Instabiliteit enkelgewricht? Enkelbandage online bestellen! - ProBrace

Instabiele enkel? Compressie enkelbrace!

Het enkelgewricht kan instabiel aanvoelen. Aan de buitenzijde van de enkel bevinden zich enkelbanden, in totaal drie. De enkelbanden zorgen voor stabiliteit in de enkel. Bij een instabiele enkel is de functie van de enkelbanden niet optimaal. Vaak zijn de enkelbanden in het verleden aangedaan waardoor deze beschadigd of uitgerekt zijn. Bij kleine oneffenheden, of tijdens het sporten is de kant groter dat u weer door de enkel zal zakken. 

Wat te doen bij een instabiliteit van de enkel?

Een instabiliteit van de enkel ontstaat meestal na een ernstige of herhaalde distorsie (verstuiking / verzwikking) van het desbetreffende gewricht. In dit geval het enkel gewricht. Er zijn een aantal symptomen van belang om vast te stellen dat een enkel (chronisch) instabiel is. Een van de belangrijkste symptomen is dat de enkel veelvuldig omslaat / ‘door de enkel gaan’ tijdens het sporten, wandelen of zelfs lopen. Vaak is er een te zwak spier- pees en band complex rondom de enkel aanwezig, waardoor de enkel snel omslaat. Om te voorkomen dat er vaker door de enkel wordt gegaan is het raadzaam om contact op te nemen met een specialist. Een fysiotherapeut bijvoorbeeld. Ter ondersteuning kunt u gebruik maken van enkelbraces of enkelbandages. Wetenschap heeft bewezen dat revalidatie met een enkelbrace of enkelbandage sneller en beter gaat dan zonder enkelbrace of enkelbandage *(Bron: KNGF).

Instabiele enkel? Compressie enkelbrace!
×

Kleur

Materiaal

GO Medical GO Medical Enkelbrace

GO Medical Enkelbrace

De GO Medical enkelbrace biedt u de beste steun bij gemiddelde tot zware klachten aan de enkel. De beste keuze prijs-kwaliteit verhouding! Nergens goedkoper!

€72,95 €39,95

Bekijk en bestel
Zamst Filmista Enkelbrace

Filmista Enkelbrace

De Zamst Filmista is de dunste (1.3 mm!) en de lichtste enkelbrace op de markt! Ideaal tijdens het sporten door haar optimale draagcomfort en maximale bewegingsvrijheid!

€58,00 €44,95

Bekijk en bestel
Thuasne Sport Enkelbandage met Straps

Sport Enkelbandage met Straps

De Thuasne Sport enkelbandage met bandsluiting is een universeel inzetbare sportbrace. Deze bandage geeft ondersteuning zonder hierbij hinderlijk te zijn. De comfortabele compressie van het neopreen voorkomt vochtophoping rond de enkel.

€39,95

Bekijk en bestel
Bauerfeind Malleotrain S Enkelbrace

Malleotrain S Enkelbrace

De Bauerfeind Malleotrain S Titaan is speciaal ontwikkeld om de enkel actief te ondersteunen zonder de bewegingsvrijheid te beperken. De ondersteunende enkelbrace kan gebruikt worden als alternatief voor langdurig tapen.

€44,95

Bekijk en bestel
Bauerfeind Sports Ankle Support Enkelbrace

Sports Ankle Support Enkelbrace

Betrouwbare steun en maximale stabilisatie: de extreem lichte en onverslijtbare Sports Ankle Support beschermt uw enkelgewricht tegen verzwikken, verrekken of zijwaarts verdraaien dankzij een innovatieve tape-band die uw enkel steun biedt.

€69,00

Bekijk en bestel
Reh4Mat Reh4Mat Enkelbrace

Reh4Mat Enkelbrace

De Reh4Mat Enkelbrace is een lichtgewicht veterbrace voor de enkel met cross-over banden en 4 uitneembare baleinen aan de binnen- én buitenzijde van de enkel, ter stabilisatie van het enkelgewricht.

€49,95

Bekijk en bestel
Reh4Mat Reh4Mat Kinder Enkelbrace

Reh4Mat Kinder Enkelbrace

Dit is een zeer stevige enkelbrace voor kinderen. De Reh4Mat Kinder Enkelbrace is een universele enkelbrace met vetersluiting, extra klittenband cross-over banden én stevige baleinen aan de binnen- en buitenkant van de enkel.

€59,95

Bekijk en bestel
Incl. btw

op deze pagina staan de beste enkelbraces en enkelbandages weergegeven die u snel en eenvoudig online kunt kopen. Heeft u echter meer behoefte aan persoonlijke ondersteuning? Neem dan contact op met ProBrace voor een geheel GRATIS advies van een specialist. Dit kan via [email protected], de online chat via www.probrace.nl of bellen naar +31 (0)85 4011 911.

Waarom enkelbraces of enkelbandages kopen?

In de huidige richtlijn van het KNGF (Koninklijk Nederlands Genootschap voor de Fysiotherapeuten) wordt het dragen van enkelbraces en enkelbandages geadviseerd zodra de zwelling rondom het gewricht is afgenomen. U kunt de kans op volledig herstel vergroten door direct na het verdwijnen van de zwelling voor 6 weken een brace of bandage voor uw enkel te dragen. Het preventief gebruiken van enkelbraces en bandages zorgt voor een forse verlaging van de kans op een herhaald trauma. 

*Bron: www.kngf.nl

ProBrace heeft voor u een selectie gemaakt van de beste (sport) braces en bandages bij instabiliteit klachten aan uw enkel. Bij elke brace of bandage vindt u de indicaties waarbij desbetreffende brace of bandage gedragen kan worden, een uitleg over het product, de ondersteuningsklasse en hoe u de beste maat voor u kan selecteren. Twijfelt u echter over welke brace of bandage voor uw enkel of bij uw specifieke klacht van toepassing is? Laat u dan GRATIS adviseren door een fysiotherapeut of bewegingstechnoloog van ProBrace. Dit kunt u doen door contact op te nemen via [email protected], te chatten op onze website of te bellen naar +31 (0)85 4011 911.