Jumpersknee kniebrace of patellabandje kopen? - ProBrace

Jumpersknee? Kniebrace kopen?

Bij een Jumpersknee heeft u last van uw kniepees die over uw kniegewricht loopt. Deze kniepees loopt vanaf het scheenbeen richting de knieschijf. In deze kniepees zit de patella (knieschijf) verweven en het kan zijn dat deze ontstoken raakt. Dit wordt een tendinitis genoemd. Ook kan het zijn dat de kniepees ‘verslechterd’. Dit noemt men een tendinose. Er ontstaat op deze wijze een zogeheten Jumpersknee. De Jumpersknee ontwikkeld zich meestal zonder aanwijsbare oorzaak, dit wordt idiopatisch genoemd.

Symptomen jumpers knee

Een jumpers knee is te herkennen aan de volgende kenmerken:

  • Pijn bij het (explosief) strekken van de knie (bijvoorbeeld tijdens springen)
  • Pijn aan de onderzijde van uw knieschijf (apex)
  • Pijn tijdens of na het sporten
  • Pijn tijdens het traplopen
  • Zwelling/ verdikking aan de onderzijde van de knieschijf
Jumpersknee? Kniebrace kopen?
×

Kleur

Materiaal

Teyder Teyder Patellabrace / Patellaband

Teyder Patellabrace / Patellaband

Stabiliseer uw patella / knieschijf met de Teyder Patellabrace / Patellaband. De druk op de patellapees en de onderkant van de knieschijf zorgen voor meer stabiliteit en minder pijn. Nu tijdelijk heel scherp geprijsd!

€52,95 €39,95

Bekijk en bestel
Teyder Neopreen Kniebrace met Baleinen

Neopreen Kniebrace met Baleinen

De Teyder Neopreen Kniebrace met Flexibele Baleinen is het ideale hulpmiddel bij lichte tot middelzware knieklachten! Geschikt voor alle soorten knieklachten! Nergens goedkoper!

€87,95 €53,95

Bekijk en bestel
Teyder Neopreen Kniebrace met Scharnieren

Neopreen Kniebrace met Scharnieren

De Teyder Neopreen Kniebrace met Scharnieren is hét hulpmiddel bij middelzware tot zware knieklachten. Het neopreen materiaal sluit nauwsluitend aan op uw knie, met scharnieren en banden boven en onder de knie! Nu tijdelijk erg scherp geprijsd!

€102,95 €58,95

Bekijk en bestel
Teyder Teyder Premium Elastische Kniebrace

Teyder Premium Elastische Kniebrace

Deze elastische compressiebrace is hét hulpmiddel voor lichte knieklachten! Bent u op zoek naar nét dat beetje extra steun? De Teyder Premium Elastische Kniebrace is de beste keuze!

€44,95 €39,95

Bekijk en bestel
Teyder Teyder Premium Kniebrace met Scharnieren

Teyder Premium Kniebrace met Scharnieren

De Teyder premium kniebrace met scharnieren is hét hulpmiddel voor u als u last heeft van gemiddeld tot zware knieklachten. Deze kniebrace stabiliseert uw kniegewricht, vermindert uw klachten en zorgt ervoor dat u weer pijnvrij kunt bewegen!

€99,95 €64,95

Bekijk en bestel
CARE CARE Kniebandage

CARE Kniebandage

Deze kniebandage van het merk CARE is een kniebandage met extra veel stretch. Dus: voor dunne en dikke knieën! Voor jong en oud! Voor alledaags gebruik en voor tijdens het sporten! Een kameleon onder de kniebandages!

€37,95 €24,95

Bekijk en bestel
CARE CARE Genu Kniebrace

CARE Genu Kniebrace

De Genu Kniebrace van het merk CARE is een kniebrace met een siliconen ring rondom de knieschijf en baleinen aan de zijkanten van de knie voor extra versteviging! De beste prijs-kwaliteit verhouding! Nergens goedkoper!

€57,95 €34,95

Bekijk en bestel
Teyder Teyder Premium Kniebrace met Flexibele Baleinen

Teyder Premium Kniebrace met Flexibele Baleinen

Deze flexibele kniebrace van Teyder is de beste allround kniebrace in ons assortiment. Deze dunne kniebrace trekt u gemakkelijk zelfstandig aan, is onzichtbaar onder kleding en bovendien momenteel zeer voordelig geprijsd!

€60,95 €44,95

Bekijk en bestel
Bauerfeind Bauerfeind Sports Knee Strap

Bauerfeind Sports Knee Strap

De Bauerfeind Sports Knee Strap wordt toegepast bij klachten aan de kniepees. Dit kniebandje wordt met name ingezet bij Osgood Schlatter, een Jumpersknee, klachten aan de voorzijde van de knie (rond de knieschijf) en een ontsteking van de kniepees.

€44,95

Bekijk en bestel
Reh4Mat Reh4Mat Patellaband

Reh4Mat Patellaband

De Patellaband van Reh4Mat is een universele en zeer comfortabele band voor de patella. Deze band ondersteunt bij klachten aan de knieschijf (patella) of de kniepees (patellapees). Nergens goedkoper!

€39,95

Bekijk en bestel
Push Sports Push Sports Patellabrace

Push Sports Patellabrace

Wanneer u last heeft van instabiliteit van de knieschijf of andere knieschijf gerelateerde klachten zorgt de Push Sports patellabrace voor verlichting en stabilisatie.

€47,95 €29,95

Bekijk en bestel
Incl. btw

Hoe ontstaat een jumpers knee?

In veel gevallen is het de kniepees die overbelast raakt. De overbelasting wordt niet veroorzaakt vanwege een trauma maar ‘ontstaat’ en sluipt er geleidelijk aan in. Vaak komt dit tot stand door een veel herhaalde en verkeerde belasting. Er ontstaan microscheurtjes in de pees waarna het lichaam niet genoeg hersteltijd krijgt. Hierdoor zal de peeskwaliteit verminderen. Wat voor klachten onder de knieschijf kan leiden.

Dit ontstaat vaak tijdens het sporten. Bekende voorbeelden hiervan zijn:

Behandeling Jumpersknee met een brace

Voor een positief verloop voor het herstel van een jumpers knee zijn meerdere behandelopties mogelijk. Het is belangrijk om te weten dat het herstel van een pees langzaam verloopt.
De behandeling van de jumperknee zal op een actieve manier worden uitgevoerd. Excentrische oefeningen zullen een goed resultaat leveren. Ga hiervoor naar een fysiotherapeut. 

Tijdens deze oefeningen kan ondersteuning van de knieschijf (patella) van belang zijn. Op zoek naar de juiste brace voor u? Kijk hieronder welke patella brace ProBrace u kan adviseren:

  1. De Bauerfeind Patellabrace Genupoint is de ideale kniebandage voor maximale ondersteuning in de patella. Uit ervaring is continue druk op de pees het meest pijn dempend.
  2. Genutrain P3 Kniebrace, is de opvolger van de Genutrain. De bandage geeft iets meer stabiliteit en is voorzien van een verstelbare band welke de knieschijf extra ondersteuning biedt. Ook is de brace uitstekend geschikt voor tijdens het sporten! Voor meer stabiliteit kan het gewricht er ook nog bij
  3. Graag een brace gebruiken tijdens het sporten? Voor extra ondersteuning, compressie en stabiliteit rondom de patella en toch de extra bewegingsvrijheid bewaren. Kijk dan naar de “Sport Knee Support Kniebrace”.
  4. Voor een eenvoudige en goede oplossing, welke al jaren zijn effectiviteit bewijst, kan er gekozen worden voor de Bauerfeind Genupoint patella Effectief en prijstechnisch een leuke oplossing voor uw probleem.