Kniebandage kopen? | Bekijk ons aanbod | Probrace - ProBrace

Kniebandage kopen? De beste kniebandages online te koop!

Hieronder vindt u een selectie van kniebandages (voor sport). ProBrace heeft contact met verschillende leveranciers in binnen- en buitenland. Uit een breed scala van kniebandages heeft ProBrace voor u de beste producten geselecteerd.

Advies nodig? Neem geheel vrijblijvend contact op met een specialist van ProBrace.

Kniebandage kopen? De beste kniebandages online te koop!
×

Kleur

Materiaal

CARE CARE Kniebandage

CARE Kniebandage

Deze kniebandage van het merk CARE is een kniebandage met extra veel stretch. Dus: voor dunne en dikke knieën! Voor jong en oud! Voor alledaags gebruik en voor tijdens het sporten! Een kameleon onder de kniebandages!

€37,95 €24,95

Bekijk en bestel
Thuasne Neopreen Kniebandage met Baleinen

Neopreen Kniebandage met Baleinen

De neopreen kniebandage van Thuasne is een kniebrace die veelal ingezet wordt tijdens het (water)sporten. De baleinen aan de zijkant van de brace ondersteunen het kniegewricht in haar functie voor een optimale sportieve prestatie!

€47,95 €39,95

Bekijk en bestel
CARE CARE Genu Kniebrace

CARE Genu Kniebrace

De Genu Kniebrace van het merk CARE is een kniebrace met een siliconen ring rondom de knieschijf en baleinen aan de zijkanten van de knie voor extra versteviging! De beste prijs-kwaliteit verhouding! Nergens goedkoper!

€57,95 €34,95

Bekijk en bestel
GO Medical Universele Kniebrace

Universele Kniebrace

Deze kniebrace is een universele verstelbare kniebandage die bij veel verschillende indicaties toepasbaar is. De brace wordt met name ingezet ter preventie van knieblessures, instabiliteit van het kniegewricht en artrose klachten.

€34,95 €24,95

Bekijk en bestel
Bauerfeind Genutrain met Siliconen Kniebrace

Genutrain met Siliconen Kniebrace

De Bauerfeind GenuTrain® met Siliconenboord Kniebrace is al jaren de best verkochte kniebrace. Zij ondersteunt het gewricht in haar functie, vermindert pijn en stimuleert een snellere mobilisatie. Al sinds de jaren '70 toonaangevend!

€64,95

Bekijk en bestel
Bauerfeind Sports Knee Support Kniebrace

Sports Knee Support Kniebrace

De beste bescherming tegen overbelasting: De Sports Knee Support geeft compressie, steun en stabiliteit aan het kniegewricht tijdens langdurig sporten.

€79,00

Bekijk en bestel
Teyder Teyder Universele Kniebandage met Hot Cold Pack

Teyder Universele Kniebandage met Hot Cold Pack

Universele kniebandage geschikt voor algemene knieblessures. Bevat eenvoudige Hot & Cold Pack om blessures te behandelen. Ideaal voor sneller herstel van de knie!

€44,95

Bekijk en bestel
Thuasne Thuasne Genu ProMaster Kniebrace

Thuasne Genu ProMaster Kniebrace

De Genu ProMaster is een allround kniebrace -bekroond met de German Design Award!- die men kan gebruiken voor lichte tot middelzware klachten bij pijn, artrose, meniscusbeschadigingen, kraakbeenletsel en instabiliteit in de knie.

€82,95 €59,95

Bekijk en bestel
Teyder Teyder Premium Kniebrace met Flexibele Baleinen

Teyder Premium Kniebrace met Flexibele Baleinen

Deze flexibele kniebrace van Teyder is de beste allround kniebrace in ons assortiment. Deze dunne kniebrace trekt u gemakkelijk zelfstandig aan, is onzichtbaar onder kleding en bovendien momenteel zeer voordelig geprijsd!

€60,95 €44,95

Bekijk en bestel
Teyder Teyder Kinder Kniebandage

Teyder Kinder Kniebandage

De Teyder Kinder Kniebandage geeft ondersteuning en compressie bij veel voorkomende knietrauma's en ondersteunt bij functioneel herstel. De kniebandage biedt bescherming tijdens een training.

€34,95

Bekijk en bestel
Reh4Mat Reh4Mat Kniebrace met Bladveer Scharnieren

Reh4Mat Kniebrace met Bladveer Scharnieren

De Reh4Mat Kniebrace met Bladveer Scharnieren is echt een fantastische kniebrace met een revolutionaire bladveertechnologie in de orthopedische wereld. Een perfecte combinatie van comfort en stabiliteit! 

€99,95

Bekijk en bestel
Incl. btw

De beste sport kniebandages kopen? Snel bezorgd door ProBrace!

Bestel je sport kniebandage makkelijk online of kom naar één van onze aanmeetpunten

Een kniebandage / kniesteun koopt u ter vermindering van de pijnklachten, om weer actiever te worden of ter preventie van een recidief. Natuurlijk zijn er nog veel meer mogelijkheden waarom een kniebandage te dragen, maar dit zijn de meest voorkomende redenen om een kniebandage te dragen. ProBrace heeft als missie de beste kniebandage / kniesteun bij u aan te meten. Dit kan door onze adviezen bij de producten te lezen, contact met ons op te nemen via de mail, telefoon of chat. Daarnaast kunt u ook altijd langskomen tijdens een van onze spreekuren. Wilt u langskomen, neem dan even contact met ons op voor het maken van een afspraak.

 

Kniesteunen / kniebandages geselecteerd door ProBrace zijn altijd de beste, want ze worden zorgvuldig geselecteerd door onze specialisten. Daarnaast worden ze ook eerst bij verschillende leveranciers uitgebreid getest en met uiterste zorg geselecteerd. Twijfelt u over een kniebandage of kniesteun? Neem dan met onze opgeleide specialisten contact op voor een gratis deskundig fysio advies. Een fysiotherapeut van ProBrace staat altijd voor u klaar!

 

In ons ruime assortiment vindt u altijd de juiste en beste kniebandage / kniesteun van dit moment, voor uw situatie!

 

 

Kniebandage bij artrose / versleten knie

De mens bouwt tot zijn / haar 25e levensjaar fysiek op, daarna is de zegeheten ‘aftakeling’ begonnen. Mensen vanaf gemiddeld hun 25e levensjaar beginnen met het ontwikkelen van artrose in hun gewrichten. Het ene gewricht erger dan het andere. U kunt er dus ook last / pijn van hebben in bepaalde gewrichten. Een veel voorkomend gewricht waar artrose in op kan treden is het kniegewricht. De knie kan hierdoor opzetten met vocht, rood en warm worden en een constante zeurende pijn geven (tijdens belasting; lopen, traplopen, etc.). Met een elastische kniebandage / kniesteun kunt u de knie ondersteunen waardoor deze minder pijnlijk zal zijn en minder zwelling / vocht zal geven. Via één van onze spreekuren kunt u hiervoor ook speciale sport kniebandages / kniesteunen krijgen welke behalve ondersteuning ook een correctie van de knie geven tijdens het sporten.

Lees ook: https://www.fysionet-evidencebased.nl/index.php/component/kngf/richtlijnen/artrose-heup-knie-2010/verantwoording-en-toelichting/therapeutische-proces/c261-braces-en-ortheses?Itemid=
 

 

Kniebandage bij patello femorale pijn

Een patello femorale pijnklacht is een pijn die ontstaat tussen de patella (knieschijf) en het femur (bovenbeen). Dit is met name een veel voorkomende en veel gehoorde klacht / diagnose bij meisjes in de groei. Doordat het skelet en de ‘zachte’ structuren op een verschillend tempo groeien, kan er een onbalans ontstaan in de sporing van de knieschijf. Een kniebandage (bij sport) met een omega pelotte zoals de Genutrain P3 of de T-Strap van de Q-Brace zorgen voor een goede ondersteuning van de knieschijf en pijnverlichting van de pijn / klachten. Ook bij volwassenen kan een patellofemorale pijn ontstaan. Door artrose, reuma of een trauma kan het kraakbeen aan de achterzijde van de knieschijf geïrriteerd raken met dezelfde klachten aan de knie als gevolg. Ook voor deze indicaties kunnen de Genutrain P3 of Q-Brace ingezet worden tegen deze specifieke pijnklachten. 

 

 

Kniebandages voor sport, elke indicatie en situatie bestellen?

Niet iedere sportbandage voor knie is dezelfde en niet iedere kniebandage heeft dezelfde functie. Zo zijn er veel verschillende kniebandages van verschillende leveranciers. Een kleine selectie van pathologien aan de knie:

 

 • Instabiliteit
 • Kruisband ruptuur
 • Distorsies
 • Arthrose / slijtage
 • Patellofemorale pijn klachten
 • Runners knee
 • Jumpersknee

 

Voor elke indicatie is er weer een kniebandage die hiervoor specifiek gemaakt is. Op elke productpagina van onze kniebandages kunt u vinden voor welke indicaties de kniebandages geschikt zijn. Daarnaast is het heel eenvoudig om de juiste ondersteuningsklasse te bepalen dankzij onze ondersteuningsklasse wijzer. Bekijk hier welke ondersteuningsklasse voor u de juiste is.

 

 

Kniebandage tijdens sport 

Als u een blessure heeft (gehad) is een kniebandage / kniesteun in te zetten als een preventief hulpmiddel voor een recidief. Hiervoor draagt u de kniebandage alleen gedurende de sportactiviteit en niet tijdens het verdere dagelijks leven. Tijdens het sporten kan een sport kniebandage ondersteuning geven, voorkomen dat er vocht in de knie ontstaat en zorgt de proprioceptie van speciale siliconen pelottes voor een masserende en pijn verlichtende werking op de knie / het kniegewricht.

 

Enkele sporten waarbij kniebandages vaak worden ingezet ter ondersteuning of preventie zijn:

 

Knie bandage tijdens wintersport

Ongeveer 20% van de wintersporters loopt een sport blessure op, meestal is deze blessure aan de knie. Van deze knieblessures zijn binnenbanden (MCL) en voorste kruisband rupturen (ACL) het meest voorkomend. Overigens komen de knieblessures bij skiërs vele malen meer voor ten opzichte van blessures bij snowboarders. Er zijn diverse oorzaken te noemen, maar verdraaiingen, niet losschieten van skibindingen en slechte voorbereiding op de wintersport zijn veel voorkomende en gehoorde oorzaken. Wat aantallen betreft blijven de knieblessures onder sporters redelijk constant, maar in verhouding tot het aantal wintersportblessures ziet men dat de knieblessures steeds meer toenemen. Een elastische kniebandage kan ervoor zorgen dat uw knie minder snel pijnlijk en vermoeid zal raken. Een rigide kniebrace kan echter ook voor een groot deel bijdrage aan de preventie van een nieuwe blessure en bepaalde bewegingsrichtingen voorkomen. Laat u gratis adviseren door een fysio van ProBrace.

 

 

Kniebandage en slappe spieren: fabel of feit?

Een deel van de mensen zijn bang dat door het dragen van een kniebandage de spieren ‘zwak’ worden. Dit is gelukkig een fabeltje. Een kniebandage van ProBrace wordt aangeboden als een hulpmiddel, dus u hoort een kniebandage dan ook te dragen op het moment dat u deze hulp nodig heeft. Bij pijn, piekbelastingen (sport etc.) of langdurige belastingen (lang lopen / lang staan etc.) kan de kniebandage pijn verlichtend en ondersteunend werken. De spieren rondom de knie krijgen altijd voldoende prikkels door dagelijkse bezigheden. Wanneer u pijn heeft aan uw knie en hierdoor minder kan bewegen, zal het spierverlies vele malen groter zijn. Een kniebandage is daarom ideaal om te dragen wanneer u instabiliteit of onzekerheid ervaart in of rondom uw knie.

Lees o.a.: https://www.sportzorg.nl/nieuws/enkelbrace-nog-effectiever-dan-balanstraining-bij-het-voorkomen-van-herhaalde-enkelverstuiking

http://centrecourt.nl/actueel/nieuws/2014/11/enkelbrace-helpt-blessures-te-voorkomen/

https://www.vumc.nl/onderzoek/promoties/september-2016/promotie-janssen/
 

 

Advies fysio kniebandage / kniesteun?

Een goed passende kniebandage is van groot belang om drukplekken of irritaties te voorkomen. ProBrace biedt alleen producten aan waar wij als fysiotherapeuten en specialisten 100% achter staan. Wilt u graag een ander type kniebrace die niet op onze site staat, neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn specialisten in ons vak! opgeleid om braces en kniebandages en andere medische voorzieningen aan te meten. 

Door de verschillende medische disciplines en invalshoeken van onze medewerkers kunnen wij u altijd voorzien van het beste en juiste advies. Ook als dit betekent dat u beter geen product bij ons kunt kopen. U kunt op meerdere manieren met onze helpdesk / klantenservice in contact komen:

 

Wanneer u liever een product wilt passen of voelen bent u altijd bij ons in de winkel welkom. Wij maken gebruik van meerdere magazijnen waardoor een product soms niet in de winkel aanwezig is, dus om teleurstellingen te voorkomen verzoeken wij u graag om van tevoren even telefonisch contact op te nemen en een afspraak te maken. Op deze manier staat er altijd een opgeleid maatnemer voor u klaar!

 

Kniesteun / Kniebandage gevonden? Plaats een bestelling!

U kunt uw nieuwe kniebandage / steun voor knie eenvoudig bestellen op ProBrace.nl. Indien nodig kunt u aan de rechterzijde van de productpagina de maat, kleur en eventueel zijde selecteren. Door op de knop ‘In winkelwagen’ te klikken plaatst u de kniebandage / kniesteun in uw digitale winkelmand. Hierna kunt u kiezen om door te winkelen of om uw digitale winkelmand af te rekenen.

Zodra u op 'afrekenen' klikt wordt u stapsgewijs door het 'check out' proces geleidt. Als eerste wordt aan u de gewenste verzendmethode gevraagd. U heeft bij ProBrace.nl meerdere opties:

 • Verzenden
 • Ophalen
 • Rembours 

 

Vervolgens dient u een aantal noodzakelijke gegevens op te geven zoals naam, adres en woonplaats. Om u optimaal van dienst te kunnen zijn kunt u bij ProBrace kiezen uit verschillende betalingsmogelijkheden. Zo kunt u zelf de betaalmethode kiezen waar u het meeste mee vertrouwd bent: 

 • Handmatig overboeken
 • iDeal
 • PayPal
 • Creditcard
 • Mr. Bancontact (België)
 • Afterpay

 

Zodra u uw keuze heeft gemaakt wordt u gevraagd de Algemene Voorwaarden te lezen en te accepteren. Deze Algemene Voorwaarden zijn opgesteld samen met de stichting ‘Thuiswinkel Waarborg’ zodat u als consument optimaal beschermd bent. Tot op het moment dat u naar de door u gewenste beveiligde betaalomgeving gestuurd wordt is het mogelijk de inhoud van uw winkelwagen te wijzigen of de bestelling te annuleren.

Nadat u heeft betaald ontvangt u per mail een bevestiging van uw bestelling met in de bijlage de factuur voor uw persoonlijk of zakelijke administratie.

Wanneer u toch niet volledig tevreden bent over de door u aangeschafte kniesteun of kniebandage kunt u deze aan ons retourneren. Hier zijn wel een aantal voorwaarden aan verbonden. U kunt deze voorwaarden en eventuele andere antwoorden op vragen over het verzenden en / of retourneren van uw bestelde kniebandage(s) of kniesteunen hier vinden.

 

Elastische kniebandage of rigide knie brace?

Grofweg zijn knie bandages & braces onder te brengen in drie categorieën.

 

 

Rigide kniebraces hebben een stevig frame, dat vaak van aluminium of carbon is. Daarnaast zijn deze braces voor de knie altijd voorzien van 1 of 2 scharnieren om een normale bewegingsvrijheid van de knie te garanderen. Rigide braces worden alleen ingezet bij de zwaarste blessures en / of belastingen. Bijvoorbeeld na een conservatieve of operatieve behandeling van een kruisbandruptuur. Een mooi voorbeeld van een rigide kniebrace is de SecuTec Genu van Bauerfeind.

Elastische kniebandages zijn zoals de naam al doet vermoeden gemaakt van een elastisch materiaal. Daarnaast zijn ze veelal uitgevoerd met siliconen pelotte(s) en een versteviging in de vorm van een (spiraal) balein. Elastische kniebandages kunnen ook worden uitgevoerd met een scharnier, maar dit scharnier vormt dan geen rigide verbinding met het andere scharnier zoals dit bij een rigide kniebrace wel het geval is. Elastische kniebandages zijn soms leverbaar in een ‘wikkel’ model met klittenbandsluiting maar meestal zijn deze elastische kniebandages circulair gesloten en kunt u ze aantrekken als een kous. De Genutrain van Bauerfeind is een voorbeeld van een zeer succesvol ingezette elastische kniebandage.

Kniebandages zijn het instapmodel onder de kniebandages en braces. Kniebandages hebben geen pelottes, baleinen of scharnieren. Deze kunnen toegepast worden om de knie warm te houden (thermische werking) en kunnen een lichte ondersteuning geven. Een goed voorbeeld van een elastische kniebandage is de Genu Action van Thuasne.