Patella femorale klachten? Patellabandje kopen! - ProBrace

Patello femoraal pijnsyndroom kniebrace

Bij een normale houding en weging van het lichaam is het de knieschijf die netjes op en neer scharniert ten opzichte van het been. De knieschijf beweegt in een geul. De knieschijf past en scharniert netjes tussen de geul. De krachten worden hierbij evenredig verdeeld. Wanneer iemand last heeft van een patellofemoraal pijnsyndroom is het de stand van de knieschijf die afwijkend is. Hierdoor schuift de knieschijf niet meer netjes tussen het geultje. Hij raakt de zijkanten van de geul. Hierdoor zal irritatie ontstaan en resulteert het in een pijnlijke knie; patellafemorale klachten. 

Oorzaak patellofemoraal syndroom

De knieschijf beweegt netjes tussen het geultje. Echter is dit bij een patellofemoraal syndroom niet het geval. De pijn wordt veroorzaakt vanwege dat de knieschijf zich niet netjes in het geultje bevindt. Dit kan komen vanwege een standsafwijking van de knieën. De knieën staan te ver naar binnen of buiten gepositioneerd (varus of valgus van de knie). Ook kan de stand van de knieschijf niet goed zijn, dit kan komen doordat de spieren rondom de knieschijf aan de ene kant sterker zijn ten opzichte van de andere kant. Hierdoor wordt de knieschijf scheefgetrokken. En past deze niet netjes in het geultje.

Patello femoraal pijnsyndroom kniebrace
×

Kleur

Materiaal

Teyder Teyder Patellabrace / Patellaband

Teyder Patellabrace / Patellaband

Stabiliseer uw patella / knieschijf met de Teyder Patellabrace / Patellaband. De druk op de patellapees en de onderkant van de knieschijf zorgen voor meer stabiliteit en minder pijn. Nu tijdelijk heel scherp geprijsd!

€52,95 €39,95

Bekijk en bestel
GO Medical Universele Kniebrace

Universele Kniebrace

Deze kniebrace is een universele verstelbare kniebandage die bij veel verschillende indicaties toepasbaar is. De brace wordt met name ingezet ter preventie van knieblessures, instabiliteit van het kniegewricht en artrose klachten.

€34,95 €24,95

Bekijk en bestel
Teyder Teyder Universele Kniebandage met Hot Cold Pack

Teyder Universele Kniebandage met Hot Cold Pack

Universele kniebandage geschikt voor algemene knieblessures. Bevat eenvoudige Hot & Cold Pack om blessures te behandelen. Ideaal voor sneller herstel van de knie!

€44,95

Bekijk en bestel
CARE CARE Genu Kniebrace

CARE Genu Kniebrace

De Genu Kniebrace van het merk CARE is een kniebrace met een siliconen ring rondom de knieschijf en baleinen aan de zijkanten van de knie voor extra versteviging! De beste prijs-kwaliteit verhouding! Nergens goedkoper!

€57,95 €34,95

Bekijk en bestel
Teyder Teyder Premium Elastische Kniebrace

Teyder Premium Elastische Kniebrace

Deze elastische compressiebrace is hét hulpmiddel voor lichte knieklachten! Bent u op zoek naar nét dat beetje extra steun? De Teyder Premium Elastische Kniebrace is de beste keuze!

€44,95 €39,95

Bekijk en bestel
Teyder Teyder Premium Kniebrace met Flexibele Baleinen

Teyder Premium Kniebrace met Flexibele Baleinen

Deze flexibele kniebrace van Teyder is de beste allround kniebrace in ons assortiment. Deze dunne kniebrace trekt u gemakkelijk zelfstandig aan, is onzichtbaar onder kleding en bovendien momenteel zeer voordelig geprijsd!

€60,95 €44,95

Bekijk en bestel
Teyder Neopreen Kniebrace met Baleinen

Neopreen Kniebrace met Baleinen

De Teyder Neopreen Kniebrace met Flexibele Baleinen is het ideale hulpmiddel bij lichte tot middelzware knieklachten! Geschikt voor alle soorten knieklachten! Nergens goedkoper!

€87,95 €53,95

Bekijk en bestel
Teyder Neopreen Kniebrace met Scharnieren

Neopreen Kniebrace met Scharnieren

De Teyder Neopreen Kniebrace met Scharnieren is hét hulpmiddel bij middelzware tot zware knieklachten. Het neopreen materiaal sluit nauwsluitend aan op uw knie, met scharnieren en banden boven en onder de knie! Nu tijdelijk erg scherp geprijsd!

€102,95 €58,95

Bekijk en bestel
Teyder Teyder Premium Kniebrace met Scharnieren

Teyder Premium Kniebrace met Scharnieren

De Teyder premium kniebrace met scharnieren is hét hulpmiddel voor u als u last heeft van gemiddeld tot zware knieklachten. Deze kniebrace stabiliseert uw kniegewricht, vermindert uw klachten en zorgt ervoor dat u weer pijnvrij kunt bewegen!

€99,95 €64,95

Bekijk en bestel
Thuasne Thuasne Genu FS ProMaster Knieschijf Kniebrace

Thuasne Genu FS ProMaster Knieschijf Kniebrace

De Genu FS ProMaster knieschijf kniebrace bevat een siliconen ring rondom de knieschijf en twee banden direct boven én onder de knieschijf, om op deze manier de knieschijf te stabiliseren. Te gebruiken overdag én tijdens het sporten!

€79,95

Bekijk en bestel
Bauerfeind Bauerfeind Genutrain P3 met Siliconen Kniebrace

Bauerfeind Genutrain P3 met Siliconen Kniebrace

De Bauerfeind Genutrain P3 met Siliconen zorgt door zijn instelbare correctiedraad voor een optimale sporing van de knieschijf. Voorkomt kniepijn tijdens het buigen & strekken en is preventief in te zetten tegen patella (sub)luxaties!

€99,95

Bekijk en bestel
Bioskin Q-Brace Kniebrace

Q-Brace Kniebrace

De Bioskin Q-Brace kniebrace is uitermate geschikt om een instabiele knieschijf te stabiliseren. Dankzij de 'T'-strap is het mogelijk individueel de beste tracking voor uw knieschijf toe te passen.

€94,95

Bekijk en bestel
Reh4Mat Reh4Mat Patellaband

Reh4Mat Patellaband

De Patellaband van Reh4Mat is een universele en zeer comfortabele band voor de patella. Deze band ondersteunt bij klachten aan de knieschijf (patella) of de kniepees (patellapees). Nergens goedkoper!

€39,95

Bekijk en bestel
Incl. btw

 

Symptomen patella femorale klachten

  • Pijn rondom het kniegewricht.
  • Pijn voor of achter de knieschijf, vaak bij activiteiten als: fietsen, traplopen, hurken, hardlopen etc.

Diagnose en behandeling patellofemoraal pijnsyndroom 

Een patellofemoraal pijnsyndroom is goed te behandelen. Het belangrijkste is om te achterhalen waar de pijn vandaan komt. Dit kan bijvoorbeeld naar een fysiotherapeut te gaan. Het is van belang om de stand van de knieschijf zo te veranderen dat deze weer netjes tussen de geul kan scharnieren.

Ook een patellabrace is niets meer of minder dan een (elastisch) kniebandje met een visco-elastische pelotte. Deze pelotte geeft druk op de patellapees onder de patella (knieschijf). Door deze druk is de patella (knieschijf) beter in staat om te sporen in de kniegroeve (trochlea). De kniebrace is eenvoudig te dragen onder de kleding en is zeer klein van profiel. Deze knieschijfbrace is te dragen bij het sporten, maar wanneer de klachten dit verlangen is de kniebrace ook goed om in het dagelijks leven te dragen. Stabilisatie van de knieschijf is het belangrijkste. Hieronder staan braces die aan deze eisen voldoen:

  1. Bauerfeind patellabandje
  2. Bauerfeind Genutrain P3
  3. Ossur Unloader PF knieschijfbrace