Meniscus blessure kniebrace online kopen? - ProBrace

meniscusletsel

×

Kleur

Materiaal

Teyder Teyder Universele Kniebandage met Hot Cold Pack

Teyder Universele Kniebandage met Hot Cold Pack

Universele kniebandage geschikt voor algemene knieblessures. Bevat eenvoudige Hot & Cold Pack om blessures te behandelen. Ideaal voor sneller herstel van de knie!

€44,95

Bekijk en bestel
CARE CARE Genu Kniebrace

CARE Genu Kniebrace

De Genu Kniebrace van het merk CARE is een kniebrace met een siliconen ring rondom de knieschijf en baleinen aan de zijkanten van de knie voor extra versteviging! De beste prijs-kwaliteit verhouding! Nergens goedkoper!

€57,95 €34,95

Bekijk en bestel
Teyder Teyder Premium Elastische Kniebrace

Teyder Premium Elastische Kniebrace

Deze elastische compressiebrace is hét hulpmiddel voor lichte knieklachten! Bent u op zoek naar nét dat beetje extra steun? De Teyder Premium Elastische Kniebrace is de beste keuze!

€44,95 €39,95

Bekijk en bestel
Teyder Teyder Premium Kniebrace met Flexibele Baleinen

Teyder Premium Kniebrace met Flexibele Baleinen

Deze flexibele kniebrace van Teyder is de beste allround kniebrace in ons assortiment. Deze dunne kniebrace trekt u gemakkelijk zelfstandig aan, is onzichtbaar onder kleding en bovendien momenteel zeer voordelig geprijsd!

€60,95 €44,95

Bekijk en bestel
Teyder Neopreen Kniebrace met Baleinen

Neopreen Kniebrace met Baleinen

De Teyder Neopreen Kniebrace met Flexibele Baleinen is het ideale hulpmiddel bij lichte tot middelzware knieklachten! Geschikt voor alle soorten knieklachten! Nergens goedkoper!

€87,95 €53,95

Bekijk en bestel
Teyder Neopreen Kniebrace met Scharnieren

Neopreen Kniebrace met Scharnieren

De Teyder Neopreen Kniebrace met Scharnieren is hét hulpmiddel bij middelzware tot zware knieklachten. Het neopreen materiaal sluit nauwsluitend aan op uw knie, met scharnieren en banden boven en onder de knie! Nu tijdelijk erg scherp geprijsd!

€102,95 €58,95

Bekijk en bestel
Teyder Teyder Premium Kniebrace met Scharnieren

Teyder Premium Kniebrace met Scharnieren

De Teyder premium kniebrace met scharnieren is hét hulpmiddel voor u als u last heeft van gemiddeld tot zware knieklachten. Deze kniebrace stabiliseert uw kniegewricht, vermindert uw klachten en zorgt ervoor dat u weer pijnvrij kunt bewegen!

€99,95 €64,95

Bekijk en bestel
Thuasne Genu Ligaflex Kniebrace

Genu Ligaflex Kniebrace

Bij een instabiele knie, bandletsel en/of meniscusletsel zorgt de Thuasne Genu Ligaflex met het gepatenteerde TM5 scharnier voor de juiste ondersteuning van uw knie, zonder uw bewegingsvrijheid te hinderen!

€114,95

Bekijk en bestel
Bauerfeind Genutrain S Kniebrace

Genutrain S Kniebrace

De Genutrain S is een stevige kniebrace met verstelbare klittenbanden boven en onder de knie (aan te raden bij een instabiele / onzekere knie) en kunststof baleinen aan de zijkanten van de knie, ter stabilisatie van het kniegewricht.

€139,95

Bekijk en bestel
Reh4Mat Reh4Mat Kniebrace met Bladveer Scharnieren

Reh4Mat Kniebrace met Bladveer Scharnieren

De Reh4Mat Kniebrace met Bladveer Scharnieren is echt een fantastische kniebrace met een revolutionaire bladveertechnologie in de orthopedische wereld. Een perfecte combinatie van comfort en stabiliteit! 

€99,95

Bekijk en bestel
Incl. btw

Last van de meniscus?

Naast een dempende functie hebben de meniscussen ook een proprioceptieve functie. Dit betekent dat het kniegewricht informatie naar de hersenen stuurt, om aan te geven in welke positie het kniegewricht zich bevindt. Bijvoorbeeld of de knie gebogen of gestrekt is. Deze verbinding is verstoord bij een (acute) meniscusblessure. Bij een acute meniscusbeschadiging ontwikkelt zich een traan in de binnen- of buitenmeniscus (tijdens het sporten). Deze meniscus kan op veel verschillende manieren scheuren, maar belangrijk om te weten is: wanneer de meniscus is gescheurd, zal deze bij een belasting vaak veel pijn doen.

Een meniscus kan ook "versleten" worden. Door de jaren heen wordt het lichaam ouder. Zo ook de meniscii. Dit verouderingsproces wordt degeneratie genoemd. Wanneer de meniscus door een acuut trauma wordt beschadigd, wordt dit direct opgemerkt. Als meniscusletsel echter wordt veroorzaakt door degeneratie, zullen de klachten in de loop van de jaren toenemen. Dit komt omdat de kwaliteit van de meniscuses verslechtert. De menisci zijn dan 'versleten'.

Veroorzaakt meniscusletsel

Een meniscus raakt vaak beschadigd tijdens het sporten. Het lichaam draait waar het onderbeen blijft (bijvoorbeeld omdat de noppen in gras of kunstgras bij sporten als hockey, rugby, voetbal etc.). Er klinkt een knetterend geluid of gevoel waarna de knie dik en pijnlijk wordt.

Symptomen bij een acute meniscusbeschadiging

  • Acuut trauma (tijdens sport)
  • Zwelling / dik worden van de knie
  • Vocht in de knie
  • Pijn aan de knie
  • Crepitaties (krakend geluid in de knie bij beweging)
  • Traplopen is pijnlijk
  • Kraken is pijnlijk

Wat kan ik doen tegen meniscusklachten? Draag een kniebrace bij meniscusproblemen!

U kunt zelf een gezond leven leiden. Dit doe je door regelmatig en gedoseerd te bewegen. Denk in het ideale geval aan onbelaste oefeningen / bewegingen voor de knie. Fietsen is daar een goed voorbeeld van. Ook kunt u bij uw fysiotherapeut versterkende oefeningen aanvragen om de spierkracht rond de knie te versterken. Om dit proces zo pijnloos mogelijk te maken, adviseren artsen en de KNGF om de eerste 6 weken na diagnose of operatie meniscusletsel een kniebrace met meniscusletsel te dragen door rotatie te voorkomen:

  1. Heeft u een extreme schade aan de meniscus? Kijk dan naar de SecuTec Genu van Bauerfeind

Een blessure aan de meniscus, waar een operatie niet van toepassing is? Bent u dan op zoek naar een beugel die het kniegewricht het meeste stabiliteit kan bieden? Dan bieden de volgende twee beugels wellicht uitkomst. De beugels zijn voorzien van scharnieren, zonder de bewegingsvrijheid te belemmeren.

  1. Een meniscusletsel kan worden verlicht door extra stabiliteit te bieden. De B auerfeind Genutrain S heeft scharnieren. De scharnieren zorgen voor extra stabiliteit tijdens herstel.
  2. Voor een goede betaalbare brace kan ook gekozen worden voor de Genu Ligaflex Kniebrace van Thuasne .

ProBrace geeft geheel gratis advies (opgesteld door fysiotherapeuten) voor kniebraces bij meniscusproblemen. Wilt u ook passend en gratis advies? Neem dan contact op met ProBrace via onze chatfunctie, de e-mail of bel +31 (0) 85 4011 911.