Nekkraag of Halskraag? Vanaf € 16,95 - ProBrace

Nekkraag of Halskraag kopen? Al vanaf € 16,95!

Hieronder vindt u een selectie van nekkragen en halskragen. ProBrace heeft contact met verschillende leveranciers in binnen- en buitenland. Uit een breed scala van nekkragen en halskragen heeft ProBrace voor u de beste braces geselecteerd. 

Advies nodig? Neem geheel vrijblijvend contact op met een specialist van ProBrace.

Nekkraag of Halskraag kopen? Al vanaf € 16,95!
×

Kleur

Materiaal

Thuasne Thuasne Ortel C1 Anatomic Zachte Halskraag

Thuasne Ortel C1 Anatomic Zachte Halskraag

De Ortel C1 Anatomic Zachte Halskraag is een comfortabele oplossing voor het stabiliseren van de nekwervels. Anatomisch voorgevormd om de pijnklachten te verminderen. Deze halskraag is verkrijgbaar in 3 verschillende hoogtes.

€24,95

Bekijk en bestel
Orliman Kinder Halskraag

Kinder Halskraag

De Orliman halskraag is een comfortabele zachte halskraag te gebruiken voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar oud!

€47,99 €49,95

Bekijk en bestel
Teyder Teyder Nekbrace voor Kinderen

Teyder Nekbrace voor Kinderen

Deze zachte nekbrace is ideaal voor uw kind, wanneer hij of zij last heeft van zijn/haar nek. Deze nekbrace kan gedragen worden na een trauma aan de nek, bij neurologische aandoeningen of eventueel preventief. Nergens goedkoper!

€42,95 €29,95

Bekijk en bestel
Incl. btw

Aandoeningen en een nekkraag / halskraag gebruiken?

Nekkraag / halskraag whiplash

Een whiplash is eigenlijk niets anders dan een zweepslag in de nek wervelkolom. Deze ontstaat als uw hoofd plotseling met kracht naar voren en naar achteren beweegt. Hierdoor kunnen de banden en spieren in uw nek op rek raken. Dit komt vaak voor bij ongelukken zoals een kop-staart botsing. Jaarlijks krijgen tussen de 15.000 en 30.000 mensen in Nederland te maken met een whiplash. Een nekkraag / halskraag kan ondersteuning geven om de spieren rondom de nek wervelkolom de eerste weken te ondersteunen bij zware activiteiten. Toch is het verstandig het gebruik van de halskraag binnen 3 - 4 weken af te bouwen.

 

Nekkraag / halskraag nekhernia 

Bij een reguliere hernia (breuk) in de onderste rugwervels treedt er een deel van de tussenwervelschijf naar buiten. Deze kan een druk veroorzaken op verschillende structuren. Een van de bekendste sensaties hierbij is zenuwpijn. Net als bij een ‘reguliere’ hernia (Hernia Nuclei Pulposi) kan er tussen de nekwervels een uitstulping van de tussenwervelschijf ontstaan. Deze uitstulping kan op een zenuw of op het ruggenmerg drukken waardoor er pijnklachten kunnen ontstaan. Deze pijnklachten kunnen zich uiten als nekpijn of uitstralende pijn in een arm, met of zonder krachtvermindering of gevoelsverlies. Dit laatste is afhankelijk van de locatie van de beklemming. Een ‘reguliere’ (lumbale / onderrug) hernia komt 7x zo vaak voor dan een nekhernia. Een nekkraag of halskraag kan tijdelijk zorgen voor een vermindering van de pijnklachten, maar het advies bij een nekhernia is toch altijd om een (para)medisch specialist te raadplegen. Neem contact op met een (para)medisch specialist via +31 (0)85 4011 911 of [email protected]

 

Degeneratieve spierziekten nekkraag / halskraag 

Bij degeneratieve ziektes (bijvoorbeeld ALS, Parkinson of MS) waardoor de halsspieren langzaam zwakker worden of minder goed worden aangestuurd dan kan een nekkraag of halskraag veel verlichting en comfort bieden. Wanneer de nekspieren constant maximaal moeten werken om het hoofd enigszins te kunnen heffen dan zijn ze verkeerd bezig. Daarnaast kan een nekkraag er ook voor zorgen dat het zichtveld van de patiënt eindelijk weer wat groter wordt doordat het hoofd eindelijk weer rechtop gehouden kan worden.

 

Nekkraag of Halskraag bij nekpijn

Last van je nek? Dit kan zeer vervelend en vermoeiend zijn. Nekklachten kunnen veroorzaakt worden door verschillende dingen. Een aantal bekende diagnosen zijn: whiplash en een nekhernia. Als gevolg hiervan kunt u last hebben van een vermoeide nek. De nekspieren hebben moeite om uw hoofd en CWK (Cervicale WervelKolom / hals wervelkolom) te stabiliseren. Een blessure aan de CWK kan zeer hinderlijk zijn gedurende dagelijkse activiteiten. Laat u dus altijd informeren en adviseren door een specialist. Praat met uw huisarts, fysiotherapeut en andere zorgspecialisten over wat voor u de beste behandeling is. Bij klachten aan de nek kan een zachte nekkraag of halskraag voor u de uitkomst bieden. Hieronder vindt een selectie van de beste nekkragen / halskragen die momenteel op de markt zijn.

  

De beste zachte halskraag / nekkraag

Als de maat goed is kan iedereen een halskraag of nekkraag gebruiken. Het advies is wel om een halskraag / nekkraag niet langer dan strikt noodzakelijk te gebruiken. Vraag uw behandeld medisch specialist om informatie en advies. In sommige gevallen, bijvoorbeeld bij degeneratieve aandoeningen zoals Parkinson, A.L.S of M.S. kan het soms niet anders meer dan langdurig een halskraag of nekkraag te dragen ter ondersteuning van het hoofd en de CWK.

 

Nekkraag online bestellen?

Wanneer u twijfelt over diverse nekkragen en u weet niet welke voor u het beste geschikt is, dan kunt u altijd contact opnemen met onze ervaren helpdesk bestaande uit fysiotherapeuten, bewegingstechnologen en orthopedisch adviseurs. U kunt op meerdere manieren met onze helpdesk in contact komen:

 

Op deze manier kunnen wij u optimaal adviseren zodat u altijd het juiste product zult kiezen.