Tennisarm of tenniselleboog | Bekijk het aanbod | Probrace - ProBrace

Tenniselleboog blessure

Een tenniselleboog is geen pretje en kan vaak langdurig aanhouden. Een tenniselleboog wordt ook wel tennisarm of epicondylitis lateralis humeri genoemd. De tenniselleboog is een aandoening waarbij de buitenkant van de elleboog pijn doet. De pijn kan doorstralen naar de onderarm, pols en hand. Hoe herken je een tenniselleboog en wat is hiertegen te doen?

Tenniselleboog blessure
×

Kleur

Materiaal

Teyder Teyder Tennisarm Brace Tenniselleboog

Teyder Tennisarm Brace Tenniselleboog

Ontlast uw arm met de Teyder Tennisarm Brace tegen een tenniselleboog of golfarm. De druk op de pezen en spieren zorgt ervoor dat de pijn snel vermindert! Nu tijdelijk heel scherp geprijsd!

€42,95 €29,95

Bekijk en bestel
Bauerfeind Bauerfeind EpiTrain Elleboogbrace

Bauerfeind EpiTrain Elleboogbrace

De Bauerfeind EpiTrain Elleboogbrace is een ideale brace bij epicondylopathieën (b.v. tennis- of golferselleboog), artrose / artritis, postoperatieve en posttraumatische irritaties of een tendopathie. De extra compressiestrap wordt gratis meegeleverd!

€61,50

Bekijk en bestel
Teyder Teyder Premium Elleboogbrace

Teyder Premium Elleboogbrace

Op zoek naar een betaalbare en comfortabele keuze elleboogbrace? Zoek niet verder! De Teyder Premium Elleboogbrace is het beste hulpmiddel voor uw elleboog! Tijdelijk afgeprijsd en gegarandeerd nergens goedkoper te koop!

€57,95 €44,95

Bekijk en bestel
Thuasne Thuasne Epi Med ProMaster

Thuasne Epi Med ProMaster

Onderarmbrace ter verlichting van de pijn bij een tenniselleboog of golferselleboog, ontlast de geïrriteerde elleboogpezen. Voorzien van instelbare micro-klittenbandsluiting & extra siliconen inserts om druk te verhogen.

€44,95

Bekijk en bestel
Bauerfeind EpiPoint Tenniselleboog Brace

EpiPoint Tenniselleboog Brace

Bauerfeind EpiPoint, de orthese voor gerichte compressie rond het ellebooggewricht. Dit zorgt ervoor dat de pijn minder wordt en de genezing bevorderd. One size fits all!

€41,50

Bekijk en bestel
CARE CARE Elleboogbrace

CARE Elleboogbrace

De CARE Elleboogbrace is dé brace voor mensen met blessures rond de elleboog. Deze elleboogbrace geeft een homogene compressie en heeft tevens masserende siliconen pelottes aan de binnen- en buitenzijde. Ideaal bij een tennis- of golferselleboog!

€47,95 €29,95

Bekijk en bestel
Thuasne Thuasne Elleboogbrace Silistab Epi

Thuasne Elleboogbrace Silistab Epi

De Thuasne Silistab Epi Elleboogbrace is een compressiebrace voor de elleboog, met een optionele compressiestrap rondom de onderarmspieren.

€54,95

Bekijk en bestel
Thuasne Thuasne Tennisarm Sportbandage

Thuasne Tennisarm Sportbandage

De Thuasne Tennisarm Sportbandage is een universele bandage voor om de onderarm, tegen de spier- en peesklachten die ontstaan door gevolgen van een tennisarm.

€29,95

Bekijk en bestel
Teyder Neopreen Elleboogbrace

Neopreen Elleboogbrace

Deze Neopreen Elleboogbrace is een met badstof gevoerde luxe elleboogbrace; zeer geschikt voor het behandelen van een ontsteking aan de elleboog (zoals een golfers- of tennisarm). Altijd de beste prijs bij ProBrace!

€44,95

Bekijk en bestel
Incl. btw

Wat is een tenniselleboog?

De spieren die zich in de onderarm bevinden zorgen ervoor dat jij bewegingen uit kunt voeren met de pols en vingers. De spieren zitten door middel van een pees vast aan het bot (de humerus) van de bovenarm. Bij een tennisarm is er sprake van een ontsteking in het peesweefsel. Een elleboogbrace kan in veel gevallen een zeer goede bijdrage leveren aan het herstelproces. 

Tennisarm, en nu?

Een tennisarm wordt in de meeste gevallen veroorzaakt door overbelasting. Tijdens langdurige aanspanning en gebruiken van de spier zullen er kleine scheurtjes in de pees ontstaan wat een niet aangenaam gevoel veroorzaakt. Ontlast de spieren in de onderarm en ondersteun deze met een brace voor de tenniselleboog.

Klachten bij een tennisarm

 • Pijn aan de buitenzijde van de elleboog
 • Stekende / zeurende pijn in de onderarm
 • Pijn bij knijpen / hand geven
 • Arm/elleboog kan warm aanvoelen
 • Bij een afhangende arm kan de elleboog meer pijn gaan doen (bijvoorbeeld tijdens wandelen)
 • Arm kan vermoeid aanvoelen in de loop van de dag
 • De pijn kan uitstralen naar de onderarm/hand
 • Er kan ook pijn aanwezig zijn in nek / schouder / bovenarm

Tenniselleboog behandeling met een brace?

Mensen geven een enorme verlichting van de klachten aan bij een combinatie van oefeningen en het gebruik van een elleboogbrace tegen de tennisarm (practice based). Een tenniselleboog kan het beste behandeld worden door middel van excentrische oefeningen en een elleboogbandage. Langdurig rust nemen zal helaas weinig effect hebben. Het dragen van een tenniselleboogbrace kan zijn om klachten in het dagelijks leven te verminderen en te verlichten.

ProBrace kan twee verschillende elleboogbraces adviseren:

De eerste mogelijkheid is door te kiezen voor een band. De band is speciaal ontworpen voor een tenniselleboog. De band geeft druk op de peesaanhechting.

 1. Het Thuasne Tenniselleboogbandje.
 2. De Bauerfeind EpiPoint is een band speciaal ontworpen voor de tenniselleboog. De band geeft druk op de peesaanhechting. Druk op de peesaanhechting zorgt voor afname van de klacht.

Ook kan er gekozen worden voor een brace welke volledig over de elleboogbrace valt voor extra stabiliteit rondom het elleboog gewricht.

 1. De CARE Elleboogbrace is ideaal voor het verrichten van de dagelijkse inspanning, werk of het uitvoeren van de sport. De EpiTrain Brace van Bauerfeind levert druk op pees en geeft stabiliteit over het gehele gewricht.
 2. Bent u opzoek naar een brace welke zorgt voor de ideale stevigheid en goed comfort biedt? Dan is de Thuasne Silistab, epi tenniselleboogbrace een goede aanrader.