Gebroken enkel of enkelfractuur? | Enkelbrace kopen | ProBrace - ProBrace

Enkel gebroken? Enkelbrace met baleinen

Het kan weleens voorkomen dat jij tijdens een sport of tijdens een dagelijkse handeling per ongeluk een harde klap maakt. Als reflex probeer jij je zo goed mogelijk op te vangen met je handen en voeten. Echter kunnen de krachten, die hierbij op de handen en voeten komen zo groot zijn dat de botten hierdoor bezwijken. Er wordt gesproken van een botfractuur. Een enkelbrace kan uitkomst bieden bij een breuk in de enkel die niet gegepist kan worden of in het traject nadat het gips van uw voet afgehaald is.

Een gebroken enkel?

Er wordt gesproken van een enkelbreuk wanneer er een breuk in het bot plaatsvindt. Het bot kan breken op één of meerdere plaatsen. Er wordt gesproken van een botbreuk als het gehele bot breekt of als zich een scheur in het bot voordoet. Een veel voorkomende enkelbreuk is in het kuitbeen. Het kuitbeen ligt gelegen aan de buitenzijde van het enkelgewricht.
Echter is er een classificatie voor de ernst van de breuk. Zo kunnen de botdelen tegen elkaar blijven zitten, dan wordt er gesproken van een “nette breuk”. Maar de botten kunnen ook verschoven, of verplaatst zijn. In een ernstig geval steekt een bot uit de huid, er wordt gesproken van een open botbreuk. Gelukkig komt dit niet vaak voor. 

Enkel gebroken? Enkelbrace met baleinen
×

Kleur

Materiaal

GO Medical GO Medical Enkelbrace

GO Medical Enkelbrace

De GO Medical enkelbrace biedt u de beste steun bij gemiddelde tot zware klachten aan de enkel. De beste keuze prijs-kwaliteit verhouding! Nergens goedkoper!

€72,95 €39,95

Bekijk en bestel
Thuasne Malleo Dynastab Enkelbrace

Malleo Dynastab Enkelbrace

De lichtgewicht Thuasne Malleo Dynastab met vetersluiting is de nieuwste enkelbrace van Thuasne. Een extra dun profiel zodat deze gemakkelijk in de schoen gedragen kan worden.

€59,95

Bekijk en bestel
Basko Basko A.S.O. Enkelbrace

Basko A.S.O. Enkelbrace

De A.S.O. enkelbrace zorgt voor een effectieve ondersteuning en stabiliteit rondom de enkel en wordt succesvol therapeutisch ingezet bij enkelaandoeningen en problematieken, vaak veroorzaakt door sportactiviteiten.

€89,95

Bekijk en bestel
DJO Global Aircast A60 Enkelbrace

Aircast A60 Enkelbrace

De Aircast A60 enkelbrace wordt gedragen door tennis-ster Andy Murray! Het is de perfecte combinatie van ondersteuning en bescherming van het enkelgewricht en dé ideale oplossing voor sporters met enkelproblemen!

€89,95

Bekijk en bestel
Thuasne Thuasne Sport Enkelbrace met BOA

Thuasne Sport Enkelbrace met BOA

De Thuasne Sport Enkelbrace met BOA sluiting is een stevige enkelbrace en zeer geschikt om tijdens actieve sporten te dragen. De BOA sluiting maakt het erg makkelijk de enkelbrace voor de juiste mate van compressie in te stellen.

€64,95

Bekijk en bestel
Reh4Mat Reh4Mat Enkelbrace

Reh4Mat Enkelbrace

De Reh4Mat Enkelbrace is een lichtgewicht veterbrace voor de enkel met cross-over banden en 4 uitneembare baleinen aan de binnen- én buitenzijde van de enkel, ter stabilisatie van het enkelgewricht.

€49,95

Bekijk en bestel
Reh4Mat Reh4Mat Kinder Enkelbrace

Reh4Mat Kinder Enkelbrace

Dit is een zeer stevige enkelbrace voor kinderen. De Reh4Mat Kinder Enkelbrace is een universele enkelbrace met vetersluiting, extra klittenband cross-over banden én stevige baleinen aan de binnen- en buitenkant van de enkel.

€59,95

Bekijk en bestel
Incl. btw

Oorzaak enkelbreuk

In de meeste gevallen komt een botbreuk voor door een val of een ongeluk. Zo kan een botbreuk ontstaan door een grote kracht van buitenaf. Denk hierbij een schop of een klap.
Ook kan een enkelbreuk ontstaan door een onverwachte draai van het gewricht. Zo kan het voorkomen dat jij je lichaam draait terwijl de voet nog blijft staan.

Symptomen enkelfractuur

 • Na de val een hevige pijn in de enkel
 • Blauwe plekken
 • Zwelling in de enkel
 • Er kan een “knak” gehoord of gevoeld worden.
 • Een vervorming of bult die in de enkel gevoel kan worden
 • Niet in staat om zijn enkel te draaien
 • Niet in staat om zijn enkel te bewegen

Behandeling enkelbreuk?

Nadat er geconstateerd is dat de enkel pijnlijk en bijna niet meer bewogen kan worden zal u naar de dokter moeten. De dokter zal u doorverwijzen naar het ziekenhuis waarna op de röntgenfoto’s af te leiden valt of u een botbreuk hebt. In de meeste gevallen zullen de botbreuken gezet en gegipst worden. Is de breuk te ernstig dan kan een operatie aan te pas komen.

Nadat het gips eraf mag moeten de botten en spieren herstellen. De kwaliteit en de kracht van de spieren zijn achteruit gegaan. Met behulp van een fysio kunnen er oefeningen uitgevoerd worden. Ook kan het herstel versneld worden met behulp van een brace. Een brace biedt stevigheid en stabiliteit rondom het enkelgewricht. Ook kan het na de revalidatie nog van toepassing zijn omdat het gewricht instabieler kan zijn dan voorheen. 

 1. De Malleo Dynastab met BOA of met vetersluiting is een goed ondersteunende enkelbrace met baleinen aan de zijkanten van de enkel
 2. De Ossur Form fit enkelbrace is ideaal te gebruiken als u net uit het gips komt of als u een milder fractuur wilt ondersteunen met een enkelbrace. Deze brace kan uw enkel voorzien van optimale stabiliteit en stevigheid. De ASO enkelbrace is ietwat duurdere, maar vergelijkbare variant hierop. De ASO biedt de perfecte balans tussen kracht en mechanise ondersteuning van het enkelgewricht. De spieren kunnen hierdoor weer langzaam wennen en opbouwen van kracht.
 3. Weer van plan het sporten langzaam op te bouwen maar toch de enkel voorzien van extra stevigheid? Kies dan de Aircast A60 enkelbrace. Deze wordt ook altijd gedragen door top tennisser Andy Murray.
 4. Voor een goede prijskwaliteit verhouding kan er gekeken worden naar de CARE enkelbrace, een milde enkelbrace die ondersteuning biedt aan de enkel en siliconen pelottes aan beide zijkanten heeft.

Ook de enkels van kinderen kunnen breken na een ongeval, ze lopen hierbij een enkelblessure op welke eerste gegipst zal worden. Voor nader herstel kan een brace aan te raden zijn (kindermaten). De brace zorgt voor stevigheid en stabiliteit: 

 1. Orliman kinder enkelbrace 
 2. Push Ortho Aequi Junior