Elleboogblessure? Koop een brace - ProBrace

Blessure elleboog? Elleboogbrace kopen!

Golferselleboog

De golferselleboog, ook wel golfersarm genoemd is een pijnlijke blessure die lang aan kan houden. Veel mensen ervaren pijn aan de binnenzijde van de arm, net onder de elleboog. Een golfelleboog ontstaat vaak door een chronische overbelasting van de arm. Lees meer
Blessure elleboog? Elleboogbrace kopen!

Tenniselleboog

De tenniselleboog is een aandoening waarbij de buitenkant van de elleboog pijn doet. Het knijpen in de hand geeft een zeurende/ stekende pijn. Een tennisarm ontwikkelt zich vaak door een overbelasting van de onderarmspieren. Lees meer

De elleboog is het gewricht tussen de bovenarm en de onderarm, ook wel art. Cubitii genoemd. Verschillende structuren rondom en in de elleboog zorgen ervoor dat het ellebooggewricht bij elkaar wordt gehouden en dat de elleboog veel verschillende houdingen kan aannemen. Echter is het ook mogelijk om pijn te ervaren in de elleboog. Dit kan vervelend zijn aangezien de elleboog bij elke armbeweging wel van pas komt. 

Oorzaken elleboogblessure

Er zijn meerdere oorzaken mogelijk waardoor klachten in het ellebooggewricht ontstaan. Deze klachten kunnen acuut of chronische zijn. Bij acute klachten komen er veel krachten / een hoge impact op het elleboog gewricht te staan, dit kan in het dagelijks leven of tijdens het sporten gebeuren. Vaak tijdens een val, waarbij jij je probeert op te vangen met een gestrekte (extensie) arm. Hierdoor kan het zijn dat het elleboog gewricht zeer doet.

Acute klachten elleboog blessure

Acute klachten kunnen ontstaan na een valpartij. Bij overstrekking van de elleboog heb je meestal last van een felle pijn in de elleboog regio, gevolgd door een zwelling en duidelijk hoorbare ‘klik klachten’ in de elleboog. Na een aantal dagen merkt u dat de klachten langzaam minder worden, maar dat bij zowel passieve als actieve overstrekking de elleboog nog pijnlijk is. Om overstrekking in de elleboog te voorkomen kunt u gebruik maken van elleboogbraces of elleboogbandage. Om de juiste brace bij uw casus te kopen moet u wel weten welke diagnose er gesteld moet worden rondom uw klachten aan de elleboog. Laat u altijd informeren door een medisch of paramedisch specialist. Het team van ProBrace staat daarom altijd voor u klaar met het juiste advies op het gebied van elleboogbraces of het gebruik van een elleboogbandage. ProBrace heeft namelijk een selectie gemaakt van de beste elleboogbraces die momenteel op de markt worden aangeboden. Ons team van specialisten heeft zorgvuldig een keuze gemaakt uit de beste elleboogbraces en elleboogbandages van verschillende leveranciers. Bent u op zoek naar een elleboogbrace of elleboogbandage, dan is ProBrace waar u moet zijn om snel en online uw elleboogbrace te kopen.

Chronische klachten elleboogbraces

Door het veelvuldig en eentonig bewegen van de arm kan er een overbelasting van de spieren en pezen ontstaan. Het zal aanvoelen als een zeurende en stekende pijn in de onderarm. Komen deze basis symptomen je bekend voor? Het kan zomaar zijn dat u last heeft van een tenniselleboog of golferselleboog. Opzoek naar meer informatie hierover? Of opzoek naar meer informatie naast deze aandoeningen? Er zijn nog meer diagnoses bekend rondom de elleboog. Zoals:

  • Tenniselleboog / tennisarm
  • Golferselleboog/ golfelleboog / golfarm
  • Breuk elleboog
  • Kneuzing elleboog
  • Overstrekking elleboog

Al deze aandoeningen kunnen door middel van een conservatieve behandeling en het gebruik van een elleboogbrace worden genezen* (NHG standaard). Heeft u problemen met het strekken, het buigen of eventueel last van overstrekking van uw elleboog? Wellicht is een elleboog brace iets voor u? Laat u adviseren door een specialist van ProBrace. ProBrace haar team van fysiotherapeuten, bewegingstechnologen en orthopedisch instrumentmakers staat voor u klaar met een vrijblijvend advies! U kunt ons bereiken via [email protected] of +31 (0)85 – 4011 911.