Reuma handen en vingers? | Duimbrace kopen | Probrace - ProBrace

Reuma in de hand

Reuma komt op verschillende leeftijden voor en is een veel voorkomende aandoening. Reuma is een verzamelnaam voor ongeveer 100 diverse chronische aandoeningen. In de volksmond wordt met reuma echter vaak 'reumatoïde artritis' bedoeld. Reuma veroorzaakt vaak stijfheid en pijn in de gewrichten, spieren en pezen. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is reuma GEEN familiare of erfelijke ziekte. Hoe reuma wel precies ontstaat is nog niet bekend..

Wat is reuma en is een pols of handbrace effectief?

Reuma, vaak 'Reumatoïde Artritis' genoemd is een auto-immuun ziekte. Om het lichaam te beschermen tegen ziekten maakt het lichaam antistoffen aan. Bij een auto-immuunziekte is het zo dat de antistoffen, die het lichaam zelf aanmaken, zich tegen het eigen lichaam gaan verweren. Dit komt vanwege dat het weefsel binnen de hand wordt gezien als “lichaamsvreemd”. Hierdoor zullen er zwellingen en ontstekingen ontstaan die pijnlijk en gevoelig zijn; reuma. Een polsbrace is zeer effectief voor mensen met artrose in de handen en polsen.

Reuma in de hand
×

Kleur

Materiaal

Teyder Teyder Duimbandage Artrose / Reuma

Teyder Duimbandage Artrose / Reuma

Deze elastische duimbandage is hét hulpmiddel bij artrose en reuma aan pols en / of duim. Het elastische weefsel vormt zich perfect om uw hand. U ervaart direct verlichting!

€29,95

Bekijk en bestel
Teyder Teyder Polsbandage Neopreen

Teyder Polsbandage Neopreen

Ondersteuning voor het polsgewricht en handwortelbeentjes zonder stugge baleinen. De unieke eigenschappen van het Teyder NEOthermik materiaal zorgen voor een beschermende en pijnverlichtende werking!

€22,95

Bekijk en bestel
Teyder Teyder Polsbrace Neopreen

Teyder Polsbrace Neopreen

Deze polsbrace van neopreen sluit zeer goed aan om uw arm, mag volledig nat worden, is gemakkelijk met één hand aan te trekken én heeft een extra strap ter hoogte van de pols voor extra stabiliteit. Nergens goedkoper!

€34,95

Bekijk en bestel
Ossur Össur FormFit Polsbrace

Össur FormFit Polsbrace

De FormFit Polsbrace van Ossur heeft de beste prijs-kwaliteitsverhouding van het moment! Zeer betaalbaar, comfortabel en duurzaam.

€44,95

Bekijk en bestel
GO Medical Reuma Handschoenen met Siliconen

Reuma Handschoenen met Siliconen

Deze reuma / artritis / artrose handschoenen geven compressie, ondersteuning en vooral warmte aan uw handen. Ideaal voor het verlichten van pijn, bevordering van de bloedcirculatie en het verminderen van stijfheid, bij reuma of artrose!

€42,95 €22,95

Bekijk en bestel
GO Medical Reuma Handschoenen

Reuma Handschoenen

De GO Medical reuma handschoenen ondersteunen uw handen, geven compressie, verbeteren de bloedsomloop en bieden u warmte bij pijn aan uw handen. Ideaal bij reuma, artritis of artrose!

€37,95 €21,95

Bekijk en bestel
Teyder Teyder Vingerspalk

Teyder Vingerspalk

De Teyder vingerspalk is compact en makkelijk in gebruik! Verkrijgbaar in verschillende maten en door het aluminium past de vingerspalk om iedere vinger.

€24,95

Bekijk en bestel
Reh4Mat Reh4Mat Dupuytren Vingerspalk

Reh4Mat Dupuytren Vingerspalk

De Reh4Mat ondersteunt uw vinger(s) bij de ziekte van Dupuytren, artrose, een triggerfinger of een andere blessure waarbij uw vinger(s) gespalkt dienen te worden. Nergens goedkoper!

€59,95

Bekijk en bestel
Reh4Mat Reh4Mat Vingerspalk

Reh4Mat Vingerspalk

De Reh4Mat Vingerspalk is een veelgebruikte toepassing voor het spalken van de vinger. Dit wordt gedaan bij een triggerfinger, een gekneusde of (status na) gebroken vinger. Nergens goedkoper!

€29,95

Bekijk en bestel
Incl. btw

Hoe ontstaat Reuma?

Reuma ontstaat geleidelijk. In het beginstadium zal er nog niets gemerkt worden aan de gewrichten. In een later stadium kan het zijn dat vingers gevoelig en stijf aanvoelen. Er zijn vele onderzoeken gaande om de exacte oorzaak van reuma te ontdekken. Tot nu toe kan er geconstateerd worden dat reuma op alle verschillende leeftijden kan ontstaan en dat er een ontregeling van het auto immuunsysteem plaatsvindt. Het auto-immuunsysteem kan ontregeld raken door bacteriële infecties, stress of overmatige belasting. Wat we wel weten is dat reuma meer voorkomt bij vrouwen dan mannen

Symptomen reuma vingers en handen

  • Gevoelige hand
  • Pijnlijke hand en vingers, wordt erger bij bewegingen
  • Gezwollen vingers
  • Last van ochtendstijfheid
  • De vingers zullen dik en warm aanvoelen

Reuma behandelen met een handbrace of polsbrace? 

Bij reuma is het van belang dat er advies wordt gevraagd aan een arts of specialist. Deze zal u medicijnen voorschrijven. Ook zal er worden doorverwezen naar een medisch specialist voor bewegingsoefeningen, om het stijve gevoel te verminderen.

Een hand brace kan extra ondersteuning bieden bij alledaagse handelingen. ProBrace kan voor uw hand de volgende duimbraces adviseren:

  1. De meest verkochte brace voor Reuma is de GM medical 016 duimspalk
  2. Opzoek naar meer bewegingsvrijheid maar wel met optimale ondersteuning in het duimgewricht? Kijk dan naar de Rhizoloc duimbrace.
  3. Heeft u meer interesse in een volledige brace voor pols en hand? Kijk dan naar de CARE polsbrace!

Hieronder staan twee vergelijkbare polsbraces:

  1. De FormFit polsbrace van Ossur, heeft meerder afstelmogelijkheden. Door de verschillende instellingen kun je de brace naar eigen wens afstellen.
  2. Opzoek naar een brace met een goede prijs-kwaliteit verhouding? Kijk dan naar de Novamed polsbrace.