Rugbandage kopen? Bestel online! - ProBrace

Rugbandage of ruggordel kopen? Bekijk ons ruime assortiment rugbandages

Hieronder vindt u een selectie van rugbandages en ruggordels aangeboden door de specialisten van ProBrace. ProBrace heeft contact met verschillende leveranciers in binnen- en buitenland. Uit een breed scala van rugbandages heeft ProBrace voor u de beste rugbandages geselecteerd.

Advies nodig? Neem geheel vrijblijvend contact op met een specialist van ProBrace. Wij voorzien u graag van meer advies!

Rugbandage of ruggordel kopen? Bekijk ons ruime assortiment rugbandages
×

Kleur

Materiaal

Bauerfeind LordoLoc Stabiliserende Rugorthese

LordoLoc Stabiliserende Rugorthese

De LordoLoc is een stabiliserende orthese voor de lumbale wervelkolom. De LordoLoc bevat een dubbele crossover 3D-strap voor optimale stabiliteit voor de rug. Ideaal bij lage rugklachten.

€102,95 €99,95

Bekijk en bestel
Bauerfeind Bauerfeind LumboTrain Rugbandage

Bauerfeind LumboTrain Rugbandage

De Bauerfeind LumboTrain actieve ondersteunende en proprioceptieve rugbandage voor mannen is ideaal voor alle vormen van rugpijn. Het masserende kussen helpt de rug ontspannen, verlicht de pijn en helpt u weer actief te worden!

€129,95

Bekijk en bestel
Bauerfeind LumboLoc Forte Rugbrace

LumboLoc Forte Rugbrace

Stabiliserende orthese ter ontlasting van pijnklachten rond de lendenwervelkolom. Door het gebruik van de extra banden fixeer en stabiliseer je de onderrug maximaal.

€179,95

Bekijk en bestel
Bauerfeind SacroLoc Onderrug Brace

SacroLoc Onderrug Brace

Door de optimale steun en stabiliteit van deze rugbrace wordt de Bauerfeind SacroLoc gezien als dé brace bij rughernia’s, SI problemen en bij het ondersteunen van van de bekkengordel.

€202,95 €158,95

Bekijk en bestel
Thuasne Lombax Activity Rugbrace voor werk

Lombax Activity Rugbrace voor werk

Veel mensen worden geconfronteerd met een pijnlijke rug tijdens het werken. Vooral diegene met een fysiek zwaar beroep. Speciaal voor deze groep is de Lombax Activity ontworpen!

€99,95

Bekijk en bestel
Bauerfeind Sports Back Support Rugbandage

Sports Back Support Rugbandage

De effectieve bescherming tegen overbelasting: de Sports Back Support biedt steun en compressie aan de romp. Daarnaast masseert en stimuleert deze rugbandage de rugspieren middels geïntegreerde noppen. Ideaal tijdens het sporten!

€119,00

Bekijk en bestel
Basko Elcross 138 Rugrechthouder

Elcross 138 Rugrechthouder

Bij hoge rugklachten of pijn tussen de schouderbladen zorgt een 'rugrechthouder' voor de ondersteuning en pijnverlichting. Dit hulpmiddel is eenvoudig onder kleding te dragen.

€89,95

Bekijk en bestel
GO Medical Bovenrug Rechthouder

Bovenrug Rechthouder

Heeft u een slechte houding en/of last van een zeurende pijn in uw rug of nek? De GO Medical Bovenrug Rechthouder trekt uw schoudergordel naar achteren zodat u altijd rechtop blijft zitten en uw pijnklachten verdwijnen! Kan geleverd worden met optionele o

€47,95 €24,95

Bekijk en bestel
Bauerfeind Bauerfeind LumboTrain Lady Rugbandage

Bauerfeind LumboTrain Lady Rugbandage

De Bauerfeind LumboTrain Lady Rugbandage is een actieve bandage voor de rug, speciaal voor het activeren van de rugspieren bij klachten aan de (lage) rug. Deze rugbandage is geschikt bij alle type rugklachten.

€129,95

Bekijk en bestel
Teyder Teyder Rugrechthouder

Teyder Rugrechthouder

Zakt u ook altijd in elkaar als u achter uw bureau zit? Vanaf nu niet meer! Deze rugrechthouder zorgt ervoor dat u altijd rechtop zit, staat en loopt. Deze rugbrace corrigeert uw bovenrug, schouders en nek.

€34,95

Bekijk en bestel
Teyder Teyder Ribbrace

Teyder Ribbrace

De Teyder Ribbrace is een twee-pandige elastische bandage die uw ribben ondersteunt. Dit is wenselijk wanneer u uw ribben gekneusd of gebroken heeft. Dit product kan overdag, 's nachts, tijdens het werken of tijdens het sporten/bewegen gedragen worden.

€34,95

Bekijk en bestel
Teyder Teyder Buikband / Buikbreukband

Teyder Buikband / Buikbreukband

De Teyder Buikband / Buikbreukband is een vier-pandige buikbandage die om de romp gedragen wordt, ter ondersteuning van de buik (bij een buikbreuk), ter bescherming (van de huid) of simpelweg ter correctie van overtollig bindweefsel. Nergens goedkoper!

€44,95

Bekijk en bestel
Thuasne Thuasne Lombafirst Rugbrace

Thuasne Lombafirst Rugbrace

Wanneer u niet de hele dag rond wilt lopen met een zware brace om de rug, maar wel behoefte hebt aan de verlichtende voordelen van een rugbandage! Gemaakt van ademend en comfortabel Combitex materiaal, waardoor deze direct op de huid te dragen is!

€54,95

Bekijk en bestel
Thuasne Thuasne Lombastart Rugbrace

Thuasne Lombastart Rugbrace

Voor de inspannende momenten is er Lombastart Rugbrace. De extra elastische straps geven nét dat beetje extra ondersteuning op de pijnlijke plek wanneer uw rug daarom vraagt. Bevat flexibele baleinen en is gemaakt van ademend materiaal.

€64,95

Bekijk en bestel
Reh4Mat Reh4Mat Lumbale Rugbrace

Reh4Mat Lumbale Rugbrace

De Reh4Mat Lumbale Rugbrace is een zeer stevige rugbrace, ter ondersteuning van de lumbale wervelkolom (lage rug). Het anatomisch gevormde baleinen beschermen en ondersteunen de wervels. De straps kunnen aangetrokken worden voor extra compressie en steun.

€124,95

Bekijk en bestel
Incl. btw

Alleen rugbandages en ruggordels van top kwaliteit te verkrijgen

ProBrace staat voor haar kwaliteitsbraces en rug banden. Door onze ervaring vanuit de ziekenhuizen, revalidatiecentra en andere spreekuren hebben we een duidelijk beeld van de opties die wij u kunnen bieden op het gebied van rug en bekken ondersteuning. Onze rugbandages en ruggordels worden met zorg geselecteerd en zijn wetenschappelijk onderbouwd of blijken vanuit de praktijk zeer effectief.

 

Rugbandages en ruggordels die met zorg zijn geselecteerd!

De rugbandages en ruggordels van ProBrace zijn met zorg geselecteerd en van een hoogstaande kwaliteit. Een goed passende rug ondersteuning is erg belangrijk om irritaties en ongewenste druk op de buik of rug te voorkomen. Een rugbandage is niets minder dan een band ter ondersteuning van de rug of buik. Onze rugbandages en banden voor de rug worden veelvuldig ingezet bij diverse problematieken zoals artrose, scoliose, lage rugpijn, kyphoses en hernia’s. Koopt u een rugbandage of band bij ProBrace dan bent u zeker van de beste ondersteuning voor uw rug. ProBrace levert rugbandages en ruggordels voor iedere situatie en leeftijd. Op onze site kunt u direct de juiste maat voor uw brace selecteren en bestellen. Heeft u een verwijzing voor een maatwerk rugbandage of ruggordel van een medisch specialist, maak dan een afspraak op een van onze spreekuurlocaties om een maatwerk korset te laten aanmeten, of u te laten adviseren.

  

Een rugbandage of ruggordel die past bij uw klachten

Wanneer een ruggordel wordt voorgeschreven bij rugklachten is dit bedoelt om de rug van extra steun te voorzien. Op deze manier kan verergering van klachten voorkomen worden, kan een ruggordel de genezing bevorderen of een verbetering van het lichamelijk functioneren mogelijk maken. Een steunband voor de rug of buik is een algemenere term die wat minder gebruikt wordt. Zo wordt bijvoorbeeld na een buikwandcorrectie voor 1 tot 4 weken een steunende buik/ruggordel voorgeschreven om de buikwand tijdelijk te ondersteunen. Hieronder een overzicht van meerdere indicaties waarbij effectief een brace voor de rug ingezet kan worden voor zowel tijdelijk als chronisch gebruik.

 

Indicaties voor gebruik van een ruggenschild:

 • Hernia nuclei pulposi (uitstulping van de inhoud discus intervertebralis).
 • Arthritis (ontsteking reuma).
 • Kyphose (voor of achterwaartse verkromming) kan op jonge leeftijd tijdelijk zijn.
 • Scoliose (zijdelingse of laterale verkromming) kan op jonge leeftijd tijdelijk zijn.

Indicaties voor chronisch / permanent gebruik van een rugbandage / ruggen schild:

 • Osteoporose (botontkalking).
 • Spondylolisthesis (wervelafschuiving) kan soms ook tijdelijk zijn.
 • Spondylosis (defect in het boogvoetje van de wervel).
 • Spondylitis (wervelontsteking).
 • Discopathie (degeneratie proces).  

Functies van een ruggordel / rugbandage:

 • Stabiliseren van de wervelkolom.
 • Corrigeren van de wervelkolom.
 • Immobiliseren van de wervelkolom.
 • Tractie van de wervelkolom (door af steunen via het bekken).
 • Derotatie (negatieve rotatie in de wervelkolom corrigeren).

 

Verzwakken mijn spieren in de rug door het dragen van een medische rugbandage?

Dat het dragen van ruggordel of -brace leidt tot spierverzwakking met chronische gevolgen is een fabel. Een ruggordel dragen zorgt voor bescherming maar niet voor verzwakking van de spieren. Het klopt dat bij het chronisch gebruik van een ruggordel het lichaam went aan de ondersteuning. Echter geeft een ruggordel vaak zoveel verlichting van de rugpijn waardoor het activiteitenniveau omhoog kan en dus de spieren actiever zijn dan voorheen. Dat betekent dus dat een ruggordel in sommige gevallen juist de spieren kunnen versterken. Indien het activiteitenniveau niet omhoog gaat en u de ruggordel geheel inactief gebruikt kan het inderdaad voorkomen dat de spieren rond de rug en buik verzwakken. Daarom is het van belang een ruggordel gedoseerd te gebruiken en u te laten adviseren door een medisch specialist.

 

Een ruggordel of rugbandage bestellen die niet op onze site staat?

Wilt u graag een ander type ruggordel of rugbandage voor de rug kopen die niet op onze site staat, neem dan gerust contact op. wij zijn specialisten in ons vak! opgeleid om braces, sportbraces en ruggordels aan te meten. Ons online aanbod is maar een kleine greep van de corsetten die wij kunnen leveren.

 

Het aantrekken van een ruggordel of rugbandage 

Het correct aantrekken van de rugbandage is belangrijker dan veel mensen denken. Voor het goed functioneren van de rugbandage moet deze op de juiste manier aangedaan worden. Het beste kunt u een rugbandage aantrekken door deze uit te leggen op uw bed of de bank. U gaat met uw rug op de rugbandage liggen en buigt uw benen. Op deze manier kantelt uw bekken iets en kunt u de rugbandage gemakkelijker vastmaken omdat uw buik minder naar voren komt. Wanneer u gaat staan voelt u dat de rugband zijn werking doet.  

 

De juiste rugbandage, ruggordel voor de bovenrug of onderrug gevonden? Plaats snel online een bestelling!

Hoe kunt u uw bestelling plaatsen op ProBrace.nl?

Nadat u de door u gewenste rugbandage of ruggordel op ProBrace.nl gevonden heeft, dient u indien mogelijk de maat, kleur en zijde te selecteren. Vervolgens klikt u op de knop 'In winkelwagen'. 

Hiermee heeft u het product eenmalig toegevoegd aan uw digitale winkelwagen. Vervolgens kunt u terugkeren naar de webshop om nog een product te selecteren of om af te rekenen.

Zodra u op 'afrekenen' klikt wordt u stapsgewijs door het 'check out' proces geleidt. Als eerste wordt aan u de gewenste verzendmethode gevraagd:

 • Rembours
 • Verzenden
 • Ophalen

 

Vervolgens dient u een aantal noodzakelijke gegevens op te geven zoals naam, adres en woonplaats. Hierna kunt u kiezen uit verschillende betalingsmogelijkheden:

 • Mr. Bancontact
 • Handmatig overboeken
 • Ideal
 • Creditcard
 • PayPal
 • Afterpay 

Zodra u uw keuze heeft gemaakt wordt u gevraagd de Algemene Voorwaarden te lezen en goed te keuren. Tot op het moment dat u naar de door u gewenste beveiligde betaalomgeving gestuurd wordt is het mogelijk de inhoud van uw winkelwagen te wijzigen of de bestelling te annuleren.

Nadat u heeft betaald ontvangt u per mail een bevestiging van uw bestelling met in de bijlage het factuur  voor uw persoonlijk administratie. Eventuele antwoorden op vragen over het verzenden en/of retourneren van uw bestelde rugbandage of ruggordel kunt u hier vinden.