Achillespees ontstoken (tendinopathie)? Achillespees brace kopen! - ProBrace

Ontstoken achillespees (tendinopathie)

De achillespees is de grootste en krachtigste pees die zich bevindt in het menselijk lichaam. De achillespees bevindt zich aan de achterkant van het onderbeen. De pees verbindt de kuitspier met het hielbeen, de hak van de voet. Dankzij deze pees kunnen wij ons hard afzetten bij het hardlopen, traplopen en springen. Kortom, deze grote pees is een uiterst belangrijke pees in ons dagelijks bestaan. Pas als je er geblesseerd aan bent merk je pas hoe belangrijk deze pees voor je dagelijks functioneren is.

Ontstoken achillespees (tendinopathie)
×

Kleur

Materiaal

GO Medical Achillespeesbrace

Achillespeesbrace

Op zoek naar een eenvoudige en dunste achillespeesbrace? De GO Medical achillespeesbrace is gemakkelijk in schoenen te dragen en biedt verlichting bij klachten aan de hiel en (overbelasting van) de achillespees.

€47,95 €27,95

Bekijk en bestel
Thuasne Thuasne Silistab Achillo Achillespeesbrace

Thuasne Silistab Achillo Achillespeesbrace

Bij een irritatie of ontstekking van de achillespees zorgt de Silistab Achillo Achillespeesbrace voor een verlichting van de pijn zonder enige beperking van de bewegingsvrijheid! Inclusief 2 hielkussens! In elke (sport)schoen te dragen!

€72,95 €62,95

Bekijk en bestel
Bauerfeind Achillespees Brace Achillotrain Bauerfeind

Achillespees Brace Achillotrain Bauerfeind

Bij pijn of ontstekingen aan de achillespees draagt de Achillotrain achillespeesbrace bij aan ontlasting van de achillespees, zonder enige beperking van de beweeglijkheid. Inclusief 2 hakverhogingen!

€82,95 €76,95

Bekijk en bestel
GO Medical Hielspoor Nachtspalk Universeel

Hielspoor Nachtspalk Universeel

Deze universele nachtspalk is zeer geschikt voor de behandeling van Plantair Fasciitis, Hielspoor en/of een Achillespees ontsteking. De nachtspalk is eenvoudig in gebruik, zit comfortabel en is naar wens bij te buigen. Zowel rechts als links te dragen!

€37,95

Bekijk en bestel
Thuasne NOX Compacte Nachtspalk

NOX Compacte Nachtspalk

Bestel nu deze compacte nachtspalk! Bewezen effectief in de conservatieve behandeling van Plantair Fasciitis, Hielspoor en /of Achillespees Tendinitis. Vandaag besteld, morgen in huis!

€82,95 €56,95

Bekijk en bestel
Thuasne Hielspoor Nachtspalk

Hielspoor Nachtspalk

Deze nachtspalk is een geprefabriceerde nacht orthese voor de conservatieve / effectieve behandeling van Fasciitis Plantaris (hielspoor) en Achilles Tendinitis (achillespees ontsteking). Vandaag besteld, morgen in huis!

€52,95

Bekijk en bestel
GO Medical Gelhakjes Hielspoor

Gelhakjes Hielspoor

Hielspoor gelhakjes kopen tegen hielspoor, achillespeesklachten of de ziekte van Sever? Deze comfortabele halve gelhakjes zijn de ideale schokdemping in je schoen!

€32,95 €19,95

Bekijk en bestel
Thuasne Hielspoorpakket De-Luxe

Hielspoorpakket De-Luxe

Het Hielspoor Pakket De-Luxe is het meest comfortabele pakket om een hielspoor op te lossen! Een combinatie van een NOX Nachtspalk en siliconen gelhakjes zorgen voor een spoedig herstel van uw hielklachten!

€72,95

Bekijk en bestel
Thuasne Hielspoorpakket Premium

Hielspoorpakket Premium

Het Hielspoorpakket Premium bestaat uit een hielspoor nachtspalk met siliconen gelhakjes. De oplossing voor hielspoor klachten!

€62,95

Bekijk en bestel
Souls Footcare Souls Footcare Talonette Hakverhoging

Souls Footcare Talonette Hakverhoging

Deze hakverhoging is te verkrijgen voor rechts, links of beiderzijds, voor smalle & voor brede schoenen én in drie verschillende hoogtes (0,5 cm, 0,7 cm en 1 cm). Nergens goedkoper!

€37,95 €17,95

Bekijk en bestel
Incl. btw

Achillespees tendinopathie, wat is dat?

Een achillespees tendinopathie is letterlijk vertaald een ontsteking in de achillespees. Bij een achillespees tendinopathie kan de kwaliteit en structuur van de pees verminderd zijn, vaak door overbelasting.
De klachten en pijn kunnen zich op verschillende plaatsen binnen de pees aannemen. Zo kan de pees in het midden aangedaan zijn. Of de pees is aangedaan bij het hielbeen, bij de aanhechting met het bot.

Oorzaak tendopathie achillespees

Achillespees tendinopathie komt in veel gevallen voor bij een veel herhaalde en belastende kracht op de pees. Dit komt bijvoorbeeld voor bij overmatige lopen, springen, rennen of hardlopen.
Ook kan de klacht plotseling ontstaan doordat er een grote kracht op de achillespees komt te staan. Dit kan gebeuren door een onverwachte versnelling of door een krachtige afzet.  

Symptomen ontstoken achillespees

  • Pijnlijk gevoel aan de achterkant van het onderbeen.
  • Op de tenen staan doet zeer
  • Springen zal pijnlijk zijn
  • Druk leveren op de achillespees (met bijvoorbeeld de vingers) kan pijnlijk zijn.

Diagnose en behandeling achillespeesblessure

Het belangrijkste is om de oorzaak van het probleem te achterhalen. Als je weet hoe de klachten tot stand komen kan het probleem behandeld worden. Zorg ervoor dat de belasting en activiteit op de achillespees tijdelijk verminderen. Bel gerust met ProBrace voor fysiologisch advies of ga langs bij een fysiotherapeut bij u in de buurt. Hij zal oefeningen meegeven om de spieren te versterken.
Ook zijn er producten ontwikkeld die specifiek voor de achillespees problematiek zijn ontwikkeld. Denk hierbij aan:

  1. Een hakverhoging middels een siliconen inlegzool. De siliconen inleg zool voelt overdag comfortabel aan tijdens het lopen. De klachten worden tijdens het lopen ontnomen, echter lost het niet het probleem op. 

Om het probleem volledig op te lossen is het van belang dat de spieren goed herstellen. Een herstel van de spieren kan versneld worden door overdag de spieren op rek te brengen. Hierdoor zullen de spieren in de juiste lengterichting groeien en herstellen. Het op rek brengen van de achillespees zorgt daarom voor een beter herstel van de achillespees. 

Voor het op rek brengen van de spieren kan er worden gekozen voor een nachtspalk. De nachtspalk zal in de nacht, wanneer de pees rust heeft en tijd om te herstellen, gedragen worden. 

  1. Hielspoor Nachtspalk
  2. NOX compacte nachtspalk

Beide nachtspalken zijn wetenschappelijk bewezen ingezet bij achillespeesklachten!

 

Ontstoken achillespees (tendinopathie)