Runners knee brace online kopen? | - ProBrace

Lopersknie blessure (iliotibialiaal frictiesyndroom)

De runnersknee, letterlijk vertaald: renners knie, komt veelal voor bij hardlopers en wandelaars. Hardlopen is een zware sport voor de knieën. Bij elke stap die gezet wordt moeten de knieën de krachten die hierbij vrijkomen opvangen.

Oorzaak runners knie? Hoe ontstaan een runnersknee!

Zodra iemand last heeft van een runners knee dan zie je deze persoon grijpen naar zijn bovenbeen, iets boven de knieschijf en aan de buitenkant van de knie. Hier loopt een peesplaat, de tractus iliotibialis. Deze loopt vanaf het heupbeen langs de zijkant van het been tot richting het onderbeen. Zodra jij aan het wandelen of hardlopen bent, zal je dit doen door je knie te buigen en te strekken. De iliotibiale pees zal tijdens deze bewegingen langs de kniebobbel geleiden. Zodra deze herhaling vele malen herhaald wordt kan het zijn dat de pees geïrriteerd en ontstoken raakt.

Lopersknie blessure (iliotibialiaal frictiesyndroom)
×

Kleur

Materiaal

Teyder Neopreen Kniebrace met Baleinen

Neopreen Kniebrace met Baleinen

De Teyder Neopreen Kniebrace met Flexibele Baleinen is het ideale hulpmiddel bij lichte tot middelzware knieklachten! Geschikt voor alle soorten knieklachten! Nergens goedkoper!

€87,95 €53,95

Bekijk en bestel
Teyder Neopreen Kniebrace met Scharnieren

Neopreen Kniebrace met Scharnieren

De Teyder Neopreen Kniebrace met Scharnieren is hét hulpmiddel bij middelzware tot zware knieklachten. Het neopreen materiaal sluit nauwsluitend aan op uw knie, met scharnieren en banden boven en onder de knie! Nu tijdelijk erg scherp geprijsd!

€102,95 €58,95

Bekijk en bestel
Teyder Teyder Universele Kniebandage met Hot Cold Pack

Teyder Universele Kniebandage met Hot Cold Pack

Universele kniebandage geschikt voor algemene knieblessures. Bevat eenvoudige Hot & Cold Pack om blessures te behandelen. Ideaal voor sneller herstel van de knie!

€44,95

Bekijk en bestel
Teyder Teyder Premium Elastische Kniebrace

Teyder Premium Elastische Kniebrace

Deze elastische compressiebrace is hét hulpmiddel voor lichte knieklachten! Bent u op zoek naar nét dat beetje extra steun? De Teyder Premium Elastische Kniebrace is de beste keuze!

€44,95 €39,95

Bekijk en bestel
Teyder Teyder Premium Kniebrace met Flexibele Baleinen

Teyder Premium Kniebrace met Flexibele Baleinen

Deze flexibele kniebrace van Teyder is de beste allround kniebrace in ons assortiment. Deze dunne kniebrace trekt u gemakkelijk zelfstandig aan, is onzichtbaar onder kleding en bovendien momenteel zeer voordelig geprijsd!

€60,95 €44,95

Bekijk en bestel
Teyder Teyder Premium Kniebrace met Scharnieren

Teyder Premium Kniebrace met Scharnieren

De Teyder premium kniebrace met scharnieren is hét hulpmiddel voor u als u last heeft van gemiddeld tot zware knieklachten. Deze kniebrace stabiliseert uw kniegewricht, vermindert uw klachten en zorgt ervoor dat u weer pijnvrij kunt bewegen!

€99,95 €64,95

Bekijk en bestel
CARE CARE Kniebandage

CARE Kniebandage

Deze kniebandage van het merk CARE is een kniebandage met extra veel stretch. Dus: voor dunne en dikke knieën! Voor jong en oud! Voor alledaags gebruik en voor tijdens het sporten! Een kameleon onder de kniebandages!

€37,95 €24,95

Bekijk en bestel
CARE CARE Genu Kniebrace

CARE Genu Kniebrace

De Genu Kniebrace van het merk CARE is een kniebrace met een siliconen ring rondom de knieschijf en baleinen aan de zijkanten van de knie voor extra versteviging! De beste prijs-kwaliteit verhouding! Nergens goedkoper!

€57,95 €34,95

Bekijk en bestel
Push Push Med Kniebrace

Push Med Kniebrace

De Push Med Kniebrace biedt ondersteuning bij voor- en achterwaartse bewegingen en geeft niet mee bij een zijwaartse beweging, hetgeen zorgt voor stabiliteit van de knie. Het Sympress-materiaal van de Push Med Kniebrace voelt aan als een tweede huid.

€129,95

Bekijk en bestel
Reh4Mat Reh4Mat Kniebrace met Bladveer Scharnieren

Reh4Mat Kniebrace met Bladveer Scharnieren

De Reh4Mat Kniebrace met Bladveer Scharnieren is echt een fantastische kniebrace met een revolutionaire bladveertechnologie in de orthopedische wereld. Een perfecte combinatie van comfort en stabiliteit! 

€99,95

Bekijk en bestel
Incl. btw

Veel voorkomende klachten komen naar voren zodra er veel gelopen wordt, veel kilometers, bergwandelingen of bij marathons. Een aantal factoren kunnen bijdragen bij een runnersknee. De belangrijkste oorzaak is de houding tijdens het hardlopen. Het hebben van O- benen of X-benen kan hieraan bijdragen. Ook kan een beenlengteverschil, platvoeten, holle voeten, verminder kracht in de hamstring of verkeerde schoenen hieraan bijdragen.

Symptomen lopers knie

  • Last aan de buitenkant van de knie tijdens wandelen of (hard)lopen
  • In rust zal de knie zo goed als geen pijn doen

Herstel loperskie met een brace?

Het beste herstel is door de pees niet te veel te belasten. Dit kun je doen door rust te nemen. Zorg er de eerste weken voor dat de pees niet belast wordt door even niet te lopen. In de tussentijd kan er gefietst of gezwommen worden. Na een paar weken kan er rustig aan belasting op de pees worden uitgeoefend. Maar beperk de belasting door minder vaak, snel en ver te lopen.
Ook kan ProBrace de klachten verminderen met behulp van een passende brace of bandage. Dankzij compressie en versteviging rondom de knieschijf kan deze brace extra ondersteuning bieden:

Rustig aan herstellen maar tegelijkertijd toch uw hobby willen uitvoeren? Of voor extra compressie en stabiliteit na het herstel? Kijk dan naar onderstaande braces:

  1. Bauerfeind genutrain met siliconen
  2. Bauerfeind sports knee support
  3. CARE Genu kniebrace 

Twijfelt u over welke kniebrace voor u de beste is? Neem dan contact met ons op en vraag een van onze specialisten geheel gratis om advies.