Contractuur van Dupuytren | Vingerspalk kopen? - ProBrace

Contractuur van Dupuytren behandelen?

Mensen met de ziekte van Dupuytren hebben moeite om de vingers te strekken. Dit komt door een verbindweefseling van de peesplaat in de hand. Deze witte aponeurose ligt in het midden van de hand en trekt door deze ziekte langzaam de buigpezen van de vingers samen. Het conservatief behandelen van Dupuytren gaat het beste door een combinatie van intensieve fysiotherapie en het gebruik van een vingerspalk. Lukt het niet deze ziekte conservatief te behandelen, dan is er altijd nog de optie om te kiezen voor een operatieve behandeling. Hierbij kan een vingerspalk zowel pre- als postoperatief ingezet worden! Informeer een specialist naar de mogelijkheden.

Contractuur van Dupuytren behandelen?
×

Kleur

Materiaal

GO Medical Vingerspalk

Vingerspalk

Deze vingerspalk wordt ingezet bij een triggerfinger of een milde dupuytren. Deze vingerspalk zorgt ervoor dat de vinger niet de hele tijd 'springt' en kan zowel vóór als ná een operatie gebruikt worden.

€19,95 €19,95

Bekijk en bestel
Basko Basko Vission Finger Splint

Basko Vission Finger Splint

De Basko Vission Single Finger Splint is bedoeld om één vinger in een ontspannen/gestrekte stand te fixeren. Ideaal tegen contracturen, bij artrose, dupuytren en/of een triggerfinger. Nergens goedkoper!

€64,95

Bekijk en bestel
Basko Basko Vission Multi Finger Splint

Basko Vission Multi Finger Splint

Deze spalk wordt geadviseerd bij artrose, dupuytren of de gevolgen van een CVA (beroerte). Uiteraard is deze spalk ook te gebruiken bij andere klachten wanneer het doel is om meerdere vingers in een ontspannen stand te spalken. Nergens goedkoper!

€69,95

Bekijk en bestel
Orliman Dupuytren Vingerspalk

Dupuytren Vingerspalk

Dé oplossing voor de ziekte van Dupuytren, Artrose of een Triggerfinger is een vingerspalk van het merk Orliman. Deze vingerspalk / brace zorgt voor een strekking en stabilisatie van uw vinger(s)!

€89,95

Bekijk en bestel
Teyder Teyder Vingerspalk

Teyder Vingerspalk

De Teyder vingerspalk is compact en makkelijk in gebruik! Verkrijgbaar in verschillende maten en door het aluminium past de vingerspalk om iedere vinger.

€24,95

Bekijk en bestel
Reh4Mat Reh4Mat Dupuytren Vingerspalk

Reh4Mat Dupuytren Vingerspalk

De Reh4Mat ondersteunt uw vinger(s) bij de ziekte van Dupuytren, artrose, een triggerfinger of een andere blessure waarbij uw vinger(s) gespalkt dienen te worden. Nergens goedkoper!

€59,95

Bekijk en bestel
Reh4Mat Reh4Mat Vingerspalk

Reh4Mat Vingerspalk

De Reh4Mat Vingerspalk is een veelgebruikte toepassing voor het spalken van de vinger. Dit wordt gedaan bij een triggerfinger, een gekneusde of (status na) gebroken vinger. Nergens goedkoper!

€29,95

Bekijk en bestel
Reh4Mat Reh4Mat Extra vingerspalk voor de Dupuytren Vingerspalk

Reh4Mat Extra vingerspalk voor de Dupuytren Vingerspalk

Dit product betreft een accessoire voor de Reh4Mat Dupuytren Vingerspalk. Wenst u meer dan één vinger te spalken? Voeg dan een of meerdere extra spalk(en) voor de vinger toe aan de winkelmand.

€11,95

Bekijk en bestel
Incl. btw

Oorzaken ziekte van Dupuytren

Het woord Dupuytren betekend letterlijk “samentrekking”. Bij een contractuur van Dupuytren is er sprake van een samentrekking van de vingers. Dit komt door een vergroeiing van bindweefsel in de handpalm. 
In de meeste gevallen zijn het de ringvinger en de pink die aangedaan zijn.

Het opvallende is dat m. Dupuytren voornamelijk voorkomt bij blanke mannen die ouder zijn dan 50 jaar. Waar het contractuur van Dupuytren precies vandaan komt weten we niet. In de meeste gevallen ontstaan de klachten geleidelijk aan. Het begint met stug bindweefselstreng in de handpalm. De strengen lopen van de handpalm naar de vingers. Na verloop van tijd (maanden of jaren) kan het zijn dat er harde onderhuidse bindweefselstrengen ontstaan. De vingers gaan hierdoor kromtrekken en zijn lastig te strekken. Voorkom dat de klachten erger worden en zet preventief -in ieder geval gedurende de nacht- deze nachtspalk voor Dupuytren in!

Symptomen contractuur van Dupuytren

  • Stijve vingers
  • Stugge bindweefselstrengen
  • Harde knobbels aan de binnenkant van de handpalm
  • De vingers kunnen lastig gestrekt worden
  • Na een aantal jaar trekken de vingers krom

Diagnose en behandeling Dupuytren hand

Er zijn meerdere behandelmethodes mogelijk. Als de klachten in een ver stadia zijn is het mogelijk om eraan geopereerd te worden of het weefsel te injecteren. Kom je erachter dat je net in de beginfase zit en last heeft van wat stijve vingers? Dan kan eventueel een vingerbrace / vingerspalk de oplossing bieden. De Orliman vingersspalk Dupuytren zorgt voor strekking en stabiliteit van de vingers. Door het rekken van de vingers worden de vingers mobieler voor de allerdaagse handelingen. Zet deze vingerspalk met name 's nachts in! 's nachts liggen mensen vaak in een 'contractie stand' (gebogen). Op deze manier wordt op z'n minst 8 uur uw vinger gestrekt gehouden. Dit voorkomt dat uw klachten erger worden!

De onderstaande brace wordt hierbij geadviseerd:

  1. Orliman vingerspalk Dupuytren
  2. GO Medical vingerspalk