Quadriceps blessure | dijbeenbrace kopen? - ProBrace

Quadriceps blessure? Dijbeenbrace kopen!

Evenals de hamstring kan het ook gebeuren zijn dat de quadriceps wordt aangedaan. De quadriceps zijn de spieren aan de voorzijde van het bovenbeen. 

Wat is een quadriceps blessure?  

De quadriceps zijn de spieren die aan de voorzijde van het bovenbeen gelegen zijn. De quadriceps zorgen ervoor dat jij het been omhoog kunt tillen in het heupgewricht en kunt strekken in het kniegewricht. De quadriceps is een verzamelnaam van meerdere spieren en worden gevormd door:“m.rectus femoris”, “m.vastus lateralis”, “m.vastus medialis” en “m.vastus intermedius”.

Er wordt gesproken van een quadricepsblessure als de vezels van de spieren scheuren. De scheurtjes vinden vaak plaats bij de overgang van spier naar pees. Deze overgang is kwetsbaar en daardoor is de kans op spierscheuring hier het grootst.

Quadriceps blessure? Dijbeenbrace kopen!
×

Kleur

Materiaal

Teyder Neopreen Bovenbeenbrace

Neopreen Bovenbeenbrace

De Neopreen Bovenbeenbrace van Teyder is het ideale hulpmiddel bij blessures aan het bovenbeen. De brace zorgt door compressie, warmte en een betere bloedcirculatie voor een spoedig herstel! Nergens goedkoper!

€24,95

Bekijk en bestel
Bauerfeind MyoTrain Bovenbeenbrace

MyoTrain Bovenbeenbrace

De Bauerfeind MyoTrain Bovenbeenbandage wordt door specialisten aanbevolen bij kneuzingen, de eerste periode na een fractuur (breuk) en bij spierblessures van de m. Hamstrings en m. Quadriceps. Zowel links als rechts te dragen!

€92,95 €89,95

Bekijk en bestel
Thuasne Neopreen Steunverband Bovenbeen

Neopreen Steunverband Bovenbeen

Deze bovenbeenbandage is bedoeld om preventief te dragen of bij hervatting van sportactiviteiten na een (kleine) spierblessure van de m. hamstrings / m. quadriceps. De bovenbeenbandage zit comfortabel en is bovendien zowel links als rechts te dragen.

€24,95

Bekijk en bestel
Incl. btw

Oorzaken quadricepsblessure?

Een blessure aan de quadriceps kan ontstaan tijdens een plotselinge versnelling of explosieve kracht. Denk hierbij aan een afzet. Vaak ontstaat de blessure aan het begin van een training of wedstrijd. De spier is nog niet warm genoeg en tijdens de explosieve versnelling kan de spier scheuren. Ook is het mogelijk dat de spier aan het einde van een training scheurt. De spier is vermoeid of overbelast en kan hierdoor niet alle krachtverandering aan. Hierdoor kan de spier scheuren. Sporten is hierdoor niet langer meer mogelijk.

Symptomen en klachten bij een quadricepsblessure.

Er zijn meerdere klachten die u kunt ervaren:

 • Pijn aan de bovenkant van het bovenbeen, over het algemeen na het sporten.
 • Strekken van de knie tegen weerstand is pijnlijk
 • Het op rek brengen van de spier is pijnlijk.
 • Er is sprake van krachtverlies.
 • Bij bloeding kan er een donkere blauwe plek aan de voorzijde van het been aanwezig zijn
 • Zwelling aan de voorzijde van het been zichtbaar en voelbaar.
 • Er kan kramp ontstaan in de gescheurde spier.
 • Het drukken op de spier is pijnlijk.

Quadricepsblessure behandelen? Bovenbeenbrace kopen?

Het herstel van een gemiddeld quadriceps spierscheuring kan 6 tot 8 weken duren. De eerste twee weken is het van belang rust te houden en de spier rustig te bewegen. Probeer explosieve bewegingen te vermijden, de kans op grotere spierscheuring is groot. Als de spier volledig afgescheurd is het verstandig om de spier binnen een week te opereren.

Probrace kan u de volgende brace adviseren:

 1. De Bauerfeind Myotrain brace voor de meeste ondersteuning bij een scheuring of kneuzing van de quadriceps. De brace bied maximale compressie en houd de spier goed warm.
 2. De Bioskin Thigh skin bovenbeen bandage ideale brace dankzij de extra band. Hierdoor kan de bandage niet zomaar afzakken en kan de brace specifieke compressie leveren op de spier. De brace is goed te gebruiken voor extra ondersteuning tijdens het sporten.
 3. De Thuasne bovenbeenbrace is ideaal bij hervatting van sportactiviteiten na een lichte spierblessure. De brace is flexibel en comfortabel. De brace zorgt ervoor dat de warmte van de spier niet verloren gaat in combinatie met lichte compressie die geleverd wordt.