Achillespees verkort? | brace of nachtspalk kopen? - ProBrace

Korte achillespees behandelen?

Een achillespees verkorting kan ernstige mobiliteitsbeperkingen opleveren. Hier kunt u tijdens het sporten, maar ook zeker in het dagelijks leven veel hinder aan ondervinden. Het kan zelfs zo erg worden dat het lopen onmogelijk maakt. Herkent u deze klacht? Lees dan wat de oorzaken en symptomen zijn van de achillespeesverkorting en behandel deze tijdig met een spalk voor de achillespees!

Korte achillespees behandelen?
×

Kleur

Materiaal

Thuasne Hielspoor Nachtspalk

Hielspoor Nachtspalk

Deze nachtspalk is een geprefabriceerde nacht orthese voor de conservatieve / effectieve behandeling van Fasciitis Plantaris (hielspoor) en Achilles Tendinitis (achillespees ontsteking). Vandaag besteld, morgen in huis!

€52,95

Bekijk en bestel
GO Medical GO Medical Nachtspalk Hielspoor + gratis wreefpad

GO Medical Nachtspalk Hielspoor + gratis wreefpad

Deze nachtspalk is het beste hulpmiddel voor behandeling van klachten veroorzaakt door hielspoor. De spalk draagt u gedurende de nacht. De gratis meegeleverde bal gebruikt u overdag voor het masseren van de peesplaat onder uw voet.

€32,95

Bekijk en bestel
GO Medical Hielspoor Nachtspalk Universeel

Hielspoor Nachtspalk Universeel

Deze universele nachtspalk is zeer geschikt voor de behandeling van Plantair Fasciitis, Hielspoor en/of een Achillespees ontsteking. De nachtspalk is eenvoudig in gebruik, zit comfortabel en is naar wens bij te buigen. Zowel rechts als links te dragen!

€37,95

Bekijk en bestel
Thuasne NOX Compacte Nachtspalk

NOX Compacte Nachtspalk

Bestel nu deze compacte nachtspalk! Bewezen effectief in de conservatieve behandeling van Plantair Fasciitis, Hielspoor en /of Achillespees Tendinitis. Vandaag besteld, morgen in huis!

€82,95 €57,95

Bekijk en bestel
Basko Basko Strassburg Sock - Stretch Up

Basko Strassburg Sock - Stretch Up

De strassburg sock is een beproefd middel tegen hielspoor klachten. Eenvoudig in gebruik en voordelig in aanschaf!

€42,95 €37,95

Bekijk en bestel
GO Medical Achillespeesbrace

Achillespeesbrace

Op zoek naar een eenvoudige en dunste achillespeesbrace? De GO Medical achillespeesbrace is gemakkelijk in schoenen te dragen en biedt verlichting bij klachten aan de hiel en (overbelasting van) de achillespees.

€47,95 €27,95

Bekijk en bestel
Thuasne Hielspoorpakket Premium

Hielspoorpakket Premium

Het Hielspoorpakket Premium bestaat uit een hielspoor nachtspalk met siliconen gelhakjes. De oplossing voor hielspoor klachten!

€62,95

Bekijk en bestel
Thuasne Hielspoorpakket De-Luxe

Hielspoorpakket De-Luxe

Het Hielspoor Pakket De-Luxe is het meest comfortabele pakket om een hielspoor op te lossen! Een combinatie van een NOX Nachtspalk en siliconen gelhakjes zorgen voor een spoedig herstel van uw hielklachten!

€72,95

Bekijk en bestel
Basko Hielspoorpakket Basic

Hielspoorpakket Basic

De oplossing bij hielspoorklachten: bestel het basic hielspoorpakket met hierin een originele strassburg hielspoor sok en siliconen gelhakjes voor in de schoenen!

€57,95 €47,95

Bekijk en bestel
Incl. btw

Wat is een achillespees verkorting?

Bij een achillespees verkorting heeft de achillespees niet de juiste lengte ten opzichte van de kuitspier en het hielbeen. De achillespees is korter dan gebruikelijk. Hierdoor kan de voet iets naar beneden afhangen. Het kost redelijk wat moeite om de voet omhoog te bewegen (dorsaalflexie). De maximale dorsaalflexie beweging zal niet zo groot zijn als gebruikelijk. Als gevolg neemt dit met zich mee dat de voet belemmerd is in de levering van krachten. Er kan minder kracht / afzetkracht geleverd worden tijdens het lopen en rennen. Ook zal de persoon meer op zijn tenen gaan lopen en rennen.

Oorzaak te korte achillespees

Een verkorte achillespees kan meerdere oorzaken hebben. Vaak ontstaat een verkorte achillespees in de groei. Het lichaam groeit sneller dan dat de achillespees doet. Hierdoor ontstaat er een substantieel verschil in de verhoudingen van het onderbeen, de enkel en de voet. Mensen met een te korte achillespees lopen vaak op hun tenen. Zowel bij normaal lopen, traplopen als rennen. Het in een vroeg stadium behandelen van een verkorte achillespees kan veel problemen in een later stadium vermijden. 

Ook kan een persoon geboren worden met een verkorte pees!

Symptomen achillespees te kort

  • Instabiliteit in de voet
  • Een verhoogde eeltvorming onder de voet
  • Pijn in de voet

Enkelbrace voor de achillespees?

Om de achillespees te verlengen kan er gedacht worden aan een operatie. Ook is het mogelijk de pees en de kuitspier passief op rek te brengen. Onderstaande producten mobiliseren uw gewricht en brengen de achillespees en kuit musculatuur maximaal op rek, om de mobiliteit van uw gewricht te vergroten.

  1. Om te voorkomen dat er gedurende de gehele dag veel rek op de pees komt & u niet perse de hele dag op de tenen hoeft te lopen, biedt ProBrace siliconen hakjes

Ook is het mogelijk om de pees in de nacht op rek laten brengen. Dit kan passief gedaan worden met een nachtspalk.

  1. Nachtspalk van Thuasne
  2. Voor een compactere nachtspalk kan er ook gekozen worden voor de Thuasne NOX

Beide producten zijn wetenschappelijk bewezen effectief bij een behandeling van achillespeesklachten en blessures rondom het enkelgewricht / de achillespees!