Gescheurde achillespees | achillespeesbrace kopen? - ProBrace

Ingescheurde achillespees

Tijdens het sporten komen veel krachten op spieren, botten en pezen. Een belangrijke pees tijdens het sporten is de achillespees, deze bevindt het onderbeen met de hiel. Hierdoor kan jij je afzetten van de grond en kan je rennen, lopen, traplopen, springen etc. De pees heeft grote krachten te voorduren. Wanneer jij last hebt van een achillespeesruptuur dan zit er een scheur in de achillespees. Dit kan een partiële (deel) scheur zijn, maar deze kan ook volledig geruptureerd (afgescheurd) zijn.

Wat is een ingescheurde achillespees?

Onze achillespees staat in verbinding met de kuitspieren en de voet. De pees zorgt ervoor dat wij onze voet naar beneden kunnen bewegen. Dit doen wij door het samentrekken van de kuitspieren.  Tijdens het aanspannen komt de achillespees onder spanning. Wanneer de spanning te groot of heel onverwachts is kan een achillespees scheuren, ook wel achillespeesruptuur genoemd. De achillespeesscheur kan variëren van een klein scheurtje tot een maximale afscheuring van de achilles.

Ingescheurde achillespees
×

Kleur

Materiaal

GO Medical GO Medical Nachtspalk Hielspoor + gratis wreefpad

GO Medical Nachtspalk Hielspoor + gratis wreefpad

Deze nachtspalk is het beste hulpmiddel voor behandeling van klachten veroorzaakt door hielspoor. De spalk draagt u gedurende de nacht. De gratis meegeleverde bal gebruikt u overdag voor het masseren van de peesplaat onder uw voet.

€34,95

Bekijk en bestel
GO Medical Hielspoor Nachtspalk Universeel

Hielspoor Nachtspalk Universeel

Deze universele nachtspalk is zeer geschikt voor de behandeling van Plantair Fasciitis, Hielspoor en/of een Achillespees ontsteking. De nachtspalk is eenvoudig in gebruik, zit comfortabel en is naar wens bij te buigen. Zowel rechts als links te dragen!

€39,95

Bekijk en bestel
Thuasne NOX Compacte Nachtspalk

NOX Compacte Nachtspalk

Bestel nu deze compacte nachtspalk! Bewezen effectief in de conservatieve behandeling van Plantair Fasciitis, Hielspoor en /of Achillespees Tendinitis. Vandaag besteld, morgen in huis!

€82,95 €59,95

Bekijk en bestel
Thuasne Hielspoor Nachtspalk

Hielspoor Nachtspalk

Deze nachtspalk is een geprefabriceerde nacht orthese voor de conservatieve / effectieve behandeling van Fasciitis Plantaris (hielspoor) en Achilles Tendinitis (achillespees ontsteking). Vandaag besteld, morgen in huis!

€49,95

Bekijk en bestel
Thuasne Thuasne Silistab Achillo Achillespeesbrace

Thuasne Silistab Achillo Achillespeesbrace

Bij een irritatie of ontstekking van de achillespees zorgt de Silistab Achillo Achillespeesbrace voor een verlichting van de pijn zonder enige beperking van de bewegingsvrijheid! Inclusief 2 hielkussens! In elke (sport)schoen te dragen!

€72,95 €69,95

Bekijk en bestel
Bauerfeind Achillespees Brace Achillotrain Bauerfeind

Achillespees Brace Achillotrain Bauerfeind

Bij pijn of ontstekingen aan de achillespees draagt de Achillotrain achillespeesbrace bij aan ontlasting van de achillespees, zonder enige beperking van de beweeglijkheid. Inclusief 2 hakverhogingen!

€82,95 €79,95

Bekijk en bestel
GO Medical Dunne gelhakjes (5 mm)

Dunne gelhakjes (5 mm)

Deze extreem dunne gelhakjes zijn een uitstekende oplossing voor diverse klachten aan voet en enkel. Draag deze hakjes overdag in uw schoen. De dempende werking lossen uw klachten op!

€27,95 €14,95

Bekijk en bestel
Bauerfeind Viscospot

Viscospot

ViscoSpot® functioneert als een schokdemper voor uw hielen en enkels. Het elastische materiaal vangt stootbelastingen op en bestrijdt de pijn. Zo kunt u comfortabel blijven lopen.

€34,95

Bekijk en bestel
Incl. btw

Oorzaak achillespeesruptuur

Een achillespeesruptuur ontstaat meestal wanneer jij vanuit stilstand een grote kracht op de achillespees uitoefent, door bijvoorbeeld plotseling sprinten (tijdens sport). Ook kan het voorkomen dat de spier scheurt bij een lichte of onnatuurlijke beweging. Vaak was de conditie van de pees al verzwakt / zwakker. Daarom zien we het scheuren van de achillespees met name voorkomen bij ouderen. 

Symptomen gescheurde achillespees

  • Kuitspier minder sterk
  • Pijnlijk gebied rondom de kuit
  • De kuit kan warm aanvoelen
  • De kuit kan rood zijn
  • Belasting van de kuit is pijnlijk

Herstel na scheur achillespees

Het herstel van een achillespeesruptuur kan op verschillende manieren behandeld worden. Als de achilles volledig is afgescheurd zal een operatie aan te pas moeten komen. De pees wordt aan elkaar gehecht om de pees te kunnen laten herstellen.

Als de pees in ingescheurd kan de pees herstellen door de pees te laten rusten. Het is hierbij van belang dat de pees wordt ontlast van zijn bewegingsmogelijkheden. Dit kan gedaan worden door een spalk of een brace, naar behandeling door een arts of fysiotherapeut. Onderstaande producten kunnen het enkelgewricht ontlasten en mobiliseren.

  1. Achillotrain achillespeesbrace van Bauerfeind
  2. Silistab achillo van Thuasne
  3. Hielspoor nachtspalk van Thuasne
  4. Voor een compactere behandeling kan er gekozen worden voor de de Strassburg Sock van Basko of de NOX nachtspalk van Thuasne

Voor een passend advies raden wij u aan om contact op te nemen met een van onze specialisten.