Golferselleboog | Elleboogbrace kopen? - ProBrace

Golferselleboog? Elleboogbraces & elleboogbandages 

De golverselleboog, ook wel golfarm genoemd is een pijnlijke blessure die lang kan aanhouden. Gemiddeld krijgen 7 op de 1000 mensen een golferselleboog. Voor personen in de leeftijdscategorie 40 tot 50 jaar is de kans op deze blessure het grootst, namelijk 13 op 1000.

Vooral golfers kunnen door de specifieke krachten op deze aanhechtingen tijdens de swing last krijgen van een golferselleboog, vandaar de naam. Na een halfjaar zijn 80% van de klachten (vrijwel) hersteld en na een jaar 90%, bij een conservatieve behandeling bestaande uit fysiotherapie i.c.m. een elleboogbrace.

Echter kan iedereen last krijgen van een golferselleboog (ook niet golfers). De golferselleboog is aan aandoening waarbij de binnenkant van de elleboog pijn doet, dus niet de buitenkant, zoals beschreven is bij een tenniselleboog. De pijn kan soms ook ervaren worden in onderarm. Hoe wordt een golfelleboog herkent en wat is hiertegen te doen?

Golferselleboog? Elleboogbraces & elleboogbandages 
×

Kleur

Materiaal

Push Push Med Epi Epicondylitisbandje

Push Med Epi Epicondylitisbandje

De Push Med elleboogbrace Epi is een zeer luxe en comfortabele brace te gebruiken bij een tennis- en/of golferselleboog.

€62,95 €49,95

Bekijk en bestel
Bauerfeind Bauerfeind EpiTrain Elleboogbrace

Bauerfeind EpiTrain Elleboogbrace

De Bauerfeind EpiTrain Elleboogbrace is een ideale brace bij epicondylopathieën (b.v. tennis- of golferselleboog), artrose / artritis, postoperatieve en posttraumatische irritaties of een tendopathie. De extra compressiestrap wordt gratis meegeleverd!

€61,50

Bekijk en bestel
Bauerfeind EpiPoint Tenniselleboog Brace

EpiPoint Tenniselleboog Brace

Bauerfeind EpiPoint, de orthese voor gerichte compressie rond het ellebooggewricht. Dit zorgt ervoor dat de pijn minder wordt en de genezing bevorderd. One size fits all!

€41,50

Bekijk en bestel
CARE CARE Elleboogbrace

CARE Elleboogbrace

De CARE Elleboogbrace is dé brace voor mensen met blessures rond de elleboog. Deze elleboogbrace geeft een homogene compressie en heeft tevens masserende siliconen pelottes aan de binnen- en buitenzijde. Ideaal bij een tennis- of golferselleboog!

€47,95 €29,95

Bekijk en bestel
Thuasne Thuasne Elleboogbrace Silistab Epi

Thuasne Elleboogbrace Silistab Epi

De Thuasne Silistab Epi Elleboogbrace is een compressiebrace voor de elleboog, met een optionele compressiestrap rondom de onderarmspieren.

€54,95

Bekijk en bestel
Incl. btw

Wat is een golferselleboog?

Het buigen van de vingers en pols wordt gedaan door de spieren die zich aan de binnenkant van de onderarm bevinden. Zodra er sprake is van een golferselleboog zullen de spieren pijnlijk aanvoelen. Kleine haarscheurtjes in de aanhechting van de buigspieren van de pols, welke aan de aan de elleboog bevestigd zitten blijken vaak de oorzaak van deze pijnklachten. Er bevindt zich een ontsteking in de buigpees van de onderarm. Deze ontstaat vaak door een chronische overbelasting van de onderarm spieren. 

Hoe ontstaat een golfarm?

De golfarm ontstaat door het langdurig aanspannen en herhaaldelijk uitvoeren van eenzelfde beweging, bijvoorbeeld tijdens het sporten. Door overbelasting of vaak een onverwachte zware uitvoering zal er in de pees kleine haarscheurtjes ontstaan welke pijnklachten zullen veroorzaken.

Symptomen van een golferselleboog

  • Pijn aan de binnenzijde van de elleboog
  • Zeurende en stekende pijn in de arm
  • Een krachtige vuist maken voelt pijnlijk
  • Het naar binnen draaien van de elleboog is pijnlijk
  • Het tillen van zware materialen is gevoelig en pijnlijk

Golf elleboog behandelen met een brace?

Om volledig te kunnen herstellen is het van belang om oefeningen uit te voeren, het gaat hierbij om excentrische oefeningen. Ook eventuele rek- en krachtoefeningen kunnen kracht en functie herstel verbeteren.

Een brace voor de elleboog of een elleboogband kan effectief zijn bij het verminderen van de klachten bij een golfersarm. Voor een advies kunt u contact opnemen met onze klantenservice

De elleboogband oefent specifiek druk uit op de peesaanhechting. Door druk uit te oefenen op de peesaanhechting zullen de krachten verminderen.  Kies voor een elleboog band:

  1. Golferselleboogbandje: Thuasne Epi tenniselleboog brace
  2. Of bent u op zoek naar een brace die nog specifieker druk uitoefent kijk dan naar de Thuasne Epi Med Epicondylus bandje.

Ook kunnen wij een elleboogbrace aanbieden. Een brace zal minder specifiek druk uitoefenen op de peesaanhechting maar zorgt wel voor meer stabiliteit rondom de gehele elleboog. De best te adviseren elleboogbrace voor een golferselleboog is:

  1. Bauerfeind Epi Train
  2. Of de goedkopere versie hiervan: de CARE Elleboogbrace