Artrose in de enkel | Enkelbrace kopen? - ProBrace

Artrose van de enkel

Artrose in de enkel ontwikkelt zich meestal na een trauma (vaak een fractuur). Dit in tegenstelling tot wat er in het heup- of kniegewricht gebeurt. Hier ontstaat het met name door degeneratie (achteruitgang) van het gewricht. Een kleine standverandering van het gewricht kan grote gevolgen hebben voor de belasting op het gewricht en dit kan veel pijn en een mobiliteitsbeperking opleveren. Een enkelbrace is zeer geschikt voor het effectief ondersteunen van uw enkel bij enkelartrose.

Artrose van de enkel
×

Kleur

Materiaal

GO Medical GO Medical Enkelbrace

GO Medical Enkelbrace

De GO Medical enkelbrace biedt u de beste steun bij gemiddelde tot zware klachten aan de enkel. De beste keuze prijs-kwaliteit verhouding! Nergens goedkoper!

€72,95 €39,95

Bekijk en bestel
Basko Basko A.S.O. Enkelbrace

Basko A.S.O. Enkelbrace

De A.S.O. enkelbrace zorgt voor een effectieve ondersteuning en stabiliteit rondom de enkel en wordt succesvol therapeutisch ingezet bij enkelaandoeningen en problematieken, vaak veroorzaakt door sportactiviteiten.

€89,95

Bekijk en bestel
Thuasne Malleo Dynastab Enkelbrace

Malleo Dynastab Enkelbrace

De lichtgewicht Thuasne Malleo Dynastab met vetersluiting is de nieuwste enkelbrace van Thuasne. Een extra dun profiel zodat deze gemakkelijk in de schoen gedragen kan worden.

€59,95

Bekijk en bestel
Thuasne Sport Enkelbandage met Straps

Sport Enkelbandage met Straps

De Thuasne Sport enkelbandage met bandsluiting is een universeel inzetbare sportbrace. Deze bandage geeft ondersteuning zonder hierbij hinderlijk te zijn. De comfortabele compressie van het neopreen voorkomt vochtophoping rond de enkel.

€39,95

Bekijk en bestel
Bauerfeind Malleotrain S Enkelbrace

Malleotrain S Enkelbrace

De Bauerfeind Malleotrain S Titaan is speciaal ontwikkeld om de enkel actief te ondersteunen zonder de bewegingsvrijheid te beperken. De ondersteunende enkelbrace kan gebruikt worden als alternatief voor langdurig tapen.

€44,95

Bekijk en bestel
Bauerfeind Sports Ankle Support Enkelbrace

Sports Ankle Support Enkelbrace

Betrouwbare steun en maximale stabilisatie: de extreem lichte en onverslijtbare Sports Ankle Support beschermt uw enkelgewricht tegen verzwikken, verrekken of zijwaarts verdraaien dankzij een innovatieve tape-band die uw enkel steun biedt.

€69,00

Bekijk en bestel
Footlogics Footlogics Sensi Inlegzolen - Zolen voor gevoelige voeten (diabetes / artritis)

Footlogics Sensi Inlegzolen - Zolen voor gevoelige voeten (diabetes / artritis)

Deze Sensi Inlegzolen zijn zolen speciaal ontwikkeld voor mensen met pijnlijke, branderige en/of gevoelige voeten. Heeft u last van jicht, neuropathie, artrose, artritis of een diabetes voet? Probeer dan deze volle lengte Footlogics Sensi inlegzolen!

€34,95

Bekijk en bestel
Souls Footcare Souls Neuropathie Inlegzolen - Zolen voor gevoelige voeten (Neuropathie)

Souls Neuropathie Inlegzolen - Zolen voor gevoelige voeten (Neuropathie)

Deze nieuwe 'Neuro' zolen van Souls Footcare zijn speciaal ontwikkeld voor mensen met pijnlijke, branderige en/of gevoelige voeten door Neuropathie. Heeft u last van neuropathische klachten? Probeer de zachte Souls Neuropathie inlegzolen!

€14,95

Bekijk en bestel
Reh4Mat Reh4Mat Enkelbrace

Reh4Mat Enkelbrace

De Reh4Mat Enkelbrace is een lichtgewicht veterbrace voor de enkel met cross-over banden en 4 uitneembare baleinen aan de binnen- én buitenzijde van de enkel, ter stabilisatie van het enkelgewricht.

€49,95

Bekijk en bestel
Incl. btw

Oorzaak enkelartrose

Zoals hierboven besproken ontstaat artrose in de enkel niet zomaar. Artrose in de enkel is in de meeste gevallen ontstaan door letsel uit het verleden. In het verleden is de enkel misschien wel getraumatiseerd geraakt door bijvoorbeeld het sporten. Bij een verkeerde landing kan het zijn dat dat de enkelbanden scheuren of een bot kan breken. Bij het herstel kan het voorkomen dat de stand van de enkel net anders is dan voorheen. Hierdoor kan piekbelasting op het kraakbeen -binnen het enkelgewricht- ontstaan. Hierdoor kan artrose in de enkel ontstaan.

Symptomen versleten enkel gewricht

Vaak merkt u dat u moeilijker de trap op, maar zeker ook af kan lopen en u moeilijker op uw tenen kan staan. Daarnaast is er vaak pijn te voelen rondom het enkelgewricht, maar zeker aan de voorzijde van de enkel. De belangrijkste kenmerken / symptomen op een rijtje:

  • Bewegingsbeperking in de enkel
  • Startpijn (met name in de ochtend)
  • Na het bewegen van de enkel neemt de pijn af
  • De enkel kan pijnlijk aanvoelen (ook in rust)
  • Zwellingen / dikke enkel
  • Het afwikkelen van de voet kan pijnlijk zijn

Artrose in het enkelgewricht?

Zodra u denkt dat u artrose in de enkel heeft ontwikkeld raden wij u aan contact op te nemen met een specialist, advies in te winnen en een röntgenfoto te laten maken. Dit volstaat meestal om een artrose te diagnosticeren. Daarnaast kunt u uzelf laten adviseren door een fysiotherapeut over wat te doen bij artrose in de enkel. Er is bewezen dat het dragen van een enkelbrace of enkelbandage de pijnklachten aanzienlijk doet verminderen. Een brace speciaal voor artrose zorgt er namelijk voor dat de pijnklachten verminderen, het fysiek functioneren verbeterd en de stijfheid verminderd. Hieronder staan verschillende producten die goed te gebruiken zijn bij een artrose in de enkel:

  1. De ASO enkelbrace; de stevigste enkelbrace 
  2. Malleo Dynastab BOA Enkelbrace à luxe versie, zonder veters. De brace kan aan de hand van een wiel strakker gemaakt worden
  3. Malleo Dynastab Enkelbrace werkt hetzelfde als bovenstaande, maar dan is de sluiting met veters
  4. Malleotrain S Enkelbrace van Bauerfeind is geschikt om de enkel actief te ondersteunen. De brace is voor iedereen te verstellen naar zijn eigen opties, door middel van banden. 

Twijfelt u echter over welke enkelbrace of enkelbandage bij artrose voor u de beste is? Laat u dan geheel gratis adviseren door een fysiotherapeut, bewegingstechnoloog of orthopedisch instrumentmaker van ProBrace. Dit kan u doen door contact op te nemen via de online chat op www.probrace.nl, te mailen naar [email protected] of bellen naar +31 (0)85 4011 911.