde tijd, grote krachten op de spier worden uitgeoefend zijn het vaak de spieraanhechtingen/ pezen die het zwaar te voortduren krijgen. Hierdoor kunnen diverse blessures optreden.

Symptomen onderbeenblessure

Er zijn meerdere symptomen om erachter te komen of je last hebt van een blessure aan het onderbeen. Maar welke blessures zijn er allemaal? En welke symtomen en oorzaken dragen zij met zich mee?
Om hierachter te komen kan er gekeken worden naar de blessures hieronder. De blessures zijn zo uitgewerkt dat er te lezen is “wat een blessure inhoudt”, wat de oorzaken en symtomen zijn. En wat de diagnose en behandelingswijze is:

Behandeling per blessure 

  • Spierscheuring in de kuit 

Wanneer de krachten te groot worden op een spier dan kan het zijn dat er een spierscheur ontstaat. Dit is iets dat vaak gebeurt bij een overbelasting van het lichaam, een slechte tot matige warming up of een extreme / explosieve kracht op de desbetreffende spier. Denkt u last te hebben van een spierscheur zorg er dan allereerst voor dat u de eerste dagen relatieve rust neemt. Onderschat deze stap niet! Laat u daarnaast informeren en adviseren door een specialist. Neem contact op met ProBrace voor u een vrijblijvend en passend advies van een fysiotherapeut. 

Een zweepslag is een scheur in de aangedane spier en kan in principe in iedere spier ontstaan. Een zweepslag komt veelal voor in de kuitspier of hamstrings spieren. Bij het ontstaan van een zweepslag voel je plotseling een felle pijnscheut, te vergelijken met een een echte zweepslag. Herkenbaar? Dan kan het zomaar zijn dat u last heeft van een zweepslag. Het gebruik van compressie, warmte en koude op de spieren is hedendaags een bekend principe. ProBrace biedt verschillende mogelijkheden tot compressie en rek. Bijvoorbeeld: een compressie sleeve, een compressie sok / kous of nachtspalk. Wilt u weten wat voor u de beste brace / compressie sok / kous is? Laat u informeren en adviseren door een fysiotherapeut van ProBrace.

Een verrekking van de kuitspier is eigenlijk een voorstadium van de daadwerkelijke spierscheur. Heeft u moeite om op uw tenen te staan of met activiteiten als lopen, traplopen of eventueel hardlopen / rennen. Wanneer u een verrekking heeft van uw kuitspier dan zijn er bepaalde vezels in de kuitspier aangedaan, maar niet gescheurd. Vaak merkt u dat uw kuitspier hard is geworden, er eventueel een bloeduitstorting, een zwelling, roodheid, warmte te merken is. Bij een verrekking van de kuitspier is het aan te raden om compressie, rek / stretch en warmte toe te passen als interventies voor herstel. Om goed te weten welke manier van compressie, rek en warmte voor u van toepassing is raden wij van ProBrace u aan om contact met ons op te nemen, om u een vrijblijvend advies op maat te geven. Neem contact met ons op via [email protected] of +31 (0)85 4011 911.