Duim blessure | Duimbrace kopen! - ProBrace

Duimblessure & duimbraces

Artrose duim

De duim is de meest gebruikte vinger van de hand en hierdoor zeer gevoelig voor ontwikkeling van artrose / slijtage. Duimartrose kenmerkt zich met name door stijfheid en pijnlijke gewrichten, met name in de ochtend. Dit wordt ook wel 'startpijn' genoemd. Lees meer
Duimblessure & duimbraces

Skiduim

Een skiduim is een veel voorkomende blessure bij skiërs, maar deze kunt u ook oplopen tijdens andere (sport)activiteiten. Heeft u moeite het het naar buiten bewegen van de duim? Heeft u een aantoonbaar trauma opgelopen? Lees dan verder.. Lees meer

De duim is de eerste vinger, de dikste vinger, maar ook de kortste vinger van de hand. Een belangrijk verschil tussen de duim en de andere vingers is dat de duim in meer richtingen kan bewegen dan de andere vingers. Met de duim kun je het puntje van alle andere vingers aanraken. Dat lukt met geen enkele andere vinger (ja, probeer het maar eens).

Behandeling duim blessure duimbrace

Helaas komen duimaandoeningen relatief vaak voor en kunnen ze spontaan opdoemen. Ondanks zijn vorm is de duim een erg belangrijk onderdeel van de hand. De belangrijkste functie van de duim is het eenvoudig beetpakken en voelen van objecten. De meest voorkomende aandoening aan de duim komt door een val. Bij een val proberen wij ons op te vangen met de armen, handen en vingers. Ook kan een aandoening plaatsvinden door overbelasting of bij een aangeboren afwijking. Klachten aan de duim kunnen in u het dagelijks leven ernstig belemmeren en dienen serieus behandeld te worden.

Oorzaken duimaandoeningen

De duim wordt in het dagelijks leven veel gebruikt bij vele activiteiten. Zo kan het gebeuren dat de duim na een valpartij bijvoorbeeld tijdens het sporten (skiduim) of tijdens het klussen geblesseerd raakt. 

Ook is een chronische aandoening aan de duim mogelijk. Bij een veel herhaalde beweging met de duim, kan een blessure erin sluipen. De duim kan dan zeer pijnlijk en gevoelig aanvoelen.

Symptomen duimblessure 

Opzoek naar meer informatie over bepaalde handblessures? Er zijn nog meer diagnoses bekend rondom de handproblemen, zoals:

De duimaandoeningen die hierboven te zien zijn, worden verder beschreven wanneer u erop klikt. Allen met extra informatie over de blessure. Wat houdt de blessure in? Wat zijn mogelijke oorzaken en sympomen van de blessure? Bij iedere aandoening staat een eventuele oplossing / brace / bandage waardoor de klachten verminderd kunnen worden.