Tarsaal tunnel syndroom behandelen | Enkelbandage kopen! - ProBrace

Compressie nervus Tibialis posterior

Om een voet te kunnen bewegen hebben wij gelukkig spieren die de voet kan laten bewegen. Echter is het ook van belang dat de voetspieren aangestuurd worden. De voetspieren worden aangestuurd door zenuwen. De zenuwen zorgen ervoor dat er een signaal naar de spieren gaat waardoor de voet bewogen kan worden in de richting die jij graag wilt.

Wat is een tarsaal tunnelsyndroom

Een tarsaal tunnelsyndroom is de beklemming van de voetzenuw. In dit geval gaat het om de nervus tibialis. Bij een tarsaal tunnelsyndroom is er een beklemming van de nervus tibialis die zorgt voor klachten in de voet, voetzool, tenen en hiel. De zenuw loopt binnen de voet, vlak achter de achillespees. De zenuw loopt door het tarsale tunnel, door deze tunnel lopen bloedvaten, pezen en zenuwen. Bestel bij ProBrace een enkelbrace speciaal geschikt voor het tarsaal tunnelsyndroom. 

Bij een tarsaal tunnelsyndroom is het de zenuw die bekneld wordt in de tunnel.

Compressie nervus Tibialis posterior
×

Kleur

Materiaal

Bauerfeind Malleotrain S Enkelbrace

Malleotrain S Enkelbrace

De Bauerfeind Malleotrain S Titaan is speciaal ontwikkeld om de enkel actief te ondersteunen zonder de bewegingsvrijheid te beperken. De ondersteunende enkelbrace kan gebruikt worden als alternatief voor langdurig tapen.

€44,95

Bekijk en bestel
Bauerfeind Sports Ankle Support Enkelbrace

Sports Ankle Support Enkelbrace

Betrouwbare steun en maximale stabilisatie: de extreem lichte en onverslijtbare Sports Ankle Support beschermt uw enkelgewricht tegen verzwikken, verrekken of zijwaarts verdraaien dankzij een innovatieve tape-band die uw enkel steun biedt.

€69,00

Bekijk en bestel
Thuasne Sport Enkelbandage met Straps

Sport Enkelbandage met Straps

De Thuasne Sport enkelbandage met bandsluiting is een universeel inzetbare sportbrace. Deze bandage geeft ondersteuning zonder hierbij hinderlijk te zijn. De comfortabele compressie van het neopreen voorkomt vochtophoping rond de enkel.

€39,95

Bekijk en bestel
Thuasne Thuasne Silistab Achillo Achillespeesbrace

Thuasne Silistab Achillo Achillespeesbrace

Bij een irritatie of ontstekking van de achillespees zorgt de Silistab Achillo Achillespeesbrace voor een verlichting van de pijn zonder enige beperking van de bewegingsvrijheid! Inclusief 2 hielkussens! In elke (sport)schoen te dragen!

€72,95 €69,95

Bekijk en bestel
Bauerfeind Achillespees Brace Achillotrain Bauerfeind

Achillespees Brace Achillotrain Bauerfeind

Bij pijn of ontstekingen aan de achillespees draagt de Achillotrain achillespeesbrace bij aan ontlasting van de achillespees, zonder enige beperking van de beweeglijkheid. Inclusief 2 hakverhogingen!

€82,95 €79,95

Bekijk en bestel
GO Medical GO Medical Enkelbrace

GO Medical Enkelbrace

De GO Medical enkelbrace biedt u de beste steun bij gemiddelde tot zware klachten aan de enkel. De beste keuze prijs-kwaliteit verhouding! Nergens goedkoper!

€72,95 €39,95

Bekijk en bestel
Reh4Mat Reh4Mat Enkelbrace

Reh4Mat Enkelbrace

De Reh4Mat Enkelbrace is een lichtgewicht veterbrace voor de enkel met cross-over banden en 4 uitneembare baleinen aan de binnen- én buitenzijde van de enkel, ter stabilisatie van het enkelgewricht.

€49,95

Bekijk en bestel
Incl. btw

Oorzaak tarsaal tunnelsyndroom

Het tarsaal tunnelsyndroom ontstaat door druk (compressie) op de zenuw. De compressie kan op meerdere manieren ontstaan, bijvoorbeeld door een verzwikking, zwelling of verdikking van de voet. Door de compressie raakt de zenuw geïrriteerd en ontstaan pijnklachten in de voet.

Symptomen

  • Tintelingen in de voet
  • Pijnlijk gevoel in de voet
  • Doof, slaperig gevoel in de voet
  • Branderig gevoel in de voet

Diagnose en behandeling

Er zijn meerder behandelmethodes mogelijk. Zo zijn er conservatieve behandelingen mogelijk voor het verhelpen van een tarsaal tunnelsyndroom. Eventueel kan het raadplegen van een fysiotherapeut al veel doen. Ook kan de pijn al verlicht worden als er aanpassing plaats vinden in de schoenen. Of maak gebruik van een spalk, brace of krukken.
Mocht dit allen niet werken, dan is een operatieve behandeling ook mogelijk.
De ProBrace kan u voorzien van advies voor een Tarsaal tunnelsyndroom. De volgende brace kan ProBrace u adviseren. De brace is voorzien van een veterwerking en van een band. Door de band wordt er een instelmogelijkheid gecreëerd om de enkel op de juiste manier te fixeren.

  1. A.S.O. enkelbrace, voor stabiliteit en rust.